Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Musical mary poppins

Hoi allemaal,

Ik hou zelf erg van musicals en wil dan ook nog graag naar Mary Poppins.
Mijn dochter is (net) 6 jaar en wil graag met mij mee. Maar ik vraag me af of dit wel te doen is voor haar. Ik ben een beetje bang dat het misschien te lang is voor haar en misschien ook nog wel iets 'te indrukwekkend/groots'...

Ik ben wel eens met haar naar een theater geweest, maar dat was naar Mega Mindy (zowel de theatervariant, als de film), dus dat is een stuk minder lang dan Mary Poppins.

Mijn vraag is dus heeft iemand Mary Poppins al gezien met kids (in/rond die leeftijd?) en hoe heb je dat ervaren?

Groetjes MammaSJ

Sera

Sera

09-04-2011 om 13:41

Niet mary poppins maar wel andere musicals

Mijn jongste dochter was 5 toen we in Londen naar the Lion King zijn geweest. Ze vond het fantastisch. Het duurde zeker niet te lang en er was genoeg te zien. Halverwege is er ook pauze dus de tijd vliegt echt voorbij. Heel anders dan een film. Er is echt veel meer te zien in het theater en de sfeer is ook anders. Mijn dochter vond het heerlijk om zich mooi aan te kleden en er echt een feestelijke avond van te maken.

Mijn oudste dochter heeft de musical versie van Beauty and the Beast gezien toen ze 6 was en na afloop heeft ze ook nog maanden de liedjes gezongen. Rond die zelfde leeftijd zijn we ook naar de Wizard of Oz geweest en dat was ook een succes. Dat was wel een kleine amateur uitvoering maar de lengte was natuurlijk even lang.

Het verhaal van Mary Poppins in gedachten hebbend denk ik niet dat het te eng of te volwassen is. Toneel is sowieso minder indringend dan film voor kleine kinderen in sommige opzichten. Er wordt meer aan je fantasie overgelaten en hele enge dingen worden nooit zo in beeld gebracht.

Ik zou het overigens alleen doen als je zeker weet dat je een kind in elk geval een uur rustig kan zitten. Daarna is er pauze dus dan kan ze even lopen/praten maar je moet toch wel een uur achter elkaar stil kunnen zijn.

MammaSJ

MammaSJ

09-04-2011 om 20:36 Topicstarter

Dank je

Dank je wel.

Ik denk dat ik het inderdaad een kans ga geven! Volgens mij vindt ze het wel geweldig hoor! Eens even kijken of we de kaarten deze week kunnen regelen (fijn die AH-korting!)

Groetjes MammaSJ

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.