Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Nyntje

Nyntje

27-01-2010 om 21:29

Mijn dochter moet aankomen, help

onze dochter had vandaag haar ggd bezoek. Ze moet eigenlijk een kilo of 3 a 4 aankomen omdat ze te licht is., ze lust wel veel, maar eet kleine beetjes. Wat kan ik haar geven zodat ze wat bijkomt.
Ze is niet echt dol op yoghurt en pap? Suikers zetten wel aan maar op een hele verkeerde manier natuurlijk.
wie herkent dit en/of heeft er tips hoe ik dit kan aanpakken?

oh ja, ze is ruim 5 jaar oud.

Linda99

Linda99

27-01-2010 om 21:32

Ach

Onze dochter is ook te licht. En? Ze is verder gezond, lust vrijwel alles en krijgt elke avond warme choco met slagroom. Verder volle melk en gewone boter en vooral geen light producten.

Is je dochter verder gezond, dan zou ik me niet druk maken om het groeigrafiekje wat de GGD gebruikt.

Fruit en zo

Ik geef mijn magere ventje vaak fruitpuree met mango en banaan(blender). Daar gooi ik dan nog een scheut sinaasappelsap door.Of een schaaltje druiven tussendoor.Of griesmeelpap, dat vindt hij erg lekker.
Of een vlaflip met een verkruimelde beschuit erdoor.
"s Morgens krijgt hij een halve boterham extra.
Overigens is hij een borstvoedingskind, die hebben wel vaker een wat lager gewicht.maar of dat abnormaal is? Ik maak me er niet al te druk over.Volproppen met verzadigde vetten gaat mij te ver.Het moet wel leuk blijven en later geen klachten veroorzaken.

Damajo

Vic

Vic

28-01-2010 om 08:43

4 kilo

Voor een 5-jarige is best veel. Hoe lang en zwaar is ze?

rowan

rowan

28-01-2010 om 09:09

Fantomalt

Toen onze dochter nog een baby was, was ze ook te licht. Ze dronk toen ook slecht. We kregen toen Fantomalt voorgeschreven. Dit is gewoon verkrijgbaar bij de drogist. Het is een poeder dat je door het eten kan doen en bevat extra koolhydraten. De drogist kan je wel verder voorlichten. Wellicht helpt het ook bij oudere kinderen.
Succes.
Rowan

Fransien

Fransien

28-01-2010 om 10:10

Geen zorgen maken

Mijn kinderen zijn ook altijd te dik, te dun en te klein en toch krijgen ze allemaal ongeveer hetzelfde te eten. Mijn oudste is altijd lekker mollig geweest maar is vanzelf slank geworden, pas toen ze 5 was. De middelste is erg tenger gebouwd, hij eet heel redelijk maar is gewoon ontzettend slank, net als z'n vader. De jongste zijn ze ook nooit tevreden over, zij is klein, net als haar moeder. Geef je kind gewoon normaal te eten, lekker ontbijt, koekje en fruit als tussendoortje, lunch, koekje en fruit als tussendoortje, avondeten, en het komt heus goed. Ik zou alleen proberen bij te voeren als je kind moe en slap is, of vaak ziek. Zijn jullie eigenlijk ook tenger, bouw is erfelijk...

Nyntje

Nyntje

28-01-2010 om 10:44

Bmi lengte ed

hoi
ze heeft een bmi van 13, is 113 cm en weegt met kleding aan net 17,2 kg.Haar bmi zou stukken omhoog moeten, het is wel zo dat haar weerstand door zo'n lage bmi omlaag kan schieten heb ik me laten vertellen. maar ik vind 4 kilo ook wel erg veel, ik maak me ook geen grote zorgen, haar zus was ook tenger en daarmee kwam het ook goed, maar ze eet wel kleine beetjes. Haar papa is inderdaad ook erg tenger.

Majda

Majda

28-01-2010 om 11:14

Hier precies hetzelfde

Dochter van vijf, 113 cm en 17 kg. Eet overigens als een bootwerker. Ik doe er niks mee. Ze maakt een vitale indruk.
Ik was zelf als kind ook altijd (te) mager. En dat is vanzelf (te) goed gekomen, haha.

amk

amk

28-01-2010 om 11:15

De kinderbmi

van het voedingscentrum geeft aan dat ze iets te licht is. Bij 18kg zit ze voor haar leeftijd en lengte al in het groene gebied.
Met vier kilo er bij = 21 kg zit ze al aan de bovengrens van het gezonde gebied voor haar leeftijd.

Ik zou het houden bij wat meer tussendoortjes.
Zo dramatisch is het niet.

Bmi en weerstand

Ik heb er niet voor doorgeleerd, maar ik twijfel toch ernstig aan dat idee van laag bmi = slechte weerstand.
In de loop der tijd heb ik toch een aantal mensen gekend van het type gespierde spijker, die aten wat ze wilden maar gewoon van zichzelf dun waren. Die waren beslist niet bovengemiddeld vaak ziek. Als je te weinig weegt voor wat je eigen natuurlijke gewicht is - bijvoorbeeld door zwaar te lijnen - dan geloof ik wel dat je weerstand daar niet van opknapt, maar daarmee is niet gezegd dat wie dun is ongezond zou zijn, lijkt me.

Groeten,

Temet

Fleur Mas

Fleur Mas

28-01-2010 om 12:10

Bij mij

Afspraak GGD, jongste kind(tweeling)18.6 kilo bij 1 meter 03, oudste kind 18.4 kilo bij 1 meter 1.5,zegt GGD,mevrouw beetje oppassen hoor, oudste kind is wel iets te dik..............Naaagh,als ze gewoon eet en verder gezond is,dan zou ik mij ook niet druk maken over de grafiekjes,groet Fleur

Fleur Mas

Fleur Mas

28-01-2010 om 12:11

Uuurgh

Ik bedoel natuurlijk 1 meter 05

Vic

Vic

28-01-2010 om 13:01

Niets aan doen dus

Een kilo erbij zorgt al dat ze in het groene gebied komt. Dat kun je beter hebben dan overgewicht, zeker als ze verder goed gezond is. Ik zou het lekker zo laten. Mijn eigen dochter is trouwens 112 cm en 18 kilo. Die zit ook altijd in het grensgebied en nu net in het groene deel. Ze is nooit ziek en je kunt geen ribben tellen, dus ik vind het best zo.

Guinevere

Guinevere

28-01-2010 om 13:25

Pas als

Pas als een kind veel ziek is zou ik me zorgen maken over het lage gewicht. Zo'n kind dat elk virusje meepikt en daar dan echt beroerd van wordt zeg maar.
Magere zoons eetlust hier is trouwens verbeterd door hem regelmatig een scheut Floradix te geven.

Annet

Annet

28-01-2010 om 23:00

Vaak ziek of niet?

Oudste is altijd rond ondergewicht (ze is nu 12). Maar ze is zelden ziek dus geen probleem. Doen we niets aan.
Jongste is ook altijd rond ondergewicht. Hij is wel vaak ziek en valt dan gelijk af. Dat is niet handig bij ondergewicht. Bij hem houden we het gewicht in de gaten en geven we extra voeding tussendoor om weer aan te komen (meestal noten, banaan, extra koek, toetje later na het avondeten zodat hij weer trek heeft)

Ook 13

Mijn zoon heeft ook een BMI van rond de 13.Heb het net even gechecked.

Damajo

ayla

ayla

29-01-2010 om 08:30

Vriendinnetje ook

vriendinnetje van oudste weegt ook 17 kilo, ze is ruim 5,5 en zal ongeveer 1.14 cm zijn schat ik. Het is idd een tenger poppetje hoewel ik haar niet te mager vind. Ze is verder sterk en gezond.

dochter is precies het tegenovergestelde, gisteren bij de kinderarts was ze 116 cm en 21 kilo. Kinderarts is nog steeds verbaasd dat dochter met haar verleden zo groeit, tja zo zie je maar

Leandra

Leandra

30-01-2010 om 17:12

Beide kindern ondergewicht

Ik vulde voor de lol de berekening in voor mijn beide kinderen. Voor de oudste verwachtte ik ondergewicht en voor de jongste normaal-licht ovegewicht.
De oudtse heeft inerdaad een BMI van 113,5 ( 8,7 jaar, 133 cm en 24 kg). Maar de jongste zit dus ook op het randje van ondergewicht! ( 4,3 jaar, 112 cm en 18 kg). Snap ik echt niet. Ik vind hem eerder wat mollig. Ik neem dit dus echt met een korrel zout.

Groetjes Leandra

Vic

Vic

01-02-2010 om 09:11

Leandra

Dat ben ik met je eens. Mijn jongste (even lang en zwaar als jouw jongste) is absoluut niet mager. Ze heeft een beetje spillebeentjes, maar verder is ze aardig massief (niet vet, meer atletisch). Mijn oudste is 1.40 m en weegt 35 kg. Ik vind haar aan de stevige kant, maar volgens het bmi-overzicht zit ze precies in het midden van het groene gedeelte.

bertje1

bertje1

01-02-2010 om 20:48

Dietist

waarom ga je niet gewoon naar een dietist?? ik snap het niet.. zijn wij dan zo onbekend en onbemind?
Kost niet eens iets voor onder de 18!

Hier kort geleden naar diëtist geweest

Ik heb er hier ook zo 1: 1 meter 12 cm en 16.3 kg. Elke keer krijg ik weer op mijn kop. Zucht.
Nu ben ik 2 weken geleden maar eens naar de diëtiste geweest. Antwoord: zolang ze actieve en gezonde indruk maakt liever te dun dan te dik. Vooral niet teveel nadruk aan het eten geven.
Wanneer er geen medische reden voor het te dun zijn is zal een kind zich niet uithongeren en moet je zo normaal mogelijk over eten doen. Ook niet nog eens een extra koekje of snoepje geven (die neiging had ik omdat ik het gevoel had dat ik haar meer moest laten eten).
Ik heb dus besloten om me niets meer van het cb aan te trekken en naar de huisarts/diëtiste te gaan als ik het niet vertrouw. (ik heb trouwens een 'heilig' vertrouwen in mijn moederinstinct; meer dan in die gemiddelde grafieken).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.