Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Moerder klasgenootje verteld leugens over zoon

Onze zoon van 7 jaar heeft ongeveer een jaar geleden een paar keer een klasgenootje op school getrapt. Toen dit een aantal keer gebeurd is zijn wij door school hiervan op de hoogte gebracht en hebben we een traject opgestart om te zorgen dat hij beter om leert gaan met vervelende zaken, bijvoorbeeld vervelende kinderen niet zelf aanpakken maar naar de juf gaan enzo.
Een half jaar geleden werd ik door een andere ouder er op aangesproken dat de moeder van het kind wat destijds geschopt werd op het voetbalveld mijn zoon uitgescholden had voor 'vuil kut jong' omdat hij naar haar mening niet goed genoeg zijn best deed in de wedstrijd. Hier heb ik haar op aangesproken en ze bood toen haar excuses aan, echter blijven er zo nu en dan ouders tegen ons vertellen dat die moeder zeer negatieve verhalen verteld over onze zoon. We proberen haar zo veel mogelijk te ontlopen en hebben de school hier over ingelicht.
We hadden gehoopt dat het na al die tijd nu wel over zou zijn, maar afgelopen zaterdag waren we op de schaatsbaan en waren de kinderen leuk aan het spelen. Ook onze zoon en het kind wat destijds geschopt was waren met een groepje van 4 kinderen leuk met elkaar bezig (ze hebben zelf ook geen problemen met elkaar). Toen ze wat later naar de moeder schaatsten werd onze zoon direct door haar weggestuurd omdat ze hem niet in de buurt wil hebben van haar zoon. Hij komt dus met dikke tranen naar ons en snapt niet waarom hij wordt weggestuurd door die moeder. Hij heeft het zo goed gedaan het afgelopen half jaar op school, de juffen zijn zeer tevreden over zijn vooruitgang en hij wordt gewoon weggestuurd.
Ik ben vervolgens op de moeder afgestapt en gevraagd waarom ze hem wegstuurt, ze geeft aan hem niet te willen zien omdat het een slecht kind is wat nog steeds fout gedrag vertoond. Ze zegt vervolgens dat ze van school weet dat hij niet vooruit is gegaan in gedrag en komt vervolgens met een aantal hele gekke verhalen die ik nog nooit gehoord heb en bij het navragen bij school ook niet waar blijken te zijn. Ze beschuldigd hem gewoon vals van rare dingen en stook andere ouders op om hun kinderen niet meer met onze zoon te laten spelen.
Ik ben hier zo kwaad om, die jongen doet zo zijn best en nog wordt hij op deze manier behandeld. Ik vind dat echt niet normaal om een kind van 7 jaar zo te behandelen en zwart te maken...
We hebben nu de school verzocht een gesprek aan te gaan met deze moeder en dat willen ze wel doen maar ze geven ook aan dat dit niet iets is waar ze waarschijnlijk veel aan kunnen doen. Wat moet ik hier nu mee? Wij kunnen geen normaal gesprek aan gaan met haar want ze zegt gewoon dat wij liegen en een slecht kind hebben.

koentje

koentje

15-02-2012 om 16:59

Je hebt nu eenmaal

hele rare moeders, Charmander. Leg je kind dat uit en vertel hem dat het goed is dat hij deze moeder zoveel mogelijk ontloopt. Als school ook al zegt dat ze niet veel kunnen doen, zegt dat genoeg. Windt je er niet over op en laat je zoon uit haar buurt blijven.

Tja

misschien helpt het door eens met jouw zoon langs te gaan bij haar, en je zoon zijn excuses aan te laten bieden voor wat er toen gebeurd is en de wens uit spreken dat het nu voor haar ook klaar is. Iig melden dat er thuis genoeg is gedaan om dit gedrag van hem aan te pakken en dat jullie nu gewoon verder willen gaan.

Als zij vervolgens er in blijft dan stikt ze er maar in, dan zou ik zeggen 'die vrouw is niet goed blijf maar uit haar buurt want dat brengt alleen maar problemen'.

En idd er zijn gewoon best veel heel onredelijke mensen op de wereld.

dc

dc

15-02-2012 om 22:01

Vervelend zeg

Mijn zoon is ook af en toe wat aggressief, en is daar ook hard mee aan het werk. Het zijn ook jongens, en soms mept het voor het denkt zeg maar. Je moet ze wel de mogelijkheid geven om andere methodes te leren en ze niet gelijk voor de rest van hun leven aan een stigma vast laten zitten zeg!

Ik zou een tegenoffensief aangaan, en iedereen die het maar horen wil vertellen hoe de moeder in kwestie leugens verteld over je zoon. Dan zullen ze de verhalen niet meer serieus nemen toch?

Persoonlijk zou ik me niet door verhalen van een derde persoon op laten stoken over een kind. Ik vel graag mijn eigen oordelen. En ik neem aan dat ik daarin niet de enige ben, toch?

Merel

Merel

16-02-2012 om 08:30

Advies vragen

Ik zou, mocht dat gesprek op school niet helpen (kunnen jullie niet met haar en iemand van school, op school praten?) Dat er een soort mediator bij zit zeg maar.
Maar goed, als dat niet helpt dan zou ik zoveel mogelijk ouders die je spreekt (en waar zij tegen liegt over jouw zoon) om 'advies' vragen. Je kan zo meteen even duidelijk maken dat ze liegt over je zoon en wellicht hebben ze wel een goede tip en zo niet, zijn ze in ieder geval meteen ingelicht over het feit dat ze constant liegt over je zoon. Op een gegeven moment moeten mensen haar toch wel door hebben, ze zien jouw zoon en zijn gedrag toch ook. Zou wel heel raar en toevallig zijn dat alleen DIE moeder iedere keer nare ervaringen met hem heeft. Zo graaft ze haar eigen graf.

Nou iedereen?

Wij hebben eens een vergelijkbaar akkefietje gehad...Maar het ging om een moeder en dochter. Dochter beschuldigde mijn dochter van iets waarvan ik al vermoedde dat het gewoonweg niet waar kon zijn (past zo totaal niet bij dochter) ook deze moeder vertelde te pas en te onpas hoe gemeen mijn dochter was. Niet in ons 'zicht' of als we erbij waren...(dat is nog erger want je kan ze er niet direct op aanspreken), maar als wij er juist niet bij waren. Wij hoorden de beschuldigingen dus in eerste instantie van andere kinderen...en later ook van andere ouders. Dat die ouders het ons vertelden geeft denk ik ook al aan wat dc zegt. Niet alle ouders zijn zo beïnvloedbaar, die trekken hun eigen plan wel :) De ouders die het ons vertelden vonden het ook maar 'raar' dat deze moeder zo roddelde en beschuldigingen rondstrooide over een kind. Nog afgezien over wat er waar was van die beschuldigingen. Volgens deze ouders voelde de dochter van de moeder zelf zich ook niet happy met de situatie, ze werd vaak als 'getuige' opgevoerd en moest dan zeggen dat het écht waar was.
Dus hoe voelt jongetje in kwestie zich over zijn nog steeds boze moeder? Ook hier speelde alles zich af na schooltijd (inderdaad op dingen waar klasgenoten elkaar al snel treffen). In eerste instantie zei school ons ook dat ze zich er niet mee konden bemoeien omdat het niet op school plaatsvond. Maar school heeft dat toch gedaan toen het signalen kreeg dat beide meisje er 'last' van hadden. Ze hebben gepraat met beiden, toen samen en toen bleek dat alle beschuldigingen nog niet klopten ook. Het meisje had 'beschuldigingen' geuit naar onze dochter als 'smoes' voor iets waar haar moeder een verklaring voor wilde hebben. Haar moeder blies het op en verhoorde dochter zo'n beetje elke dag over wat onze dochter nu weer gedaan zou hebben en meisje verzon er op los. Dat is zo'n beetje wat er daar thuis gebeurde....De meiden zelf hadden onderling geen problemen, ook nooit gehad. De moeder in kwestie erbij gehaald en de moeder verteld dat alles gewoon niet waar was, later ook met haar eigen dochter erbij. Daar schrok de moeder behoorlijk van, ze heeft zelfs haar excuses aangeboden, zowel aan ons als aan dochter en het meisje heeft zelf aan klasgenoten e.d. verteld dat de beschuldigingen een 'misverstand' waren. Dat 'dacht' 80% al want het was zo niet passend bij dochter dat de meesten er toch al hun twijfels over hadden.
Ik denk dat ook in dit geval die moeder misschien de boel compleet opblaast. Joost mag weten wat ze zoon dagelijks vraagt als hij van school komt....misschien vist ze wel elke dag naar 'fout gedrag' van jouw kind. En op een gegeven moment zal haar zoon die vragen beantwoorden met alles wat maar in de buurt komt van een klein foutje (heeft bal afgepakt, kon niet tegen zijn verlies om maar eens voorbeelden te noemen die toch doodnormaal kindergedrag zijn).
Ik denk dat school zich er wel mee moet bemoeien. Zij verteld toch rond dat school heeft gezegd dat jouw zoon nog steeds fout gedrag vertoont? Dus school is partij in dit geval. Ook denk ik dat het de sfeer in de klas beïnvloed.
Ik zou niet iedereen die het maar wil horen vertellen dat het niet waar is, wel een select groepje dat jij vertrouwt (b.v. de ouders van andere kinderen waar jouw zoon mee omgaat). Wanneer je het aan iedereen lukraak verteld wordt het zo'n welles/nietes kwestie en tot dat denk ik niet dat je je moet laten verlijden. Hou de eer aan jezelf, ik denk ook dat een heleboel ouders zowiezo al hun twijfels hebben bij het gedrag van deze moeder en dat behoorlijk 'raar' en 'ongepast' vinden.
groeten albana

Lobke

Lobke

16-02-2012 om 10:18

Tja, sommige ouders

Tja, sommjige ouders. Zoon heeft ook zoiets gehad. Is ook een paar keer agressief geworden naar 1 jongen, toen hij zo oud was als jouw zoon. Bij zoon is er aan gewerkt, hij is normaal helemaal niet agressief en er is uitgekomen dat de aangevallen jongen het erg leuk vond om mijn zoon net zolang uit te dagen dat mijn zoon niets anders wist om het te laten stoppen dan die ander aan te vallen. Dat wilde die moeder helemaal niet zien. Ook zij heeft verhalen verteld over zoon. Wij hebben haar vermeden en zoon ook. Tussen de kinderen was het allang weer goed (ook dankzij school) maar moeder bleef er in hangen. Uiteindelijk heeft het zich tegen haar gekeerd, iedereen had wel door dat het nergens op gebaseerd was en zij stond alleen bij de voetbal etc (en haar "lieve" zoontje ook).

Ella2007

Ella2007

17-02-2012 om 11:16

Niks mee doen

Ik zou er niks mee doen, geen energie insteken. Zo'n mens verandert toch nooit. Als het met jouw zoon goed gaat, zullen andere ouders en andere kinderen dat ook merken en heeft hij ook geen last van haar praatjes. Leg je zoon maar uit dat sommige mensen nou eenmaal haatdragend zijn. Het ligt aan haar, niet aan hem. Daraom zou ik ook echt niet met hem daarheen gaan excuses aanbieden. Kom zeg, het is al zo lang geleden, hoe lang moet hij door het stof kruipen? En die kids hebben er zelf al geen last meer van.
Ze heeft zeker niets anders om zich over op te winden. Get a life, denk ik dan.

Fianna

Fianna

18-02-2012 om 14:01

Wél wat mee doen!

Ik heb meegemaakt op vorige school van mijn kinderen hoe dit uit de hand kan lopen. Een jongen kreeg overal de schuld van, er werd vreselijk over hem geroddeld, werd steeds erger en die jongen ging zich daardoor ook steeds erger gedragen. Klasgenoten gaven hem op een gegeven moment overal de schuld van. Op het laatst was de hele school, kinderen en ouders tegen hem. Is een heel groot drama geworden. Als er geen roddelende en opstokende moeders waren geweest was dit zo naar voor die jongen afgelopen.
Ik zou het dus niet laten gaan dit!

Herkenbaar

misschien kan je het toch eens aankaarten bij de leraren of desnoods de directie. Zij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op school. deze moeder (en de andere roddelende meelopers) verpesten de hele sfeer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.