Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Puck2

Puck2

04-01-2010 om 17:21

Moeder vriendje inlichten of niet?

Puckzoon kwam laatst bedroefd thuis: hij was met een aantal vriendjes aan het spelen en ze wilden iets gevaarlijks doen (drukke provinciale weg oversteken). Ze hebben hier samen in het verleden al eens straf voor gehad en weten dus dat het niet mag. Puckzoon wilde toch niet meedoen, werd uitgescholden voor watje en mietje en is toen naar huis gekomen. (Ik was supertrots op mijn kind die meestal nogal snel meeloopt met anderen om stoer te doen). Puckzoon heeft gezien dat de andere jongens wel de weg een paar keer overstaken. Van één moeder weet ik zeker dat ze pertinent niet wil dat haar kind dat doet. Maar wat moet ik nu doen? Als ik het tegen haar zeg dan wordt Puckzoon door vriendjes als klikspaan betiteld en daar is hij best gevoelig voor. En verder heb ik natuurlijk ook niets te maken met de opvoeding van een andermans kind. Maar als een andere ouder dat van mijn kind zou zien dan zou IK het wel prettig vinden als ze mij daarvan op de hoogte brengen, zeker als het zo iets gevaarlijks is. Wat vinden jullie?

Misschien

Misschien kun je zeggen dat je het zelf hebt gezien? Hmm, dat is dan eigenlijk liegen, ook geen best voorbeeld. Of dat je het van iemand hebt gehoord die het heeft gezien? Ik ben zelf een keer "verlinkt" door de buurvrouw, die mij als achtjarige met een vriendinnetje achterop over een drukke weg zag zwalken.
Ik zou het ook willen weten als ik die moeder was. Erg goed van je zoon trouwens!

Wel

Ik zou het zelf wel zeggen. Het gaat namelijk om iets wat echt gevaarlijk kan zijn.Als het nu ging om het leegeten van een snoeptrommel of bloemen plukken uit de tuin van de buren vond ik het iets anders.

Damajo

Of...

vriendje eerst de kans geven om het zelf aan zijn moeder te zeggen? Bv door je zoon aan vriendje te laten zeggen dat als hij het zelf niet vertelt dat dan jij het gaat vertellen? Ik denk dat ik dat zou doen en als blijkt dat vriendje het niet verteld heeft, zou ik het wel vertellen... ook omdat jij van die moeder weet dat zij het niet wil.
Ik zou het zeker willen weten als mijn kind zoiets had gedaan, maar snap ook erg goed het risico van als klikspaan betiteld worden, voor kinderen zeker niet leuk.
Op deze manier is de kans ook aanwezig dat je zoon als klikspaan gezien wordt, maar hij kan misschien uitleggen dat hij zo overstuur en verdrietig was (door het uitschelden) dat hij het daarom aan jou verteld heeft... en hij geeft vriendje de kans om het zelf te vertellen. (als je het omdraait is het dan aan vriendje om te beslissen of hij 'verklikt' wordt....)
Trouwens, ontzettend goed van je zoon, zowel dat hij durfde nee te zeggen en niet meedeed als het vertellen thuis!!! om erg trots op te zijn!

emma43

emma43

04-01-2010 om 20:21

Vertellen,

Wat goed van je zoon om net mee te doen.vooral omdat hij voor watje uitgemaakt werd,erg sterk van hem.

Je weet al zeker dat 1 moeder het niet goed vind,dan wil zij het zeker wel weten.Ik zou wel proberen je zoon erbuiten te houden.Het is wel gevaarlijk,ik zou het zelf ook graag horen.

Stefanie

Stefanie

04-01-2010 om 20:27

Vertellen

Ik zou het vertellen aan de moeder. Gewoon zoals het gegaan is, dus niet verzinnen dat je het zelf zag. Maar haar wel begrip vragen voor het feit dat het niet leuk is als haar kind te horen krijgt van wie het komt, een beetje moeder zal zich dit ook wel kunnen voorstellen denk ik.

ps: wat een prachtzoon

groetjes Stefanie

Beo

Beo

04-01-2010 om 20:31

Politie inschakelen?

Is er geen agent in de buurt die ze zogenaamd gezien heeft en kan uitleggen dat het heel dom en gevaarlijk is wat ze hebben gedaan? Dat maakt vast heel veel indruk.

Beo.

Tango

Tango

04-01-2010 om 20:37

Ja, wel vertellen

Zeker aan die moeder die ook niet wil dat haar kind dit doet. Inderdaad het precies zo vertellen zoals het gebeurd is. En er ook bij vertellen dat jouw zoon bang is voor klikspaan uitgemaakt te worden, maar dat jij het juist heel goed vindt dat hij het jou verteld heeft.
Knap hoor dat je zoon niet meegedaan heeft en het jou verteld heeft.
Ik denk zelf ook altijd na voordat ik iets vertel aan andere ouders en dan op de manier van: zou ik het zelf belangrijk vinden om het te weten. Zo vertelde Tangodochter eens dat twee kinderen uit de buurt elkaar hun blote billen lieten zien. Dit is dan weer op een andere manier gevaarlijk. Je weet maar nooit wie er op zo'n moment langs komt. Tangodochter deed ook niet mee, want zij weet dat we dat niet willen en waarom. Heeft zelf helaas een nare ervaring in die richting. Zal ik niet over uitweiden.
Ik heb het aan beide ouders verteld. De ene deed er heel onverschillig over, de andere nam het zwaarder op. Tja, iedere ouders is weer anders, maar ze waren toch wel blij dat ik het verteld had.

Vertellen

gewoon de waarheid, met duidelijk erbij dat zoon het eigenlijk niet wilde dat je het zou vertellen omdat hij bang is daar op aan gekeken te worden. Dat moet toch iedere ouder kunnen begrijpen. Maar iets wat gevaarlijk is valt in mijn ogen zo wie zo niet onder klikken maar onder beschermen. Zoals een ander al schreef als het nu om onschuldig kattenkwaad ging was het een ander verhaal. Succes.

Clo

Clo

05-01-2010 om 09:06

Vertellen ja

Probeer je eens voor te stellen dat er iets gebeurt en hoe je je dan voelt en stel dan je prio. Aangezien jij het beste doet voor de andere kinderen, mogen die moeders er ook rekening mee houden dat ze het beste doen voor jouw zoon en hem er buiten houden.
Goed van jullie hoor! Succes!

Mamvantwee

Mamvantwee

05-01-2010 om 10:49

Vertellen!

Ik vind het een vorm van samenleven en sociale controle, in de positieve zin dan, dat je de kinderen in de buurt behoedt voor gevaren. Als ik een buurkindje op een dak zie klimmen, zeg ik er ook wat van (tegen het kind dan in dit geval) en laatst zag ik 6-jarige buurkindjes vuurwerk afsteken: dat meld ik dan ook even bij de buurvrouw. Het is geen klikken, of je ongewenst bemoeien met opvoeding ofzo. Ik vind het zelf ook fijn als iemand mij laat weten dat mijn kinderen iets gevaarlijks uithalen. Ik zou zo'n buurvrouw alleen maar dankbaar zijn, want dan kan ik er weer iets mee doen in de opvoeding.

Dus ja, ik zou het zeggen!

groet, Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.