Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

anamarie

anamarie

10-04-2011 om 20:01

Lenzen

Mijn dochter heeft zwart haar en bruine ogen. Ze denkt dat ze niet op een nederlander lijkt daarom wil ze lenzen, blauwe lenzen ik wil niet dat ze zich zelf onzeker voelt dus ik ga lenzen voor haar kopen maar ik ben bang dat er probleem begint in haar ogen.Haar ogen zijn goed, geen bril.
İemand ervaring? Alvast bedankt.

Jade

Jade

10-04-2011 om 20:12

Huh? bedoel je dit serieus? of trap ik er nu in? vooruit, toch m

mijn man heeft zwart haar en bruine ogen, mijn zoon heeft donker haar en bruine ogen.......er zijn zeker Nederlanders die zwart haar en bruine ogen hebben. Met het kopen van lenzen voed je haar onzekerheid. Ik zou het niet mijn hoofd halen om met zo´n reden lenzen voor mijn kinderen te kopen (maar goed, wie ben ik).

Zomaar lenzen kopen zou ik niet doen (en dan niet om bovengenoemde reden), maar ik zou eerst naar een opticien gaan en je goed voor laten lichten.

Annamarie

ik zou geen lenzen kopen voor je dochter, maar een kinderpsycholoog gaan zoeken. Tevens wellicht eentje voor jezelf, want dat je zelfs nog serieus overweegt om lenzen te kopen voor je dochter vind ik echt zorgelijk.

groetjes van Purk

Laminaat

Laminaat

10-04-2011 om 23:21

Anamarie

Anamarie,

Hoe oud is je dochter? Is ze een Nederlander? Waarom wil ze op een Nederlander lijken? Zijn er andere redenen waardoor ze zich onzeker kan voelen?
Als je toch lenzen voor haar wil kopen; praat dan met een brillenwinkel over het gebruik van lenzen en hoe ze ze schoon moet maken.
Ik zou mijn dochter geen gekleurde lenzen laten dragen.
Laminaat

Kort door de bocht

zijn de 1e reacties wellicht, maar dat was mijn eerste, impulsieve reactie ook...
De vragen van Laminaat zijn, denk ik, heel legitiem. Er zit iets achter die onzekerheid, daar zou je mee aan de slag moeten, niet met lenzen! Wordt ze gepest? Wat speelt er precies? Werk daaraan met je meisje, want als je nu al begint met het aanpassen van het uiterlijk, waar eindigt het dan? haarkleuringen, Anorexia, botox, cosm. chirurgie? Het zijn zomaar wat ideeen die bij mij opkomen als een basisschoolkind al begint met die onzekerheden.

Ik wens je sterkte, want ik denk echt dat die lenzen niets zullen oplossen. Hoe vaak zien mensen nu echt de kleur van iemands ogen? En zeker van een afstandje?

Jons

Brianna F

Brianna F

11-04-2011 om 12:12

Anamarie

Ik zou er niet aan beginnen om de hiervoor al genoemde redenen en het feit dat lenzen geen feestje zijn. In en uitzetten, schoonmaken, het moet allemaal heel precies gebeuren. Een klein stofje eronder en je ogen zijn al heel erg geirriteerd. Lenzen alleen als haar ogen slecht zijn. Ik zou haar nog eerder een kleurspoeling geven dan aan lenzen beginnen.

Rembrand

Rembrand

11-04-2011 om 13:19

Meegaan in deze wensen

Als je mee gaat in deze wensen bevestig je de gedachtengang van je kind. En dat lijkt me zeer onwenselijk.
M.

koentje

koentje

11-04-2011 om 13:19

Leer je dochter

trota te zijn op wie ze is en hoe ze is: haar eigen unieke zelf!

koentje

koentje

11-04-2011 om 13:20

Dat moet natuurlijk

trotsssssssssssss zijn!

liora

liora

12-04-2011 om 07:19

Haha

Ik las: Neanderthaler, dat ze niet op een Neanderthaler leek.

Maar goed, misschien eens uitleggen dat ze er mooi uitziet?

Je eigen verhaal

Hoe je kind eruit ziet is een gevolg van de genen van haar ouders. Je kunt met je kind bespreken hoe het komt dat ze eruit ziet zoals het is. En als ze werkelijk een niet-nederlandse achtergrond heeft dan zou ik met haar bespreken hoe je er zelf mee omgaat.
En lenzen zou ik niet per definitie uitsluiten hoor. Een kind mag experimenteren met haar uiterlijk, hoe groot wil je het maken. Blijkbaar is het nodig dat ze haar idee van de verschillen tussen zogenaamde Nederlanders en nieuwe Nederlanders uitwerkt en een plaats geeft.
Daar is nog een heleboel meer over te zeggen te beginnen met Lucy en de eerste migratiebewegingen en de achtergrond van de meeste 'Nederlanders' die ook overal vandaan komen en de kunstmatige constructie van landen en werelddelen en hoe je daarmee om kunt gaan.
Dan kan ze zelf bepalen hoe ze daarmee om wil gaan.
Maar je kunt de wens tot aanpassing niet voorkomen en is ook niet ziekelijk.

Elise

Elise

12-04-2011 om 22:35

Tjee, lenzen voor je "lol" met 12 jaar?

Anamarie, ik heb lenzen sinds ik 15 was en het was in het begin een drama. Maar ja, keuze tussen jampotglazen die steeds besloegen/natregenden of lenzen....
Maar je dochter met (niet ouder dan 12) aan de lenzen te laten gaan (om door jou genoemde reden - geen medische) zou ik echt niet aan beginnen...

Verder sluit ik me aan bij voorgaande schrijvers: beter werken aan zelfvertrouwen. NB. Ik heb ook zwart haar (oké, eerlijk zijn: donkerbruin, mensen noemen het vaak zwart) en bruine ogen..... :-). En ben ook niet Hollands, maar lijkt mij niets mis mee. Waarschijnlijk staan blauwe lenzen ook nog eens "vreemd" (onecht) bij haar (net als blond haar), hoewel je dat argument n.m.m. niet zou moeten gebruiken.

Ik ben nog wel geinteresseerd hoe je er als moeder bij komt om in die wens van haar mee te gaan? (of was het jouw idee, kan je posting nu even niet teruglezen).

Sterkte ermee.

anamarie

anamarie

13-04-2011 om 06:55

Dank

Dank allemaal voor jullie reacties.
Mijn dochter is 11 jaar oud. Meeste van jullie hebben over onzekerheid. Maar onzekerheid hebben wij allemaal min of meer. Meisje van elf in deze maatschappij met haar allochtone uiterlijk. En helemaal zeker van zichzelf. Wat een droom.
Groetjes

Puck

Puck

13-04-2011 om 10:23

Anamarie

En dewnk je nu echt dat jij je dochter van 11 helpt in het vinden naar meer zekerheid door haar lenzen te geven die de kleur van haar ogen verandert? Ik denk dat dat een illusie is. Je kunt denk ik je dochter beter op andere manieren leren om zekerder van zichzelf te worden. 't Is precies wat Pelle zegt: wat volgt? Over een jaar krijgt ze jeugdpuistjes: wat ga je daar mee doen. Volgende maand vind ze zichzelf ongetwijfeld te dik zoals bijna alle meiden terwijl ze misschien graatmager is. Zet je haar dan op dieet?

Ook een 11 jarige

En erg allochtoon ogend. Heeft zwart haar, een donkerbruine huid en bijna zwarte ogen, afkomstig van mij en haar opa uit India. Ze is er reuze trots op!
EN ik denk dat het er heel raar uitziet als een bruin meisje met zwart haar ineens blauwe ogen heeft. JE ziet er dan echt niet minder allochtoon uit hoor!

Fiorucci

Fiorucci

13-04-2011 om 18:28

Ook een elfjarige

Elf jaar, blond blauwe ogen, met een soms toeslaande onzekerheid, wat inherent is aan de leeftijd denk ik...ik zet in op: Je bent goed zoals je bent! Ik denk dat dat het enige is wat je kunt doen. Want al zou je lenzen nemen, dan is er straks wel weer wat anders.....

Jade

Jade

16-04-2011 om 10:38

Anamarie,

je kunt haar beter helpen met haar onzekerheid dan door haar blauwe lenzen te geven.

Ze zit op de grens van puberteit en al zal haar onzekerheid een tijdje verdwijnen door die lenzen, er komen andere dingen ervoor in de plaats. Wat als ze puistjes krijgt? Of dikke benen en kont? Ga je dan voor liposuctie als ze daarover klaagt?

Ik snap je wel hoor, je wilt dat je dochter zeker over zichzelf gaat voelen. Maar blauwe lenzen is maar een lapmiddel.

Netel

Netel

16-04-2011 om 15:25

Anamarie

Als je gaat toegeven aan die lenzenwens, bevestig je dan eigenlijk niet datgene waar je dochter zo bang voor is?
Lijkt me dat je beter je energie kunt richten op dingen die haar mooi maken (donkere ogen bijvoorbeeld) en haar daarmee wat zelfvertrouwen geven, dan toe te geven aan haar onzekerheid.

Onzekerheid

Onzekerheid van een kind moet je niet voeden. Daar ben ik van overtuigd. Daarom moedig je kind aan om zichzelf te accepteren en te waarderen wat een ander daar ook van vind. Je ondersteund zelfvertrouwen en laat ze weten wat hun sterke kanten zijn en dat ze er ook gewoon voor zichzelf zijn.
Daarnaast denk ik dat het goed is als kind zelf experimenteert en daardoor bezig is met zaken een plaats te geven.
Zelf heb ik een periode komkommertjes op mijn gezicht gelegd tegen de sproeten. Maar ach, het hielp niet al teveel en was toch wel een hoop geklieder. Ook heb ik mijn haar weleens bruin geverfd. De middelen om met onzekerheid om te gaan waren vroeger ook wat eenvoudiger denk ik. Toch hielp het mij omdat je ermee bezig bent. Uiterlijk kan belangrijk zijn vanwege de boodschap die je naar je omgeving stuurt, maar het is daarvoor niet nodig dat je jezelf zo verandert. Dat kun je gaan ervaren door het te doen. Zelfvertrouwen straal je uit. Er zijn leukere dingen om je mee bezig te houden. Alleen al het commentaar uit je omgeving kan helpen en wat dat aangaat zijn kinderen heel eerlijk. Het is een leerproces.
En ik zou kinderen met een allochtone achtergrond wijzen op rolmodellen en bewegingen als 'black is beautifull' als social story. Wat dat aangaat is Obama een mooi voorbeeld. En ja, sommige mensen zijn blijvend cosmetisch met hun uiterlijk bezig, ook uit onzekerheid. Hoe erg is dat. Dat dat allemaal bestaat kun je een kind mee op weg helpen.

Cosmetisch

Overigens bedoel ik dan geen piercings of neuscorrecties. Die zijn blijvend ook als het experiment of leerproces al lang over zijn en kind bewustere keuzes kan maken.

Experimenteren

Overigens denk ik niet dat ik de enige ben die op deze leeftijd met uiterlijk geexperimenteerd heeft. Ga jezelf maar eens na.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.