Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-06-2011 om 21:59

Nagelbijten/velletjes trekken

Hallo,

Wat kan ik doen aan het nagelbijten en velletjes trekken van dochter van 8. Ze doet het echt tot bloedens toe en heeft regelmatig een ontstoken vinger.
Ze vindt het zelf ook vervelend, maar kan er blijkbaar niet zomaar mee stoppen. Er iets vies op smeren helpt wel tegen het bijten, maar niet tegen het trekken aan die velletjes.
Wie heeft goede raad?

grt Dendy

+ Brunette +

+ Brunette +

17-06-2011 om 22:17

Herkenbaar

Ik was ook zo'n kind en bijt veertig jaar later nog steeds, soms tot bloedens toe, ontstekingen heb ik zelden last van omdat ik niet meer buiten speel, niet meer op school zit (minder huidcontact) en vaak mijn handen was. Wat een klein beetje helpt is nagels lakken, hoeft geen kleurtje te zijn, de nagel wordt dan onaantrekkelijker om op te bijten (dikker, gladder). Soms rasp ik met mijn tanden de lak eraf, op zulke momenten bijt ik dus niet en zolang je de lak niet inslikt lijkt het me niet ongezond.

Rieke

Rieke

17-06-2011 om 23:40

Niks

nog een (ex) bijter, ik heb nu al tijden acrylnagels tot mijn grote tevredenheid, staat ook stuk mooier kun je je voorstellen, maar dat is natuurlijk geen optie voor een kind.
Mijn beide kinderen bijten, misschien van mij afgekeken, ik voel me iig schuldig. Af en toe smeer ik er by tex op, maar daar wennen ze ook aan, ik smeer regelmatig hun nagelriemen in met olie om ze toch zacht te houden.
En wat misschien werkt, bij mij niet, is een beloning in het vooruitzicht stellen als de nagels zo lang zijn dat ze met een schaartje kunnen worden geknipt.
Verder niet te veel over zeuren, niet te veel aandacht op vestigen, mijn eigen moeder deed dat altijd wel. Uit pure ergernis over haar gezeur beet ik dan expres meer.
Zucht....nu zit ik met hetzelfde..

Marit

Marit

18-06-2011 om 22:41

Stopper

Ik heb 30 jaar gebeten. Inmiddels heb ik nog 2 afgekloven nagels. Een voor een ben ik gestopt. Niks hielp alleen gewoon niet meer doen. De laatste 2 zijn wel erg lastig.
Succes,
Marit

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Beloning

Mijn dochter van 6 beet al een jaar precies zo op haar nagels en velletjes. Ze zei steeds dat ze het ook niet wou maar dat het 'vanzelf' ging en ze er niks aan kon doen. Toen ze in een winkel een knuffel zag waar ze helemaal verliefd op werd, heb ik haar deze beloofd als ze drie weken niet meer beet en ik haar nagels weer bij kon knippen. Van het een op het andere moment is ze ermee gestopt en nooit weer begonnen. Dit had ik niet verwacht, maar is wel het proberen waard dus!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.