Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Moeilijke dochter van 5 jaar

Ik ben een mama van 2 kindjes.
Een meisje van 5 jaar en een jongen van bijna 3 jaar. Met mijn meisje ging alles prima, tot bij de geboorte van haar broertje. Dan is ze zich jaloers beginnen te gedragen. Iedereen zei het zal wel overgaan. Nu mijn zoontje groter is, houdt het nog steeds niet op.

Mijn dochter heeft huibuien, is agressief.
Speelt constant ongezond de baas over haar broertje, maakt constant ruzie met hem.
Verdraagt niks,
deeld niks met hem.
Ze zegt zelfs openlijk dat ze hem haat.

Van zodra ik mijn rug draai slaat ze, bijt en pitst ze haar broertje. Het minste dat we neen tegen haar zeggen begint ze te brullen. Is ze razend, buiten haarzelf.
Ze heeft een probleem met gezag. straffen raakt haar niet, en tegendeel, tong uitsteken, of de rug draaien en weggaan schrikt haar niet af.
Ze drijft altijd haar zin door en als het haar niet aanstaat wordt ze agressief.
Ik ben een mama met principes, leg grenzen en heb gezag.(bewijs is er want mijn zoontje verloopt alles goed, hij kan zijn straffen aanvaarden)
Ze mogen echt niet zomaar alles doen.

Ik probeerde reeds alles, lief zijn, kwaad zijn, straffen. Ik geef haar nochtans veel aandacht, beloon en prijs ze als ze flink en braaf is, elke dag, doe activiteiten enkel met haar (zonder haar broertje erbij).
De relatie met haar papa geeft ook problemen. Ze kunnen niet met elkaar opschieten. Alles is neen met de papa. Ze is stout met de papa, alles moet mama zijn. Papa mag niet naast haar zitten aan tafel, mag haar niet wassen, aankleden enz. Dan komt ze steeds bij mij. Mijn man heeft dan ook niet veel geduld en stoot haar af.

We zijn in een situatie dat ik niet langer meer aan kan. Ik ben van nature zeer kalm en heb eindeloos veel geduld, maar zoals deze morgen heb ik mijn geduld verloren. Ik heb haar vastgegrepen en geroepen dat ze moest stoppen met huilen en roepen en tieren. Ik ben vertrokken zonder haar een kus te geven of aan te kijken. Natuurlijk krimpt mijn hart! Ik zie haar zo eindeloos graag. Maar soms krijg ik het gevoel dat ik haar minder graag begin te zien door haar gedrag.
Ik weet niet meer wat gedaan. ik ben radeloos.

Guinevere

Guinevere

25-01-2010 om 20:55

Hulp

Heb je al eens hulp gezocht voor deze situatie? Ik denk dat een kinderpsycholoog jullie heel goed op weg kan helpen, daarbij rekening houdend met de gevoelens van je dochter.
En nog iets, je zegt: "Ik ben een mama met principes, leg grenzen en heb gezag.(bewijs is er want mijn zoontje verloopt alles goed, hij kan zijn straffen aanvaarden)". Hier moet ik toch over opmerken dat wat een succesvolle aanpak kan zijn bij het ene kind, bij het andere kind totaal niet hoeft aan te slaan.
Verder vraag ik me af of het jalouzie is waaruit je dochter haar gedrag voortkomt. Dit gedrag duurt al bijna 3 jaar zeg je? Dat lijkt me veel te lang om uit jalouzie voort te komen. Het lijkt me dat er iets anders speelt, een kinderpsycholoog moet dat kunnen uitvinden!

Vanessa Cieters

Vanessa Cieters

26-01-2010 om 19:55

Hulp

Hallo,

We zijn met haar naar een kinderpsychiater geweest die ons heeft doorverwezen naar een pedopsychologue.
We zijn daar een paar weken geweest, maar de communicatie tussen de psychologe en mij was bar slecht.
Het is moeilijk om een goede psychoge te vinden.

Ik ben op zoek naar een nieuwe psychologe. Probleem, de papa wilt hiervan niets meer horen. Hij vindt psychologen geldkloppers en profiteurs...

vlinder72

vlinder72

27-01-2010 om 12:09

Pfff

dat is moeilijk zeg. Als je man er niet achter staat dan wordt het wel heel zwaar. Wat vindt hij er dan van? Weet je man een oplossing? Heb je al contact gehad met de arts van het GGD? Ik weet dat medewerkers van het CB ook bij je thuis mogen komen om eens een keer thuis met je te praten. Dan kunnen ze je kind in actie zien. Misschien kan zoiets ook via het GGD. Hmm, je jongste zoontje valt nog onder de zorg van het CB. Bel die eens en geef aan dat je zoontje het erg moeilijk heeft met het gedrag van zuslief. Draai het dus om. Misschien kan je dan via het CB een goed advies krijgen. Het is wellicht wel confrontererend want hou er wel rekening mee dat jullie misschien ook wel van alles "verkeerd" doen. Oja, een psycholoog is natuurlijk geen profiteur.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.