Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Naar school..

Vandaag voor het eerst mijn oudste schaapje naar het schooltje gebracht. Hij ging als enige niet braaf afwachten aan zijn tafeltje maar hing aan mij en probeerde het winkeltje vast uit met zijn broertje :)

Bij vertrek hem aannjuf overgedragen - die heet hier 'maitresse' - en huilend achtergelaten. Benieuwd wat ik straks aantref.

Hoe ging het bij jullie? Ben benieuwd!

Groetjes vertigo

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

liora

liora

22-08-2011 om 10:24

Ohh

Wat een mijlpaal en wat moeilijk!

Hopelijk heeft hij een goede dag gehad!

Liora

Ayanna

Ayanna

22-08-2011 om 11:08

Zo'n eerste dag...

...is altijd heel speciaal. Vorig jaar is ons zoontje voor het eerst naar de basisschool gegaan en ik vergeet nooit meer die mengeling van verwachting en angst op zijn gezichtje. Op de derde dag kwam hij huilend aan de hand van de juf naar buiten en heeft de hele weg naar huis gebruld: ik wil NOOIT meer naar school, boehoehoe. En het heeft even geduurd, maar na een paar weken had hij toch zijn draai gevonden. Als ze eenmaal kontakt leggen met andere kindjes, vriendjes krijgen, dan is de grootste horde al genomen.
Vanochtend heb ik meneer afgeleverd voor zijn eerste schooldag in groep 2. In een ander lokaal, bij een nieuwe meester, MAAR....met zijn drie vriendjes uit groep 1! De heren hebben meteen de stamtafel aan het raam in beslag genomen. Het zijn alle vier vrij rustige types, weinig bravoure, dus het is goed dat ze samen zitten in dezelfde klas. Hebben ze toch steun aan elkaar. En ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe het gegaan is, die eerste ochtend. Alle vaste gewoontes en rituelen die hij gewend is van groep 1 zullen waarschijnlijk overboord zijn, dus hij zal toch weer moeten wennen, ben ik bang.
Tsja....zo'n eerste dag......

En vertigo?

Hoe trof je je zoontje aan? Met een smile op zijn gezicht hoop ik.

Onze zoon begint 12/9 voor het eerst en ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Hij is KDV gewend en kent al flink wat jongetjes uit zijn nieuwe klas maar ik verwacht wel wat tranen bij het afscheid :-(

Vertigo

Vertigo

22-08-2011 om 20:23 Topicstarter

Leuk

Bedankt voor de reacties! Leuk om te lezen. Het is toch wel ietd groots voor die kleintjes, en ook voor mij, terwijl ik doorgaans vrij makkelijk ben qua emoties en de kinderen enzo.

Hij kwam lekker naar buiten stuiteren, dus het huilen was blijkbaar snel voorbij. Toen toch weer verdrietig want zijn tekening en beker lagen nog binnen! Die mogen daar blijven maar dat was wat ingewikkeld voor hem :)
Oja 'er is niet eens een speeltuin!'
Merk wel dat hij wat van slag is (afreageren op moederlief..). Maar dat ben ik gewend.

Dus ik denk dat het wel gaat wennen! Ik heb hem tussen 2 lieve dametjes gezet aan een groepje tafels en nog een jongetje en hij kent ze allemaal van de garderie aan de overkant' -Voordeel van een dorp :)

Beetje jammer dat hij het hele jaar maar 4 ochtenden per week gaat.. Rare jongens, die ....

Fijne week allen en succes 12 sept!

V

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.