Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Nachtmerries

mijn dochter van vier jaar heeft met enige regelmaat dromen/nachtmerries waar water in voorkomt. Zij wordt dan bijv. in het water geduwd (door klasgenootje), of ze ziet iemand verdrinken (papa), of ze ziet iemand die naar de overkant moet zwemmen, maar dat lukt dan bijna niet.
Afgelopen zondag was ze wezen zwemmen en toen was ze in het bubbelbad 1 tel onder water gekomen, dus de droom van afgelopen nacht kan ik dan wel verklaren, maar het gaat vaak over water.
Kent iemand de verklaring van dromen over water en dan m.n. door kleuters/jonge kinderen?

Guinevere

Guinevere

24-05-2011 om 14:08

Klinkt als

Dit klinkt als een uiting van machteloosheid. Vrij vertaald: dat ze nog niet helemaal het gevoel heeft grip te hebben op wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Niet vreemd natuurlijk voor een 4-jarige.
Doet me eraan denken; een gemene oude boef blijkt vandaag de lievelingsdroom van mijn 4-jarige gestolen te hebben. Ik wordt geacht nu de politie te bellen via nummer één vijf drie, zodat ik de droom straks na schooltijd weer aan zoon terug kan geven. Hoe ga ik dát nou weer aanpakken...

Guinevere

Guinevere

24-05-2011 om 14:09

Euh

Ja, ik wéét dat "ik word" zonder "t" gespeld dient te wordten, alleen mijn toetsenbord dacht niet na.

Chris35

Chris35

24-05-2011 om 15:44 Topicstarter

Controle

Je verklaring van geen grip hebben op....dat kan wel kloppen. Het is een nogal perfectionistisch dametje; alles moet op haar manier en ze kan heel ver doorgaan in het doortrekken van details. En wee je gebeente als dat doorkruist of evt. spullen die op een bepaalde manier zijn neergelegd, verplaatst. Ze heeft echt een geheugen als een olifant.
Nou ja, ik heb vanmorgen al eea uitgelegd over dromen en bedrog enzo.
Ik had overigens vroeger ook vaak enge dromen, hele films kwamen voorbij, meestal met schieten (op mij) en ik maar vluchten. Doodvermoeiend ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.