Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mama heeft een...?

Hallo medemama's en papa's.
Ik heb 2 zoontjes en ben dus de enige vrouw in huis. Mijn oudste zoon heeft al geconstateerd dat ik geen piemel heb :) Hij is nog niet zover dat hij vraagt wat ik dan wél heb... Maar áls die vraag komt, wil ik graag een goed antwoord hebben. En "plasser" en "vagina" vallen voor mij dan af: ik zoek een woord dat wel de lading dekt, maar niet te anatomisch correct is. Het moet ook niet denigrerend of platvloers zijn. Nou, ik denk dat de meeste vrouwen wel begrijpen wat ik bedoel. DUs.... mama's en papa's, hellup!!! Hoe noemen jullie mama's piemel??? ;-)
Alvast heel erg bedankt, groetjes,
Joyce

-Wendy-

-Wendy-

07-11-2008 om 22:48

Toch die plasser

Ik weet niet hoe oud je zoontjes zijn, maar waarom geen plasser? Dat is het toch? En daarachter zit nog een babygaatje.

Inge M

Inge M

07-11-2008 om 22:55

Heel simpel

Vrouwen hebben drie gaatjes, van voor naar achter:
plasgaatje, babygaatje, poepgaatje.
Mannen hebben een piemel/plasser en een poepgaatje.

Sjillie

Sjillie

08-11-2008 om 11:16

Hier hebben

papa en zoon een piemel

en

mama en dochter een vagina.

Plasser

gewoon plasser en een babygaatje wat vagina heet en een poepgaatje.

Jongens hebben een piemel en een poepgaatje.

De schaamlippen en plasgaatje 'vagina' noemen is niet correct.

Eigen oplossing van mijn zoon

meisjes en vrouwen hebben vóór-billen en áchter-billen. Dit heeft hij ergens rond zijn 4de verzonnen buiten het plas/baby/poepgaatje om. Op de een of andere manier dekte dat voor hem de lading niet voldoende.

May

May

09-11-2008 om 12:13

Een meisjesplasser...

was de oplossing die mijn dochter ooit verzon...

amk

amk

09-11-2008 om 13:34

Plasser

Dat heeft mijn 3 jarige deze week bedacht.
Ze constateerde dat vriendje een piemel heeft, en zei toen en ik heb een plasser.
Hier nog geen verdere verduidelijking van alle verschillende uitgangen. Ik wacht de vragen daarover wel weer af. Ze is daar helemaal niet mee bezig, babies komen uit je buik in het ziekenhuis het hoe houdt ze zich nog helemaal niet mee bezig.

groet,
angela

Dropke

Dropke

09-11-2008 om 16:42

Deze is

al heel vaak voorbij gekomen en idd vaak verzinnen ze zelf ook alvast een naam. De oudste zoon, waar ik gewoon altijd mee onder de douche ging, zag ineens dat ik niet zo'n dong als hij had. Hij keek met grote ogen en zei, terwijl hij zijn schouders optrok : "Waar is ie nou ?"
Het werd de piemel en de plasser, maar ook de jongens- en de meisjesplasser. Die vond hij toch makkelijker. De rest van de kinderen heeft dat automatisch overgenomen, maar maakte ook zelf woorden. Deels door wat ze op school hoorden, maar ook de eigen fantasie. Zo hadden we ook de piep (tja)(meisje) , pielie of pieleke(jongen)...stukje dialect. De jongste zoon vond ook dat een meisje twee konten had. Mijn dochter vond "pagina" wel heel raar gevonden en verklaarde een klasgenootje voor gek. Ach...eigenlijk maakt het toch niet zoveel uit, als jullie maar weten wat er bedoelt wordt. Als ze weer wat ouder zijn, komen ze vanzelf met meerdere woorden thuis.

gr Dropke

leffeblond

leffeblond

10-11-2008 om 22:00 Topicstarter

Bedankt, en... keep them coming!

Hoi Dropke,

Ik dacht al dat deze vraag vaker gesteld zou zijn, maar kon m zo gauw niet vinden. Bedankt voor je vermakelijke antwoord! Echt grappig, vooral die pagina. Ik moet zeggen, ik hoor hier echt nieuwe dingen: Babygaatje had ik echt nog nooit gehoord. Overigens dekt het woord vagina volgens mij wel de volledige vrouwelijke lading, om het zo maar even te verwoorden.
Maar goed, misschien moet ik mijn zonen het zelf maar uit laten vogelen. Nu is de constatering dát ik geen piemel heb nog afdoende. Maar ik wil toch graag een goed antwoord paraat hebben, áls de vragen komen (en die laten niet lang op zich wachten, denk ik zo...)
Bedankt allemaal voor jullie reactie en als er nog andere opties zijn, dan hoor ik ze heel graag!
Groetjes, Leffeblond.

Boek 'ik vind jou lief'

valt hier heel erg goed in de smaak ! Hele prettige toon zonder er om heen te draaien, perfect voor mijn dochter van 5 die het boek zelf af en toe pakt en dan het altijd eerst zelf doorbladerd en de leuke tekeningetjes bekijkt en dan het met mij wil lezen.

Die van mij

zit verstopt aldus mijn zoontje van 6 :-)
Zijn piemel zie je wel en die van mij niet....

tja kinderlogica.

leuk draadje dit, doe ik gelijk tips op voor als hij straks wel gaat vragen hoe of wat!

gula

Zus

Zus

11-11-2008 om 22:21

Mijn dochters

Wij hadden ook dat 'probleem'. We noemden het simpelweg vagina tot mijn oudste op haar 4e een Surinaams vriendinnetje kreeg en die noemde het een poenie. Mijn dochter heeft dat overgenomen en wij hebben dat gaandeweg ook overgenomen, klinkt lief ook.

koentje

koentje

16-11-2008 om 21:17

Wij hebben het hier

over spleetje.
Meisjesplasser of mama's piemel, nog erger vind ik zo'n afgeleide van de mannelijke vorm. Alsof wij vrouwen niet gewoon anders zijn en een eigen ídentiteit hebben...
Geen 'mislukte'man!

Column van sara kroos in viva

Sara Kroos schreef afgelopen een hele leuke column hierover in de Viva, even een stukje;

"Vrouwen van rond de vijftig zeggen doos, heb ik vernomen. Ook met wat stevigerige bijvoeglijke bijwoorden erbij, zoals natte doos of ouwe doos. En helaas wordt er dan vaak het verbasterde bezittelijk voornaamwoord "me" ervoor gezet. "Me doos doet zeer van het fietsen".

En verderop:

"Gat is uit den boze. Pruim belachelijk. Grotje ongeoorloofd. Een muts hoort op je hoofd. En gleuf klinkt ook verschrikkelijk."

Linda.

p.s. bij mijn zoon heb ik het over piemel, ik heb een plasser. De exacte anatomische benamingen behandel ik over een tijdje wel....

Buurvrouw

Vanaf kinds af aan noemen wij het een frummel (tja, ik kon niet zo snel op een woord komen). Sinds kort kent dochterlief ook de "echte" benaming , vagina.
Toen ik echter aan haar vroeg hoe een frummel echt heet antwoordde ze met "davina". Hmm, bijna, zo heet wel onze buurvrouw :)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.