Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

klaverblaadje

klaverblaadje

06-07-2010 om 11:53

Mp 3 speler

Mijn dochter van 9 wil dolraag een MP 3 speler. Tot nu toe hadden wij zoiets van: je kunt ook muziek op je eigen cd spelertje luisteren. Plus dat het volgens mij ook niet echt bevorderlijk is voor je oren...
Hebben jullie kids er ook een?

Puck

Puck

06-07-2010 om 13:26

Hier heeft jongste (8) ook een MP3. Die wordt vooral gebruikt in de auto of op andere momenten dat ik geen zin heb om hun muziek aan te horen. Jongste mag niet zelf downloaden van internet, ze geeft aan papa door wat er op moet komen te staan. Verder hebben we er een gewone king-size koptelefoon bij gekocht, die zit tenminste een stuk lekkerder dan die kleine dopjes. En bevordelijk voor je oren: goed afspreken dat het volume laag blijft. Er zijn ook MP3's met een volumebegrenzer. En verder denk ik dat het bij beperkt gebruik niet zoveel schade geeft, de hele dag keihard lijkt me een heel ander verhaal.

Lou

Lou

06-07-2010 om 21:48

Dochter is 9 en ze kreeg 'm geloof ik toen ze 7 was. Hij is alleen voor in de auto, dus hij ligt ook in de auto. Verder hetzelfde als Puck: muziekjes mag ze bestellen bij papa. En, inderdaad heel belangrijk: hij mag niet hard.

hier ook, gekregen op haar 8e verjaardag (2 weken geleden). Ze heeft er voornamelijk luisterboeken op staan. Ik heb even geluisterd en ze heeft hem netjes zacht.

Puck

Puck

07-07-2010 om 09:41

Egberdien

Hoe doe je dat met luisterboeken? Haal je die van cd's over? Jongste heeft mogelijk dyslexie en ik haal uit de bieb vaak van die meeleesboeken. Dat zou ook een goede zijn voor de vakantiereis.

Vera*

Vera*

07-07-2010 om 10:22

Puck

Luisterboeken (voor de kinderen) komen van de bieb of van internet. Ik heb er nog geen problemen mee gehad dat ik (tegenwoordig ze) er niet op kunnen zetten.
Als maatstaf voor een te hard volume hanteer ik dat als ík hem hoor het geluid te hard staat. Voor luisterboeken is dat iets lastiger omdat het geluid wat harder moet om precies te horen wat er gezegd wordt.

Puck (luisterboeken)

Ik haal ze idd van cd's af. Het is soms wel heel lastig om ze goed (in goede volgorde van hoofstukken) op de mp 3-speler te krijgen. Heb het nu goed voor elkaar door het via Windows Media Player te doen, en dan alle hoofdstukken achter elkaar als afpeellijst op te slaan. Dat gaat goed (bij mijn Sansa mp 3-speler dan).

Puck

Hier dus ook van CD's (bieb) en internet, en ook op een Sansa-mp3 speler.
Het is inderdaad even puzzelen soms om de tag-namen aan te passen. Ik doe dat in Amarok, werk erg goed, maar ik weet niet of dat ook voor windows beschikbaar is (op mijn computer staat Linux). Ik heb zelf trouwens ook luisterboeken op mijn spelertje, voor op de fiets naar mijn werk en soms 's avonds in bed.

klaverblaadje

klaverblaadje

07-07-2010 om 20:01

Welke

Bedankt voor jullie reacties.
Ik denk dat het dan toch wel wat voor haar is.
Leuk idee trouwens, van die luisterboeken.
En die tip van het volume is ook slim.
Hebben jullie nog tips met betrekking tot de aanschaf? Wat is slim en wat niet?

Onder de 9 jaar

Wij hebben pas geleden ook een mp3 speler gekocht voor onze 7 jarige dochter en daar zeiden ze dat oordopjes onder de 9 jaar afgeraden wordt, dat je beter een gewone koptelefoon kan gebruiken.Onze dochter heeft er erg veel lol van en inderdaad de luisterboeken zijn favoriet. veel plezier

Vera*

Vera*

07-07-2010 om 21:16

Hier

De kinderen hebben een Creative mosaic. Deze kun je ook gebruiken zonder koptelefoon aangezien er een klein speakertje op zit.

Annet

Annet

07-07-2010 om 21:16

Inderdaad koptelefoon

Hier gaat op vakantie en in de auto een koptelefoon mee. Ik houd niet van die oordopjes in het oor.
Wij hebben twee mp3-spelers in huis van Kruidvat, bevallen prima.

Puck

Puck

07-07-2010 om 22:29

Van de aldi

Jongste heeft er eentje van de Aldi. Ziet er uit als zo'n iPod zonder schermpje. Dat zou ik dus nooit meer doen: geen schermpje is heel onhandig. Ik heb een hele simpele van 20 euro en die voldoet prima (tenminste, met hardlopen).

lennest

lennest

08-07-2010 om 16:58

Hier ook een mp3

Dochterlief heeft twee jaar geleden van haar eigen gespaarde zakgeld een mp3-speler gekocht, het liefst wilde ze een IPod (heeft mama ook), maar dat lag qua budget niet zo goed in de markt. We zijn samen naar de winkel gegaan en ze heeft een prachtige look-a-like gekocht, prijs rond de 20 euro. En: ze heeft er veel luisterboeken opgezet, de bieb heeft een grote collectie. Het mooiste is om en het boek en de cd te hebben. Veel wordt de mp3 overigens niet gebruikt, het ding gaat meestal mee op langere autoreizen. We controleren wel 'ns of het geluid niet te hard staat, maar ze gaat er goed mee om.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.