Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

maria68

maria68

09-03-2011 om 10:42

Moeilijk klasgenootje

Hallo,

Bij mijn dochtertje (4 jaar) zit in een jongetje in de klas die nogal druk en moeilijk gedrag vertoont. Luistert niet is heel brutaal en heeft weinig respect voor de juf en hulpjuffen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het vermoeden heb dat zijn moeder hem totaal niet corrigeert. Hij gaf een keer de juf een grote mond waar zijn moeder naast stond. en zij lachte alleen maar. Toen hij een keer zijn jas zo voor mijn voeten op de gang neersmeet en ik netjes vroeg of hij zijn jas op wilde hangen kreeg ik als reactie : waar bemoei je je mee. Als de school uit is en de kinderen nog even buiten op het schoolplein spelen, pest hij heel veel kinderen door ze uit te schelden. Moeder zegt er niets van. Zij let ook vaak niet op , 1 x was hij over het hek gesprongen en stond hij midden op de straat auto's tegen te houden. kwam ze pas achter toen de auto's gingen toeteren. Maar goed. mijn dochtertje vind hem natuurlijk wel leuk en ze wil graag met hem spelen. Nou durf ik het haast niet aan om haar bij hem te laten spelen omdat zijn moeder totaal niet corrigeert en op hem let. En mijn dochtertje laat zich makkelijk opjutten dus aan gevaarlijk gedrag zal ze gauw "meewerken". En als hij hier komt spelen wordt mijn huis denk ik afgebroken..hahaha. Nu zeg ik vaak dat het niet uitkomt maar ja is niet zo eerlijk natuurlijk. Ik vind ook wel dat hij een kans verdient. Ik heb het wel eens met andere moeders erover en die houden het ook wel een beetje af. Maar een keertje bij mij laten spelen? (heel kort..) Misschien valt het reuze mee. Hebben jullie ervaring hierin? Wat doen jullie met moeilijke""vriendjes

Alvast Dank
Maria

Bij mij

liever zo'n kindje bij mij laten spelen dan elders. Bij mij kan ik het tenminste in de gaten houden. En ik huldig het principe (voor zover mogelijk) dat ik de kinderen zelf hun vriendjes laat kiezen en dat ook dat een leerproces is. Ze komt er vanzelf wel achter of dit een leuk speelmaatje is of niet en zo niet, ben je er snel vanaf. Zo wel, nou mooi toch? Maak er niet een te groot punt van, dat soort dingen hebben de neiging zichzelf op te lossen.

Jons

vlinder72

vlinder72

09-03-2011 om 11:23

Ook bij ons

Mijn zoon van zes heeft ook een voorliefde voor ongeleide projectielen. Ze mogen altijd samen spelen maar het liefste wel bij ons. Gelukkig is mijn zoon er ook achter gekomen dat spelen bij sommige kinderen uitmondt in het uitdelen van karateschoppen (moeder verkoopt het als "ze zijn aan het stoeien"). Mijn zoon vindt dat niet leuk. Dus spelen ze meestal bij ons. Vreemd genoeg gaat dat eigenlijk altijd wel goed. Mijn zoon is zelf trouwens heel rustig.

En verder gelden mijn regels thuis. Ik wil dus geen scheldwoorden horen, geen onzinpraatjes over ik haat die of die. En ze spelen binnen of in de tuin. Ik laat ze niet los.

Volgens mij wordt het ook vanzelf beter. Mijn zoon speelt steeds minder met die drukke jongens. Hij vindt het vechten niet leuk. En hij vindt het claimgedrag vaak onplezierig. Je weet wel, het als jij met die of die speelt dan ben je mijn vriend niet meer. Nou best, denkt hij inmiddels.

één kans kregen ze hier...

..als ze dan bij de lunch al hun piemel wilden laten zien, vervolgens met Tonka's gingen gooien langs het antieke buffet met glazen ruitjes, naar boven gestuurd binnen 2 minuten de hele ouderslaapkamer onder de deo hadden gespoten (spuitbus leeg) én het beddegoed in de stromende regen het raam uit in de tuin gegooid hadden...
Dan was het daarna helaas niet meer mogelijk.

Ik zag het bewuste jongetje vandaag nog de schooldeur uitkomen. Hij is nu acht en naar het schijnt beter te hebben. Mijn kind zit niet meer bij hem in de klas.
Overigens heeft een vriendin weleens een kind naar huis gestuurd, en dat lijkt me toch de beste weg. Beter dan niet laten komen.

Vic

Vic

09-03-2011 om 22:57

Meisjes kunnen het ook ;-)

Mijn dochter heeft ook zo'n vriendinnetje. Een engeltje om te zien, maar je moet haar continu in de gaten houden. Ze heeft nu een paar keer hier gespeeld en iedere keer was ik daarna uitgeput. Laatst is mijn dochter daar voor het eerst gaan spelen. Ze vond het geweldig! Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan vond. Toen ik dochter ophaalde vertelde de moeder dat ze buiten aan het spelen waren. Helaas waren ze in geen velden of wegen te bekennen. De vader is toen wat huizen in de flat langs geweest en gelukkig waren ze bij iemand binnen aan het spelen.

Vermijden

Misschien niet netjes, maar ik weet een meisje nu te vermijden door te zeggen dat ze te oud is voor mijn dochter (ruim een jaar ouder). Een meisje dat continue haar zin doordrijft en regelmatig onaardig doet. Ik heb er gewoon geen zin in en vind het niet goed voor mijn dochter. Ik laat haar zeer zeker niet bij haar thuis spelen.
Misschien scheelt het dat mijn dochter er ook niet meer om vraagt. Maar het viel me wel op dat het bewuste meisje nu op school ook niet erg aardig meer doet tegen mijn dochter. Volgend jaar zitten ze niet meer bij elkaar in de klas. Andere moeders hebben ook problemen met dit meisje, maar laten het wel toe als hun dochter het zelf wil.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.