Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

guera

guera

08-02-2012 om 18:29

Na ja moet t even kwijt (eerste keer turnen)

Ik kom net totaal flabbergasted thuis na een proefles turnen met dochter van net 6.
Ik had vantevoren gevraagd of we mochten komen kijken. Ja hoor prima geen probleem.
Dochter is echt een moeilijke met nieuwe dingen en we zijn aan het orienteren. Keertje turnen, keertje ballet, kijken bij hockey etc.
Dochter zit op schoot en ineens zegt de juf. 'Jaaaaa kom maar hier. Hop meedoen!'Tegelijkertijd trekt ze dochter zo n beetje uit mijn armen met de mededeling. Hup meedoen en mama gaat weg. Daaaag tot straks.
Kind HELEMAAL totaal in paniek. Dat weet ik. Ze is een diesel met een langzame start. Eerst vertrouwen krijgen , kijken hoe en wat etc. Ook goed voorbereiden en dan gaat t allemaal best. Maar ik had natuurlijk gezegd: we gaan kijken. Het is wel handig als je meedoet want dan weet je sneller of je het leuk vindt, maar goed de eerste keer. We zien wel even.

Dit strookte helemaal niet met de verwachting. Dus ik zeg nog: 'joh mevrouw ze is nogal 'moeilijk' met dit soort dingen dus we kijken een lesje qua orientatie en....
Midden in mijn zin afgebroken:'Nou dat kan niet. Dan gaat u maar naar huis!'Ik heb 12 jaar ervaring en dit werkt zo niet. Dan blijft ze moeilijk doen!'.
Ik zeg nog: 'nou dat valt wel mee want ik ken mijn kind.....
'Nee zo doe ik dat niet. Gaat u dan maar. '

Komt dit vaker voor?
Ben ik nou gek?
Had ik haar toch achter moeten laten?
Ik kan nl best doorpakken met haar :) daar ligt t niet aan. Zo ook bijv met zwemles.'Nee mama kan daar niet bijblijven. Dus je gaat gewoon mee' En de eerste lessen was het huilend met de juf mee. Maar ze weet dan hoe het zit en hoe het verloopt en dat dat zo is.
Dit was voor mijn gevoel anders en dochter heeft echt wat tijd nodig..... Maar goed misschien had ik haar wel achter moeten laten.....Alleen al de manier waarop die juf tegen MIJ sprak.
Flabbergasted....

Fiorucci

Fiorucci

08-02-2012 om 18:31

Wegwezen daar

dat wordt het dus niet, ik zou mijn kind daar niet achterlaten,wegwezen daar.

guera

guera

08-02-2012 om 18:44

Begrip

heb er ook alle begrip voor hoor! En meedoen als ik erbij ben is een lastige dus wat dat betreft beter als ik wegga. Maar neem me dan even apart. Gun me 5 minuten met mijn kind om dit met haar door te spreken en haar voor te bereiden ipv kind uit mijn armen te rukken en op die manier tegen mij te praten. Da s toch echt raar? Of laat t gaan en spreek me na de les aan van 'joh dit is niet helemaal de bedoeling'. En zorg dus dat VOORAF duidelijk is wat juf bedoelt met kijkles. Ik had haar gemaidl. Ze had exact uit kunnen leggen vantevoren hoe en wat. Ik heb er notabene naar gevraagd, juist omdat ik kind voor wilde bereiden. Tsssss

Vic

Vic

08-02-2012 om 19:03

Turnjuffen

Mijn dochter (7) heeft ook op turnen gezeten en daar waren de juffen ook wat 'apart'. Het is een bijzonder sfeertje, waar hier al diverse draadjes over gelopen hebben.

dc

dc

08-02-2012 om 19:25

Raar hoor

Ik zou woest zijn. Ook een paar keer zoiets meegemaakt, op de creche waar mijn zoon voor het eerst heen ging, toen 3 jaar. Ik wist dat hij eerst even een kwartiertje moest kijken met mij erbij en dat het dan goed zou zijn. Werd ik ook op aangesproken. Vette pech, ik ken hem goed en dit werkt gewoon.

En met 2e bij schaatsles. Hij harstikke bang, blijft bij mij hangen, is de 3e les ofzo en docent doet geen enkele moeite hem erbij te betrekken, behalve die keer dat ze hem zonder wat te zeggen, zo oppakt en met hem wegschaatst. En toen heel beledigd dat hij haar schopte en krijste, ahem.

Dus, het hangt van het kind af. En met zo'n raar geval als juf zou dat 'm dus niet worden. Kent je kind beter dan jijzelf? Zonder met haar gepraat te hebben.

Tango

Tango

08-02-2012 om 21:25

Ik vind

Dat ze hier gewoon vooraf duidelijk over had moeten zijn en had moeten zeggen of je er wel of niet bij had mogen blijven en dat ze mee moest doen of aan de kant mocht blijven zitten.
Uit je armen trekken vind ik echt belachelijk. Kan me helemaal voorstellen dat je kind nu niet eens meer wil en jij ook niet. Bij mijn kind zou dat ook averechts werken. Sommige kinderen hebben het gewoon nodig dat je even blijft.
Ik kan me best voorstellen dat het vaak niet handig is als ouders blijven kijken. In mijn zoons geval bij scouting bijvoorbeeld lijkt me het geen optie. Maar je mocht daar wel de eerste keer bij het openingslied er nog bijblijven.

Ouders die blijven kijken

De eerste les ben ik ook altijd erbij blijven zitten. (Ook bij de eerste gitaarles van mijn 14-jarige zoon) Tenslotte wil ik natuurlijk graag weten waar ik (eventueel) mijn geld aan uitgeef. Zo'n reactie als van die juf zou bij mij ook helemaal in het verkeerde keelgat schieten, dan maar niet hoor! Er zijn nog meer clubjes die hetzelfde aanbieden.

Gr. Poezie.

Fiorucci

Fiorucci

09-02-2012 om 06:56

Vic

Niet overal hoor, gelukkig! Mijn dochter heeft al jaren les op een hele leuke vereniging, en sinds drie jaar van een hele leuke student. Ik herken Guera's ervaringen helemaal niet, en ook niet het aparte sfeertje.

guera

guera

09-02-2012 om 09:01

Reactie van de juf

Ben er klaar mee helemaal na de reactie van de juf.
.......
"Wat ik al zei ik geef al 12 jaar les, met 225 leerlingen in de week. Vanaf 1,5 jaar t/m mijn oudste leerling van 92 jaar. Dus dat kinderen het eng vinden een eerste keer logisch. Maar helaas werkt mijn manier toch het beste na al die jaren.
Als je in jouw geval altijd maar meegaat met je eigen kind, zal het altijd zo blijven. Dit gaat ten koste van haar plezier in les nemen en haar grenzen verleggen en dat is als ouder en moeder niet goed.
Tuurlijk kan je iets anders gaan zoeken, maar ga er maar van uit dat dit dan altijd een probleem zal blijven. ".............

Ze doet nu net alsof ze mij kent (zo'n moeder die er altijd maar bijblijft) en helemaal geen idee heeft van waar kind al vandaan komt met nieuwe eerste dingen etc.

Op zoek naar andere tunrclub of andere sport :)

Wilma

Wilma

09-02-2012 om 09:56

Nee, dit herken ik ook niet

Hier is de turnvereniging en zijn de juffen/meesters helemaal niet zo. Ik ben er meestal gewoon bij en dat vinden ze prima. NOu is 't wel hier zo dat er altijd wel een paar moeders bij staan. Prima, nooit gezeur of gedoe.

Zo maak je je eigen succesverhaal

Zo maakt juf haar eigen succesverhaal. Iedereen die niet meteen haar aanpak voor zoete koek slikt wordt weggewuifd en gaat ook weg, waardoor alleen de kinderen overblijven waar ze haar aanpak ongecorrigeerd op kan loslaten.

Ja, dan hou je dat wel vol: "zoveel kinderen getraind en nooit problemen"

Groeten,

Temet

Hier ook hoor

Zoon van 5 mort de kat uit de boom kijken. Hij geeft zelf heel goed aan wat hij wel of niet kan of wil. Heb wel geleerd naar hem te luisteren, het gekrijs tijdens zijn prive zwemles (gaat u even uit beeld dan komt het wel goed, moehaha :) ) staat mij nog bij.
Nu zit hij op een soort gym en het fijne is, dat de meester heel relaxed is. In het begin lag zoon achter mijn benen onder de bank, toen deed ik ook maar mee, toen zat ik langs de kant in de zaal zelf (met peuterbroertje rondhuppelend), toen 1x boven en na 6 keer... Kreeg ik een kus en kon ik weggaan!

Wel even geduld hebben maar geen hysterische drama's. Dus mijn zoon ga ik noet dwingen of forceren, werkt niet!

Laat die troelajuf lekker haar tijgermethode toepassen, zoek jij een docent die met de kindeen kan meebuigen.. :)

app-sent

Isabella

Isabella

10-02-2012 om 12:52

Turnen

Ja, daar zou ik dus zeker nooit meer teruggaan. Maar is die turnjuf altijd zo of was ze toevallig met het verkeerde been uit bed gestapt? Ik vind het nogal een bijzondere reaktie. Overigens zijn de turnjuffen hier ook van het speciale soort. Meestal wel lief, maar als je tijdens een wedstrijd iets niet helemaal goed doet krijg je hier meteen daarna ook nog eens voor op je kop. Echt heel pedagogisch...

Herken het ook niet

Zowel bij oudste als jongste ben ik er regelmatig bij geweest als ze begonnen. Rare juf. En jongste turnt intensief. En juist jongste 'hangt' het meeste aan ons. Oudste heeft altijd na een halve les al zoiets van: Ben je er nu nog? Maar jongste voelt zich in het begin alles behalve prettig in zo'n vreemde groep bij een vreemde juf. Dus daar ga je anders mee om.
Jongste heeft eerst wel bij een andere club bij een ook nogal 'rare' juf gezeten. Daar wilde ze voor geen goud alleen blijven...Dus bleef ik erbij. Deze juf had een nogal onconventionele manier van lesgeven. Maar wat deze juf presteerde die jouw dochter trof gaat wat mij betreft alle perken te buiten...Meteen verlaten die club en juf. Nu turnt jongste al jaren bij een andere turnclub en daar mag je erbij zitten zoveel je wil, zeker als ze net beginnen. Bij de oudere groepen is het mogelijke te 'kijken' de laatste 10 minuten. Maar dat geld zeker niet voor nieuwe leerlingen.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.