Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Irene

Irene

09-10-2011 om 20:16

Leuke uitspraken

Zoon (7) tijdens het eten: "mam, als jij dood bent, mag ik jou dan mummificeren?"

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-10-2011 om 20:51

Alleen

Pap, ik ga wel met je mee anders moet je in je ukkie.
Rosa van der Zanden

*bella*

*bella*

09-10-2011 om 23:37

Opvallen

Ik ga dochter van 8 wegen. Als ze haar gewicht ziet zegt ze; 'mama, volgens mij ben ik afgevallen, of opgevallen want eerst woog ik iets anders.'
En broer moest thuiskomen, en ik dacht hem te zien door het raam dus dochter gaat poolshoogte nemen. 'Nee hoor mam, broer is nog in geen spoorwegen te bekennen!'.

Clo

Clo

10-10-2011 om 08:42

Zeuren

Schoonmoeder kan nogal zeuren. Zo ook die keer. We zaten rond de tafel en ze had al een paar keer gezegd dat ze zo'n spierpijn had van het boodschappen sjouwen. Totdat zoon (7) opeens zei:
"Ja oma, nu weten we het wel. Straks als papa thuiskomt, mag je het nog één keer zeggen, zodat hij het ook weet, en dan is het genoeg".
In de stilte die toen viel hoorde je alleen nog mij lachen :-)))))

wendy

wendy

10-10-2011 om 09:08

Afvallen

Mijn man riep enthousiast, terwijl hij op de weegschaal stond; "ik ben afgevallen' ...dochter van een jaar of 6.. "waar vanaf dan??"

En toen man ook rond die tijd veel aan het hardlopen was zei mijn zoontje altijd 'papa gaat wegrennen' (dan zag hij papa vanuit de flat zijn hardlooprondje beginnen)

Lizelot

Lizelot

10-10-2011 om 10:33

Leuk

al die uitspraken.die van clo vind ik echt geweldig!!!!

Ik had een keer hoofdpijn en ging op dezelfde tijd als mijn zoon naar bed(half 9),2 dagen later gaan we naar de winkel,eerst wil hij niet mee dan heb ik hem eindelijk zover,gaat hij eerst treuzelen met een tas,dan weer staat hij voor mijn winkelwagentje stil enz enz.Dus ik mopper wat op hem,zegt hij.....mam,volgens mij moet jij vanavond maar weer gelijk met mij mee naar bed.

judiths mama

judiths mama

10-10-2011 om 13:48

Boze juf

Hoe was het vandaag op school?
Nou, de juf was wel streng vandaag. Ik moest huilen en Marietje mocht me niet eens troosten. Ze zei dat Marietje op haar stoel moest gaan zitten. En ze klonk net als de stiefmoeder van Assepoester!

Dat is wel de ergste gradatie van strengheid, lijkt me, als je (bijna) 6 bent.

ayla

ayla

11-10-2011 om 09:21

Opvoeding

Deze week is de week van de opvoeding en gisteren hadden we daar een discussie over. Volgens mijn oudste (7) ben ik een creatieve opvoeder met zowel haar positieve als negatieve kanten.

krin

krin

11-10-2011 om 09:55

Week van de opvoeding

Zoon van zes kwam thuis met de folder van de week van de opvoeding en informatie over Positief Opvoeden. Hij gaf de hele bups aan mij met de uitspraak: Alsjeblieft, neem jij maar. Ik hoef niet opgevoed te worden.
O. En ik wel?

ishtar

ishtar

11-10-2011 om 11:03

Krin

o, geweldig!

caton

caton

12-10-2011 om 13:42

Gesprekjes

eerste gesprekje ging over dood:
jongste (7): als er een kind of mijn man dood zou gaan, zou ik die niet begraven. Of er nou beestjes komen, dat maakt me niet uit. Ik wil ze niet kwijt!
oudste (9): maar het moet van de regering, en van het milieu. Je mag ze niet eens in de tuin begraven, het moet op een begraafplaats.
jongste: als ik dan later president ben, is dat het eerste wat ik ga veranderen.

gesprekje 2
oudste: ik wil later geen kinderen, want dan moet je vrijen. En dan zit de man dus met zijn ding bij mij in mijn ding (gezicht vertrekt van walging).
jongste: als je 18 bent wil je de hele tijd niets anders met je vriendje!

judiths mama

judiths mama

13-10-2011 om 21:27

Breien

Mijn oudste is druk aan het vingerhaken, dus ik zeg tegen haar: als we tijd hebben kan ik je wel een keer leren breien. Dat sprak haar wel aan. 'ja, de moeder van O. breit truien, dat doet ze nog met van die stokken!'
Ze keek een beetje vreemd toen ze hoorde dat we dat nog steeds zo doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.