Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mijn dochter van 6 wordt "gepest"

Tenminste echt pesten zou ik het niet willen noemen maar ik zit er wel erg mee,het gaat om het volgende:

Mijn oudste dochter van 6 is nogal verlegen en stil in de klas,ze heeft 2 vriendinnetjes waar ze eigenlijk haar hele kleuterijd mee optrekt,en na de zomervakantie komen ze weer bijelkaar in groep 3,so far so good,

Nu merkte ik al een tijdje aan haar als ze uit school komt om half 4 dat er iets is/was dus ik vroeg ook aan haar is er wat meisje,nee mam ik ben gewoon moe,tot vanavond,een huilend meisje aan de trap helemaal overstuur,mama ik vindt het niet meer leuk op school,vele tranen later komt het eruit,ze wordt geplaagd door de 2 vriendinnetjes!Van haar zeggen moet ze alles doen wat zij willen,en als ze dat niet doet mag ze niet meespelen,en als ze er wat over zegt tegen iemand (mama of juf) dan willen ze haar vriendin niet meer zijn!

Ik vind dit best wel heel er lastig en moeilijk,natuurlijk als eerste voor mijn dochter,maar met 1 van de 2 meisjes gaat ze ook na schooltijd goed om,logeren e.d. en dan is er niks aan de hand,dan kunnen ze uren lief spelen met elkaar.

Ik ga sowiezo morgen even met de juf praten,en verder weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen,ik heb natuurlijk wel met mijn dochter gepraat net,en haar gezegt dat ze niets moet doen wat ze niet wil,en dat ze moet proberen voor haarzelf op te komen,en ze altijd alles tegen me kan vertellen.Maar ik zit er toch wel erg mee,

Sorry voor het lange verhaal,iemand tips?

Roosje

Roosje

18-06-2010 om 09:51

Tips

Lijkt me inderdaad heel naar om dat te horen van je dochter. Kinderen kunnen heel gemeen doen, al zijn ze er op die leeftijd nog niet van bewust dat iemand daar echt verdriet van kan hebben. Dat moeten ze ook nog leren. En mijn ervaring is ook dat er met 3 kinderen altijd ééntje "uit ligt", maar met z'n 2-en is het heel gezellig!
Ik zou haar in elk geval weerbaar proberen te maken door te zeggen dat ze niet hoeft te doen wat de meisjes willen als ze daar geen zin in heeft. En dat ze dat moet leren zeggen en evt. naar de juf gaan. Dat had je al gedaan, maar je zou het eventueel ook kunnen oefenen.
Verder kun je zelf misschien proberen wat contacten te leggen met andere ouders en dat je zo wat andere speelafspraakjes of ontmoetingen regelt. Als het contact eenmaal gelegd is, kan ze het de volgende keer misschien zelf.
En misschien is het ook handig om uit te leggen dat vriendschappen soms overgaan en dat je andere kinderen aardig gaat vinden en dat dat heel normaal is.
En tot slot misschien een sport of clubje waar ze andere kinderen ontmoet en ook weer weerbaarder van kan worden?

Masje

Masje

18-06-2010 om 12:27 Topicstarter

Gepraat met de juf

Als eerste Roosje bedankt voor de tips!Heb ik zeker wat aan!

Ik heb net inmiddels een gesprekje gehad met de juf en haar was ook al het 1 en ander opgevallen,en de 2 meisjes in kwestie waren volgens haar al een tijdje aan het "klieren" in de klas.

Zij heeft ook nog herhaald tegen mijn dochter wat ik gisterenavond al tegen haar had gezegt.
Mijn dochter is volgens de juf gewoon TE lief in de klas,en moet leren van zich af te bijten,gelukkig wordt hier nu op school ook wel opgelet en gaat de juf het ook doorspreken met de juf van groep 3 volgend jaar!

Ik ben gelukkig weer wat gerust gesteld,het is geen fijn idee om te weten dat je kind naar school gaat maar het eigenlijk helemaal niet leuk vindt.

Dirksmama

Ik noem dat echt pesten hoor, wat die dames doen.

De opmerking van de juf dat je dochter te 'lief' is snap ik eigenlijk niet zo. Ik denk dat het goed is als je je dochter helpt met het uitspreiden van haar vleugels en het maken van nieuwe vriendschappen. Probeer voor de komende weken en misschien ook tijdens de vakantie wat een-op-een speelafspraken te regelen voor haar, zodat ze wat meer kinderen beter leert kennen en gewoon lekker met 1 vriendinnetje kan spelen. Want inderdaad, als er drie spelen, dan lijdt er vaak eentje, is mijn ervaring.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.