Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sunja

Sunja

20-02-2012 om 21:30

Naar school

Help, mijn oudste gaat binnenkort naar school en ik ben natuurlijk heel trots - maar ook eigenlijk een beetje verdrietig. Jemig, ik vind het zoveeeel: 5 dagen (waarvan 2 ochtenden). Ik ga hem zo missen denk ik! Gewoon de dingetjes die we doen waarbij hij zo lekker tegen me aankletst en alle hulp die ik krijg bij het schoonmaken van het konijnenhok enzo. Ik weet natuurlijk ook wel dat het voor hem een nieuwe wereld is die hij naar alle waarschijnlijkheid gaat omarmen. Maar even vanuit mij geredeneerd lig ik er soms zelfs van wakker :-(

dc

dc

20-02-2012 om 22:04

Nou

Net hier een week vakantie gehad, en o, wat heb ik mijn oudste gemist vandaag. (die al voor het 2e jaar naar school gaat)

Het went wel hoor, maar ik vind het nog steeds leuker om ze allemaal de hele tijd om me heen te hebben :-)

Nou 2

Ik moet zeggen dat ik echt geniet van de momenten dat ze even niet hier zijn..
Oudste heeft trouwens maar 4 ochtenden school dus die zie ik nog veel.
Jongste gaat 3 hele dagen naar de opvang en heeft het heel goed daar, maar hij is een makkelijk schatje en ook thuis heel gezellig!

Hangt wrs ook van het karakter van jouzelf en je kind af. Ik snap wel dat je je zoon mist als hij thuis geen stress oplevert :)

jds

jds

21-02-2012 om 19:56

Herkenbaar

Oh, ik snap dit helemaal. Ik had met de oudste moeite toen ze naar KDV ging: ik was helemaal over mn toeren.
Bij de jongste, die niet naar een KDV ging, heb ik het ook moeilijk gehad toen ze naar school ging, maar uiteindelijk went het wel hoor.
Je leert zelfs de momenten die je voor jezelf krijgt te waarderen..... Ook al kun je jezelf dat nu nog niet voorstellen.
Jullie moeten er allebei aan wennen, en dat gaat echt wel lukken! Succes!

Sunja

Sunja

22-02-2012 om 23:42

Oja

die 'momenten voor jezelf', daar kijk ik soms wel een beetje naar uit! Maar als er soms ineens eentje heb, weet ik niet wat ik ermee moet :-) Totaal verleerd, die zogenaamde 'me-time' haha.
Wel herkenbaar, dat met dat kdv had ik ook - maar uiteindelijk went dat inderdaad. Maar ik haal hem wel snel op als het kan en hij gaat niet als het niet nodig is. Mijn man zegt altijd: joh lekker toch, heb je een dagje rust - maar ik vind het gewoon veel leuker om naar de kinderboerderij te gaan met mijn kinderen dan om te gaan shoppen (ofzo) zonder ze!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.