Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ilse Mulder

Ilse Mulder

09-07-2010 om 09:13

Luier om tijdens vliegreis

Onze zoon van 9 plast nog elke avond in zijn bed. Daar maken wij niet zo'n probleem van. Hij is gewend in een luier te slapen en vind dit niet erg.

Volgende week gaan we voor een maand op vakantie naar Florida. Iets waar we uiteraard naar uitkijken.

Omdat dit een lange reis is zal hij ongetwijfeld in het vliegtuig in slaap vallen. Mijn man is daarom van mening dat hij tijdens de vliegreis "gewoon" een luier om moet. Ik denk dat een luier minder erg is dan met een natte broek in het vliegtuig zitten maar valt het niet op een "grote" jongen met een luier onder z'n broek. Laat staan hoe zit het met verschonen?

We hebben het er nog niet met onze zoon over gehad en ik weet dus niet wat hij denkt. Hoe moet ik hier mee omgaan?

Bastet

Bastet

09-07-2010 om 09:39

Wat wil je zoon?

Wat wil je zoon?Dat lijkt me het belangrijkste natuurlijk,als hij geen luier wil,houdt het op.
Darbij,er zijn van Drynights ook een soort shorts,die tegelijk luier zijn.Zie je niks van!Kan hij makkelijk onder een andere broek dragen.
Groetjes,bastet

amk

amk

09-07-2010 om 09:39

Luierbroekjes

haal dry-nights luierbroekjes die zien er uit als gewoon ondergoed, en trek je ook zo aan. lekkere wijde broek aan of gewoon een pyjamabroek en niemand die het ziet. Je wilt niet weten hoe ik in een vliegtuig aangekleed ben tijdens een lange vlucht. Niemand let op elkaar, iedereen is vooral met zichzelf bezig.

Ilse Mulder

Ilse Mulder

09-07-2010 om 09:53

Drynites lekken teveel

Wij hebben helaas minder goede ervaringen met Drynites. Onze oudste zoon van veertien was tot vorig jaar ook nog vaak nat en beide jongens hebben zomervakantie 2009 Drynites aangehad in hun tent. Het kwam er helaas op neer dat ik op de camping uiteindelijk hun slaapzakken stond te wassen stond te wassen. Zo lek als een mandje.

Via de apotheek krijgen we nu Tena luiers die prima bevallen. Helaas kan hij die zelf niet omdoen=.

Misschien kruidvat proberen

Mijn jongste, (nu 11 en helaas nog regelmatig nat) heeft het altijd wel een luierbroekje omgedaan, tijdens een nachtelijke vlucht of rit. Hij zelf vond het altijd fijner als hij zonder hulp ook nog naar het toilet kon gaan.

Zijn de laatste tijd overgestapt op de pyama-broekjes van het Kruidvat, omdat ze wat voordeliger zijn en wat beter blijven zitten, maar heb hier nooit last gehad van lekkende drynites. Van Tena bestaan, denk ik ook wel luierbroekjes. Misschien is vragen bij je Apotheek.

Maxime.M

Maxime.M

09-07-2010 om 16:02

Minrin?

Hoi,

Waarom vraag je bij de huisarts niet om Minrin, mijn zoon (12) gebruikt dit nu iedere nacht voor het slapen gaan en is hiermee droog (zonder nog steeds niet) hij (en ik ook) is erg blij met deze (tijdelijke) oplossing. Van de huisarts mag hij het nog wel een tijdje gebruiken en hopelijk is hij dan op een gegeven moment 'vanzelf' droog.
Wellicht iets om te proberen ? Eerst thuis ook even testen want een aantal jaren geleden hebben wij dit middel ook al eens gebuikt in de vakantieperiode en toen hielp het niet zo goed (van heel nat was hij toen een beetje nat)

Maxime

Puck

Puck

10-07-2010 om 09:31

Staand omdoen

Kun je die tena-dingen ook met een beetje oefenen staand omdoen? In dat geval kun je je samen met hem in de w.c. proberen te proppen en daar zijn luier omdoen.
De minrin (desmopressine) is mogelijk ook een optie, maar zoals Maxime al aangeeft is het wel handig om dat thuis eerst een aantal keren uit te proberen omdat het niet in alle gevallen werkt. Bij onze oudste deed het bijv. helemaal niets.

m ik

m ik

10-07-2010 om 16:17

Tena

je hebt van tena ook pants, broekjes dus. Ik weet niet of die ook in kleine maten zijn, maar wellicht iets om na te vragen?

Anders bekijken

Ik ga er vanuit dat als je zoon in het vliegtuig slaapt hij niet zo'n lange ruk zal slapen als dat hij thuis in bed zal doen. Misschien enkele uurtjes achter elkaar (maar dat kun jij het beste inschatten). Als dat zo is kun je hem voordat hij gaat slapen even naar het toilet laten gaan en dan zijn die drynight shorts misschien wel goed genoeg als hij een paar uurtjes gaat slapen.

Zie sharon

wij hebben ook zo'n vlucht gehad naar usa en hebben gedaan zoals sharon adviseerd. voor het slapen gaan op wc drynite aangetrokken. zoon had (net als zus)voor het zitcomfort een joggingbroek aan, dus die luier zie je niet

buzz

buzz

12-07-2010 om 14:12

Kruidvat

mijn zus zat met een soort gelijke situatie, en heeft alle luierbroekjes voor haar zoon uitgeprobeerd, die van het kruidvad werken erg goed, wel zoals bij gewone luiers de stiekjes even naar buiten doen.
Maar het scheint wel te liggen aan de bouw van je kind (dikte benen enz) dus ik zou gewoon eens wat merken uitproberen en kijken wat het beste werkt.

Ilse Mulder

Ilse Mulder

12-07-2010 om 20:36

Hij pakt het goed op

Bedankt voor al jullie reacties. Het heeft me doen inzien dat het voorstel van mijn man zo gek nog niet was en we hebben het er vandaag uitgebreid met onze zoon over gehad.

Hij heeft zelf liever ook een luier om en we hebben afgesproken deze thuis al om te doen. Staand omdoen moet lukken dus zijn vader of ik kunnen mee naar het toilet om te verschonen.

Minrin werkt helaas onvoldoende. Ook pull-ups gaan moeilijk want die lekken. Hij is redelijk tenger van postuur, doch sportief gebouwd, en kennelijk passen luiers dan beter.

Hij was erg opgelucht toen hij in de spiegel zag dat het onder zijn sportbroek helemaal niet opviel.

Voor onze oudste zoon twijfelen we nog, die heeft de afgelopen dagen weer wat ongelukjes gehad. Nouja, maar zien, we vertrekken donderdag pas.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties!

een lekkende moeder

een lekkende moeder

13-07-2010 om 07:52

Uit eigen ervaring

Ik heb zelf met lichte incontinentie klachten gekampt, na de bevalling van mijn oudste (12 jaar geleden). Toen we besloten met de auto naar zuid Frankrijk te gaan, zag ik enorm op tegen de rit op "zwarte zaterdag". Als ik voelde dat ik moest plassen, werd ik al nat. Ik gebruikte al van dat tena-lady verband, maar ik ben naar de apotheek gegaan voor wat zwaarder spul.
Nu is het wel 10 jaar geleden en waren de luiers misschien wat minder discreter dan nu, maar ik had het gevoel dat ik bij iedere stop bij tankstations bekeken werd. Toch had ik thuis ook voor de spiegel gekeken of het niet op zou vallen, maar dat was natuurlijk bij een droge luier. Het was die dag 36 graden, dus veel drinken, veel plassen, en zo'n luier zwelt enorm op. Daarnaast had die luier nog het nadeel dat die van plastic was, dus extra broeierig en maakte veel geluid. Als ik de vakantie foto's terug kijk schaam ik mij nog rot.
Dus ik hoop dat jouw zoon een betere ervaring heeft dan ik.

Els db

Els db

13-07-2010 om 08:29

Bodyscan schiphol

Weet hij dat je op Schiphol door een bodyscan heen moet en dat iedereen het dan kan zien?

Puck

Puck

13-07-2010 om 08:41

Bodyscan

Els, ik weet niet wat jij bedoelt met "dat iedereen het dan kan zien" maar dat is dus helemaal niet zo. Alleen degene die de beelden mag bekijken kan het zien, voor de rest niemand. Het is echt niet zo dat half Schiphol staat mee te kijken.

Ilse Mulder

Ilse Mulder

13-07-2010 om 08:49

Tja

Wij hebben het heel uitgebreid met hem besproken. De Body Scan kwam ook ter sprake maar daarbij zei mijn man "alleen de douane ziet het en die hebben dat echt wel vaker gezien, er zijn veel meer kinderen zoals jij".
Ook denken we niet dat een natte luier op zal vallen, hij kan eventueel altijd zijn trainingsjasje om zijn middel knopen. Ook hier gaf mijn man een nuchter antwoord: "de mensen in het vliegtuig zien je toch nooit meer en die hebben wel andere dingen om zich mee bezig te houden"

Els db

Els db

13-07-2010 om 09:01

Sorry hoor

maar ik vind het eigenlijk belachelijk dat je een kind van negen een luier aan doet mijn dochter van zes zou dat niet eens toelaten

Maxime.M

Maxime.M

13-07-2010 om 09:17

Nou ja els db

Heb je het hele draadje wel gelezen? en hoe zou jij dat dan oplossen??

Maxime

Puck

Puck

13-07-2010 om 09:31

Els?

En bedankt voor je reactie. Juist door dit soort belachelijke opmerkingen zoals dat van jou zorgt men ervoor dat bedplassen als iets "stoms" en belachelijks gezien wordt.
Je weet duidelijk niet waar je over praat. En kun je ook aangeven waarom je het een belachelijk idee vindt? Dat jou dochter van 6 het niet zou toelaten dat zal de zoon van Ilse vast compleet worst zijn.

Els

Els zou het vast gewoon oplossen door haar kind gewoon zindelijk te schoppen. Het is gewoon een kwestie van discipline en doorzetten, nietwaar?

Ilse Mulder

Ilse Mulder

13-07-2010 om 10:00

Els

Waarschijnlijk is jouw dochter niet elke nacht nat wakker. Zou ze een natte broek/jurk accepteren? Wat zou voor haar de keuze zijn als ze bijna zeker weet dat ze nat wakker wordt in het vliegtuig?

Aan de ene kant kan ik je reactie wel begrijpen Els. Onze jongens gaan gewoon uit logeren en dan kom ik ook weleens moeders tegen die zich afvragen of het nou zo nodig moet een luier bij die leeftijd.

Wij hebben echt vanalles geprobeerd en dit is waarbij onze zoons zich het veiligste voelen. Jij ziet hun tranen niet als ze met natte lakens door het huis lopen.

Het is te hopen dat je dochter niet elke nacht in bed gaat plassen. Misschien kom je dan wel tot dezelfde keuzes als mijn gezin.

Maxime.M

Maxime.M

13-07-2010 om 10:18

Minrin

Hoi Ilse,

Ik wil nog even doorgeven dat Minrin misschien over een jaar wel effect heeft. Hier is mijn zoon zo ontzettend blij ermee. (terwijl het een jaar geleden niet werkte) Eindelijk 'normaal' droog. Terwijl hij hiervoor inderdaad ook 4 keer per week zijn beddegoed in de wasmachine moest doen.

Maxime

Els db

Els db

13-07-2010 om 10:20

Sorry

sorry voor de eerste reactie. mijn dochter is al volledig zindelijk sinds haar tweede. ik vond het wat raar klinken om een kind van negen in een luier te stoppen. ik ken geen kinderen die dit hebben. sorry

Puck

Puck

13-07-2010 om 10:25

Maxime, kanttekening over minrin

Maxime, voor het zelfvertrouwen van je kind omdat hij droog blijft is Minrin een prima hulpmiddel. Maar het is geen medicijn dat het probleem oplost. Als je stopt met Minrin heb je kans dat het bedplassen weer terug komt. Het lichaam zal ooit zelf moeten leren dat seintje te geven aan je lijf om in de "nachtstand" te gaan en minder urine aan te maken. Maar neemt niet weg dat als Minrin nu werkt je het vooral moet blijven gebruiken maar hou zelf in je achterhoofd als kanttekening dat het geen "genezend" effect heeft maar een ondersteunend effect. Het vult het tekort aan lichaamseigen urineproductieverminderend hormoon gewoon aan.

Maxime.M

Maxime.M

13-07-2010 om 10:51

Ik weet het

Hoi,

Onze doktersassistente heeft een zoon gehad met hetzelfde probleem. Hij was pas op zijn 14e zindelijk. Dus we houden voor nu even een tijdje de Minrin aan en zullen het daarna weer eens zonder proberen. Het is inderdaad een hulpmiddel, maar wel heel welkom na alle pogingen van droog proberen te worden. Nu maar hopen dat het vanzelf oplost naarmate hij ouder wordt (en zijn lichaam dat stofje uitzichzelf zal gaan maken)

Maxime

Ilse Mulder

Ilse Mulder

13-07-2010 om 11:10

Taboe

Hier wordt wel duidelijk hoe een groot taboe het bedplassen nog steeds is.

Toen mijn oudste zoon op werkweek ging met zijn klas in de eerste klas van de middelbare bleken er nog drie andere bedplassers te zijn dat jaar. Dat is vier op 35 kinderen, meer dan 10%. Een stuk hoger dan het officiële gemiddelde (dat omhoog kan worden bijgesteld omdat vanwege het taboe een hoop zich niet meldt).

Mijn kinderen waren ook zindelijk overdag rond hun 2e, 3e levensjaar alleen de jongens hebben 's nacht last en dat is toch wat anders dan je kind zindelijk krijgen Els. Ze zijn waarschijnlijk wel in je omgeving alleen je weet het niet.

Puck

Puck

13-07-2010 om 11:40

Ilse

Ondanks het taboe wist je toch dat er 4 brugklaskinderen nog in bed plasten. Dat is al een hele openheid! Wisten de andere klasgenootjes dat ook. En wisten de betreffende kinderen het van elkaar ook.
Ik heb ooit eens meegemaakt dat een kind op kamp verdrietig was omdat het in bed geplast had en toen ik met haar daarover praatte en zei dat mijn kind ook nog in bed plaste fleurde het kind helemaal op. Kennelijk had dat kind ook het idee meegekregen dat het iets heel "raars" was en nu zag het dat er echt wel meer kinderen waren. Maar ik ben het met Pelle eens: door ondoordachte opmerkingen zoals die van Els laat je het wel uit je hoofd om te vertellen dat je kind nog in bed plast.

Onzintaboe

In elk groep 8 die op werkweek gaat heb je minstens 2 kinderen die je in de avond nog even moet laten plassen, en zelfs dan zijn er ongelukjes.

Ik weet wel zeker dat het meer dan 10% is hoor.

Mijn kinderen waren tot mijn verbazing erg jong in de nacht droog (nachtluier kon haast nog makkelijker uitblijven dan dagluier. Maar dat heeft niets, nul komma niente met opvoeding te maken. Ik ken teveel nachtplassers in mijn omgeving om me op dat punt ook maar iets te DURVEN aan te matigen.

Ik heb het altijd een raar taboe gevonden, en heb me altijd sufgeërgerd aan mensen die het 'kinderachtig' vonden of die hun kinderen aanpraatten dat het kinderachtig zou zijn.
Als ik Els was geweest en mijn dochter had zoiets sufs over een luier opgemerkt dan had ze een flinke preek gekregen.

Ilse Mulder

Ilse Mulder

13-07-2010 om 11:59

School kan helpen

Op de VMBO van mijn zoon hadden ze voor de werkweek een voorlichtings avond. Een uitgebreide powerpoint presentatie van wat zou gaan gebeuren die week. Op de sheet "eventuele problemen" stond onder het woord heimwee ook het woord "bedplassen" en de ouders werd gevraagd dit specifiek aan te geven op het aanmeld formulier.

Tijdens de werkweek werd iedere avond als de kinderen in bed lagen een groepje kinderen opgenoemd om "medicijnen in te nemen", mijn zoon had zo de gelegenheid om in afzondering zijn luier om te doen en zo wist dus een groepje kinderen het van elkaar. Dit heeft zeer geholpen. Hij is nu nog steeds bevriend met deze jongens.

Ruim voor een nachtelijke speurtocht, waarvoor alle kinderen zouden moeten wakker schrikken werden hij al gewekt zodat hij maatregelen kon nemen.

Ik vond deze behandeling van de school zeer goed. Zij hadden hier duidelijk ervaring mee. Al waren er ook ouders op de voorlichtings avond die zich afvroegen "komt bedplassen onder VMBO scholieren misschien vaker voor dat het zo apart vermeld moet worden in een presentatie". Sommige mensen zijn zo vol onbegrip.

Els db

Els db

13-07-2010 om 15:41

Ik zal wel gek zijn

Ben ik dan de enige die het merkwaardig vind dat een VMBO leerling luiers mee krijgt? als moeder stuit me dat tegen de borst. ik zou hem extra laten plassen en docenten kunnen ook wekken. dan maar een nat bed. kan je toch de volgende morgen verschonen? ik heb vroeger in een kinderkolonie gezeten en daar moesten we als we in bed hadden geplast onze lakens meenemen en in een mand stoppen. iedereen had welis een ongelukje en daar zeiden we weinig van.

Wat mij betreft na kleutertijd geen luiers meer! klinkt misschien hard maar dan zijn ze het snelste zindelijk.

joos

joos

13-07-2010 om 16:31

Wow els

dat is pas een goede regel; daar heb je wat aan, daar blijf je als bedplasser vast droog van. Ik heb de regel nog wat aangescherpt: na de kleutertijd geen pleisters meer, dan vallen de kinderen ook niet meer. Beetje hard, maar zo ben je wel van het bloeden af.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden