Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

m ik

m ik

09-06-2010 om 13:27

Leuke uitspraken

Mijn dochter (9 jaar) deed op internet een kinderkieswijzer. De partijen de eruit kwamen waren de PvdD en PvdA, waarna door mij de afkortingen werden uitgelegd.
Even daarna vertelde ze aan haar broertje wat ze ging stemmen: de Partij van de Armoe. Haha, heb er even erg om moeten lachen.

ayla

ayla

09-06-2010 om 13:43

Niet echt leuk maar

wel typisch ayladochter: ze werd afgelopen week 6 en maakte zich de dagen ervoor toch wel zorgen erover. de ochtend voor haar verjaardag kwam het eindelijk eruit.
Mama ik ben bang om 6 te worden, hoe zal ik zijn als ik 6 ben, zal ik anders zijn als ik 6 ben, hoe zal ik nou morgen zijn?

ach je zou haar zo doodknuffelen;-)

zomaar een naam

zomaar een naam

09-06-2010 om 14:29

Eitjes

Met mijn dochter wilde vorige week weten waarom je na een bepaalde leeftijd geen kinderen meer kan krijgen.

Ik heb haar toen uitgelegd dat je eitjes dan op raken.
Waarop mijn dochter zei dan heb jij nog heel veel eitjes.

Toen ik vroeg waarom zei ze. Omdat jij maar 1 kind heb.

Ook leuk

Onzeoudste (gr 6) zegt ik heb gisteren toets gehad en vandaag weer een. Jongste (gr 2)antwoord: Heb je gewonnen?

Waarop ik en oudste haar verbaasd aankijken en proberen uit te leggen dat je met toetsen niet kunt winnen . Zegt ze doodleuk:

"wel hoor want ik had vorige week een toets en ik had geen fout toen mocht ik er nog een, dus IK had gewonnen!"

makay

makay

09-06-2010 om 19:31

Trouwen

Ýk vroeg onze jongste van 7 laatst of hij nog steeds met mij wilde trouwen later, het antwoord was nee. Op mijn vraag waarom antwoorde hij" ik wist toen nog niet dat jij oud gaat worden".

Makay

Guinevere

Guinevere

09-06-2010 om 21:05

Rapportbespreking

De juf heeft vandaag in een kamertje met onze zoon (7) zijn rapport alvast doorgesproken. Dus ik vraag nieuwsgierig: "En, wat zei de juf?". Zoon: "Dat ik weer terug mocht naar de klas....".

Appel

Appel

09-06-2010 om 23:21

Dubbele fout

Ik zit met zoon (9) op een terras en hij leest een uithangbord van een winkel voor: cadeau- en serveerwinkel. Ik zie en ken de winkel niet en vraag: serveerwinkel? Staat dat er echt? O nee, zegt hij: sfeerwinkel. Jammer, anders konden we er kaartjes reserveren.
Tja, serveren/reserveren/sfeer, toch allemaal echt wat anders.

Janna3

Janna3

10-06-2010 om 15:50

Hond

Jongste van 4 heeft van het weekend voor het eerst met een hond van vrienden gelopen. Hij bekijkt het beest aandachtig en zegt tegen de hond:"Wat een mooie staart heb jij, ik heb geen staart, maar ik heb wel een piemel..."

notje

notje

10-06-2010 om 22:06

Moeder worden

Mijn dochter van 6:Mam wanneer mag je moeder worden?
Ik:Mag?Uhm,je kunt al heel jong moeder worden,maar er is niemand die zegt dat je het niet mag.
dochter:Oh dus ik mag nu al moeder worden?
ik:Dat kan nog niet want daar ben je te jong voor.
dochter:Maar ik wil graag dat jij oma word.
ik:Nou wacht daar nog maar even mee.
dochter:Oké dan word ik wel moeder als ik 16 ben mag dat?
Toch nog maar even doorgepraat dat 16 wel erg jong is.Dus de eidconclusie is:Ik word nog geen moeder als ik 16 ben want dan zit ik nog op school,dus dan doe ik het wel als ik 17 ben.

steffi

steffi

10-06-2010 om 22:32

Lelijk!

Dochter van 3 wordt voorgelezen door haar vader. Hij zit naast haar op bed. Ze lezen het boek; een staart en een snuit, hoe zie ik eruit? Dochter kijkt aandachtig naar haar vader en roept "lelijk!!!"

Welcome

Onze zoon (net 7) staat naar een bordje in onze tuin te kijken. Even later zegt hij tegen zijn vader, he pap, je moet een winkeltje beginnen en dan dit bordje erbij zetten! (bordje Welcome)

Wij verbaasd, hoe bedoel je, nou zegt ie, daar staat toch: Wel komen!! Dus volgens hem, loopt dan iedereen zo je winkel binnen.

Ach ja, kinderen zijn zo leuk!!

Groet,
Olijvje

Minet

Minet

11-06-2010 om 18:36

Heerlijk

Het blijft genieten van die uitspraken!

Lou

Lou

11-06-2010 om 22:52

Roken is dodelijk

Dochter (9) begrijpt al aardig hoe reclame werkt. Ze ziet een sigarettenpakje en zegt: "Kijk, hier staat: roken is dodelijk. Dat zou ik er dus niet opzetten. Wie koopt dat nou? Ik zou erop zetten: roken is lekker."

koentje

koentje

13-06-2010 om 13:37

Dokter vraagt zoon:

wat vind jij het leukst op school?
Zoon antwoordt, zonder aarzelen:'Dat ik uit het raam naar buiten kan kijken!'

Roken is dubbel

Even reageren op Lou: mijn man stoort zich ontzettend aan die teksten en gelijk heeft ie. Is het niet bezopen dat de hele medische wetenschap als één man overtuigd is van de schadelijke gevolgen van roken, terwijl de overheid -die iedereen verplicht zich duur te verzekeren tegen ziektekosten- de inkomsten uit de tabakshandel beslist niet wil missen?
Waardeloos en ontzettend krom. Dat heeft je dochter goed gezien.

Rare naam

Op tv is een of ander item met een meisje dat Samantha heet. Zoon van 6 zegt: Die maakt altijd heel veel cement!

Woehaha, Cementa!

Hadewich

Hadewich

13-06-2010 om 21:54

Triple

Bij ons in de bioscoop is er een reclame (voor mensen in de zorg geloof ik), daarin heet iemand écht Cementa! Of het is een verzonnen naam voor een actrice, maar er staat in ieder geval een naam onder die mevrouw: Cementa Huppeldepup.

soepstengel

soepstengel

14-06-2010 om 19:27

Cement

dat doet me denken aan onze dochter toen ze 4 was; mam....? Ja meisje?
Op school is een meisje dat heet als papa zijn metsel....
Eeeh hoe heet ze dan?
Nóu zei dochter die mama roept altijd ; cement!
OOk samantha dus:)

Guinevere

Guinevere

14-06-2010 om 22:50

Pizza

Je raadt nooit wat mijn zoon (7) vandaag voor een soort pizza voor zichzelf had klaargemaakt. Deeg uitgekneed, saus erop, kaas, worst, verse kruiden.... "Kijk mam, het lijkt net een échte pizza bakkeritha!"

Moek

Moek

15-06-2010 om 12:32

Dat heet hier...

...een pizza margari-ja

Mathilde

Mathilde

15-06-2010 om 13:09

Waar je aan gewend bent...

Dochter (7) merkte vandaag op: mam, de overblijfmoeder heeft een scheve mond, kijk zo. Dus ik steek een pedagogisch verantwoord praatje af 'dat iedereen wel iets geks heeft' en besluit met 'jouw pappa heeft toch ook flaporen'. Zegt dochter verontwaardigd: ja maar dat HOORT zo!
Op school kan ze met haar ene juf niet zo goed overweg. Laatst moesten ze allemaal een tekening maken en daarbij de zin aanvullen: als ik juf was, dan.... Vult ze aan: nam ik een vrije dag.
Onlangs zat ze ook te peinzen over het fenomeen verjaardagen. 'Ik zou elke dag wel jarig willen zijn, maar ja dan word je ook elke dag een jaar ouder en dan ga je dus snel dood, nou dan wacht ik toch liever nog een jaar.'
Mathilde

Beer

Beer

15-06-2010 om 22:58

Casuaris

Een uitspraak van het zoontje (3) van een vriendin van mij. (de kleine leert net, dat er zo iets als 'mogelijkheden' zijn en verzint overal een 'maar als' bij).

Op de terugweg van de dierentuin dus met een doodserieus gezicht en met de uitspraak van een professor:
"Als de Casuaris niet zo een hard hoorn en zo'n scherpe snavel en zo grote klauwen had, dan zou hij ook niet zo gevaarlijk zijn. Maar zou hij dan nog wel een Casuaris zijn?"

Geef daar maar eens antwoord op.

Tango

Tango

15-06-2010 om 23:52

Meten en wegen

Tangozoon (5) is met Tangoman naar de dokter geweest. Hij heeft oorontsteking en krijgt antibiotica voorgeschreven. Hij moet op de weegschaal staan om zijn gewicht te bepalen voor de juiste dosis antibiotica.
's Avonds aan tafel vraagt Tangoman aan Tangozoon of hij nog weet hoeveel hij woog. Tangozoon denkt even na en zegt dan: 15 kiloMETER.

Linx

Ik lees zoon (6) voor uit dierenboek: "Alle linxen hebben kwastjes aan hun oren. Onderzoekers denken dat ze daarmee beter kunnen horen."

Zoon: "Ik denk dat ze daar beter mee kunnen VERVEN!"

Guinevere

Guinevere

22-06-2010 om 21:19

Smeltmoment

Zoon (8) hedenavond: "Mam, klopt het dat je nooit iemand tegenkomt die net zo aardig is als je eigen moeder?"

MRI

MRI

22-06-2010 om 22:40

Maar quinevere?

Wat heb je daarop geantwoord?

Wk-hondje

Zoon (10) bloedserieus: "Ik weet hoe ze aan de naam 'teckel' komen voor zo'n soort hond. Omdat hij zo'n lang lichaam heeft, struikel je er makkelijk over!"

Silone

Ha, ha, wat een heerlijke logica!

Guinevere

Guinevere

23-06-2010 om 20:59

Mariarosa

Natuurlijk heb ik geantwoord dat als je groter bent, er vast wel mensen in je leven komen die je aardiger vindt dan je moeder. Maar het hóeft niet natuurlijk, haha.

mama van twee

mama van twee

24-06-2010 om 14:47

Sexen

Zoon (8 jaar) was al deze dag bezig met: Jij gaat sexen met X. Jij gaat sexen met Y. Enz, Enz. Was het onderhand een beetje zat en vroeg hem of hij eigenlijk wel precies wist wat sexen was. Zoon wist het niet. Hem dat uitgelegd wat het precies was. Zijn reactie: Maar dat ga ik later nooit doen hoor, dat vind ik vies. Ik hem gerustgesteld: Zoon, als je dat later niet wilt dan hoeft dat niet.
Vraagt zoon heel serieus: Maar wat moet ik dan doen als ik een vrouw heb die wel wil sexen.....?

Toen wist ik het ook even niet meer, hoor.

Vrouwending

Man is de stad in geweest voor nieuwe kleren. Vind hij vreselijk, komt ook wat mopperend thuis: "was veel te warm en veel te druk in de stad om te shoppen en....."

Dan maakt 8 jarige zoon de zin af met: "shoppen is vrouwenwerk."

Hahahahaha

Groetjes Pham

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.