Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mijn jochie van 8

Mijn ex en ik hadden co-ouderschap en onze zoon (groep4) zat in het dorp op school waar wij voorheen met elkaar woonden. Hij kon elke dag spelen met zijn vriendjes en op het schoolplein.
Ex heeft 4 maanden terug een einde aan zijn leven gemaakt en zoon woont nu bij mij in de stad waar ik naar toe was verhuist.
Na de zomer gaat hij hier naar school maar nu nog in het dorp. Waar ik het moeilijk mee heb is dat er nu heel veel dagen zijn dat hij niet speelt met vriendjes. Omdat we ergens anders wonen kan hij niet meer even "een rondje fietsen en vriendjes opzoeken".
Afspreken doet hij op woensdag en vrijdag. Om de week zijn mijn 3 stiefkinderen er en kan hij spelen maar veel dagen ook niet.

Het doet me zeer dat hij nu zo in 2 werelden leeft en hij zoveel moet missen.
En het is ook spannend hoe het straks komt op zijn nieuwe school , zal hij er tussen passen ???
Het houdt me zo bezig dat ik dit topic heb geopend.

Vreselijk

moeilijk, wat heb jij veel narigheid nu en je zoon natuurlijk nog meer, vreselijk.

ik weet de oplossing niet, zal wel een lang durig proces worden. Is het niet mogelijk om samen naar het dorp te verhuizen, ik begrijp dat je stiefkinderen ook elders wonen en vast dus niet bij jullie in de stad naar school gaan.

veel liefde en een luisterend oor bieden, praten, troosten, moed houden !

Chippie

Chippie

23-06-2011 om 21:33

Vreselijk...

Maar is het geen optie om hem op deze school te laten? Terug naar het dorp of hem gewoon die school aanhouden. Het lukt je nu blijkbaar ook met halen en brengen. En ik kan me niet voorstellen dat met net iets meer georganiseer het mogelijk moet zijn om hem daar te houden. Je kunt misschien met zijn beste vriendjes speelafspraakjes vooruit plannen, zodat je niet voor niets naar school kleppert. Ik heb het nooit als probleem ervaren om kinderen die van ver weg kwamen op te halen/weg te brengen.

Het lijkt me vreslijk dat hij in deze turbulente tijd waarin echt alles voor hem veranderd (overlijden vader, verhuizing, andere gezinssituatie, etc) hij ook nog zijn enige houvast, school en zijn vriendjes, moet opgeven.

nickelback

nickelback

24-06-2011 om 08:05 Topicstarter

Moeilijk

Ik rijd nu 4 soms 5 keer per dag naar het dorp waar hij op school zit . Ons huis daar is verkocht , we wilden daar niet wonen omdat ex daar zelfmoord heeft gepleegd en zoon dan steeds met herinneringen wordt geconfronteerd.
En dit heen en weer rijden geeft ons beide onrust. En dan moet hij nog 4 jaar naar de basisschool.
Hij is laatst wezen kijken op de nieuwe school en het ging erg leuk . Hij zal ook nog een paar keer proefdraaien en moet dan idd maar wat telefoonnummers uitwisselen.

Het is een moeilijke keuze die ik liever ook niet had willen maken , maar die ik moet maken door keuze van ex

nickelback

nickelback

24-06-2011 om 08:44 Topicstarter

Geen probleem

Zeker een goeie tip. Heb na het overlijden echt de intentie gehad om zoon in vertrouwde omgeving te laten , maar als vertrouwd onrustig is moet je soms keuzes maken.
Zoon zit nu op dorpsschool met 5 andere jochies/vriendjes in de klas , straks met 18 jochies!! Daar zullen vast vriendschappen uit komen , maar vind het als moeder best spannend....

Chippie

Chippie

24-06-2011 om 09:58

Past hij er tussen...

Ach, ik denk dat dat wel goed komt. Het is voor hem een heel heftige tijd maar gelukkig heb je dat goed door. Ik ga er vanuit dat je dat ook met ijn nieuwe school goed hebt besproken.
Het is denk ik goed om je kind alvast goed te laten wennen op de nieuwe school. Anders hikt hij misschien 6 weken lang tegen de schoolwissel aan. En misschien kun je alvast een leuk ´verjaardags/ of kennismakingsfeestje´ plannen in oktober (maakt niet uit of hij in januari jarig is).

Nieuwe school went vast wel

Tjonge, d'r komt heel wat op jullie bord.

Ik zou me niet zo heel erg druk maken over school en zijn vriendjes. Het is nu dus een lastige overgangsfase met veel onrust. Straks als hij op zijn nieuwe school zit is er op dat gebied weer rust (geen heen-en-weer gereis, geen 2 werelden). Hij leert vast weer nieuwe vriendjes kennen met wie hij kan afspreken. En als dat weer stabiel is, kan hij waarschijnlijk ook beter de rest verwerken. Want hoe reageert hij daar op?

Ik weet niet of vasthouden aan het dorp alléén voor zijn vriendjes een goede oplossing is. Bovendien heb jij ook nog een leven, en dat is zo te horen in de stad. Op die leeftijd zijn vriendschappen toch nog niet 'voor het leven'. Maar gezien de hele situatie met het verlies van zijn vader ben je natuurlijk geneigd hem zoveel mogelijk te beschermen.

Sterkte voor jou en je zoon,

Groet, Linda

Clo

Clo

27-06-2011 om 08:45

Nickelback

Sommige dingen gebeuren en je kunt er niets aan doen. Je kunt ze niet veranderen. Je kunt er alleen maar mee omgaan. En dat doe jij. Je zoon zal later terugkijken op deze periode en weten dat zijn moeder er voor hem was en het beste met hem voor had. En kinderen zijn sterk hoor. Ze kunnen zich vaak beter aan een nieuwe situatie aanpsssen dan wij ons kunnen voorstellen. Ik wens jullie veel sterkte.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.