Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Najaar = schoenenellende

de titel zegt het al en ik ben benieuwd hoe jullie dat ervaren. Mijn dochter wordt overmorgen vier en is gezegend met brede voetjes en hollandse kuiten. Niets mis mee, ware het niet dat 95% van de schoenen die nu in de winkel liggen, laarzen zijn. Vorig jaar konden we 1 paar laarzen vinden die bijna dicht konden, dus maar gekocht. En we vonden in een winkel 1 paar lage schoenen en het enige paar in haar maat. Bij de discounters kan ik wel terecht voor lage schoenen maar die zijn vaak van kunststof en toch vaak niet zo leuk. Ik vind het aanbod lage schoenen erg tegenvallen in de (kinder)schoenenwinkel. Herkenbaar? Ik ben benieuwd!

judiths mama

judiths mama

21-09-2010 om 19:50

Dolcis?

Ik ben zelf nog niet bij Dolcis geweest dit najaar, maar de hush-puppy's zijn altijd wel wat breder.

Tja

Hier ook altijd gedoe maar dan met oudste. Ze is 8, heeft maat 36 en heeft hele dunne kuiten. Ook niet handig met laarzen dus. Het enige wat werkt is er een middag voor uittrekken en naar een winkelcentrum gaan waar meerdere schoenenwinkels zitten. Per jaar/seizoen verandert er zoveel in aanbod dat je niet elke keer bij dezelfde winkel/hetzelfde merk slaagt.

rozenstruikje

rozenstruikje

21-09-2010 om 21:04

Hier ook

maar dan op een ander vlak: ze wil geen bruine of zwarte schoenen of laarzen. Of nee, eigenlijk wil ze alleen iets wat grotendeels roze is of heel mooi paars.
En ja, toen zagen we twee weken terug de perfecte leren laars: Knalroze met wat glittertjes en een ritsje. Maar die gingen maar tot maat 25 en ze heeft 30!

Ik weet van vrienden met een zoon met brede voeten met ook een hoge wreef, die kon ook bijna geen schoen vinden. Zij gingen toen naar een speciale kinderschoenenwinkel (in amsterdam) waar ze schoenen ook in breedtematen hebben. De winkel was peperduur en de schoenen waren volgens haar allemaal saai en eentoning, maar hij had wel passende schoenen. Later is hij er overheen gegroeid.

Rozenstruikje

Massi Nissa

Massi Nissa

22-09-2010 om 07:57

Tip voor volgend jaar

Chris, ik herken je probleem maar dan de andere kant op (dochter met ongewoon smalle voeten en kuiten voor Nederlandse begrippen). Mijn oplossing is: koop in juni, als de uitverkoop begint, heel goede lage schoenen in een kinderschoenenwinkel. Hier in de stad kan ik er zo drie opnoemen, speciaal gericht op de kindervoeten, dus er moeten er bij jou in de buurt ook zijn. Afgeprijsd betaal je dan nog 30 tot 50 euro voor prachtige lage schoenen (hier deze keer zilverkleurig leer, past overal bij). En dan koop je in de winter laarzen - dat is erg duur bij de echte kinderschoenenwinkel, maar dan heb je wel perfecte laarzen. Ik wacht dan vaak ook weer net tot na de Kerst, zodat ze iets goedkoper zijn.
Ik heb trouwens twee jaar geleden de perfecte laarzen bij de Schoenenreus gevonden, voor iets van twintig euro.
En heb je al geGoogled op kinderlaarzen en kuitomvang? Zijn er geen online winkels met een gunstig terugstuurbeleid?
Sterkte hoor, elk jaar weer dat gedoe met schoenen en jassen, gallisch word je ervan.
Groetjes
Massi

Reactie

Bij Scapino heb ik dat merk nog niet ontdekt, meestal loop ik er gillend weer weg ;-) Volgende keer maar eens beter zoeken.
Massi: vantevoren al aanschaffen is een idee, ware het niet dat madammeke in een paar maanden van maat 27 naar 29 is gegaan, dus dat zou ook een risico zijn.
Ik heb nu wel 2 paar goedkopere schoenen erbij gekocht die ze past. De dure die ik vorige week kocht, zijn al weer aardig versleten op de neus. Slik!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

22-09-2010 om 21:48

Lelly kelly

Vorig jaar heeft dochter brede lage laarzen van lellykelly gedragen. Niet die afschuwelijke lelijke klikklakdingen:-), maar mooie suede. Deze zijn prachtig gebleven en staan nu bij kleertjes.com in de aanbieding.

Dendy

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

22-09-2010 om 23:54

Passende kinderschoenen

Op
www.pasmerk.nl
staan schoenenwinkels die gespecialiseerd zijn in goed passende kinderschoenen. Belangrijk daarbij is dat de voeten goed gemeten worden (lengte, breedte, en stand) en dat er schoenen in verschillende breedtematen verkocht worden. De merken die ze verkopen behoren inderdaad niet tot de goedkoopste, maar dan heb je wel echt goede schoenen en ik zie er toch ook veel leuke tussenstaan. Maar ja, ik heb een zoon, en voor jongetjes vind ik sowieso kleding en schoenen tamelijk eenvormig, waar je ook koopt...

Ik hoorde laatst dat Elephanten, te koop bij Van Haren, ook een goed merk is (en niet duur!), met drie breedtematen - maar ik vraag me af of ze bij Van Haren de voeten wel goed opmeten, wie heeft daar ervaring mee? (Als ik bij Van Haren kom, dan is het toch echt geheel "help jezelf"- maar misschien zijn er ook Van Haren-zaken die gespecialiseerd zijn in kinderen?) Ik zie op de website dat Elephanten wel lage meisjesschoenen heeft.
Het probleem is dat kinderen nog niet goed pijn of narigheid aan hun voeten kunnen voelen, en niet klagen over te kleine schoenen, terwijl dat wel schadelijk is. Je kunt van een klein kind geen betrouwbaar antwoord krijgen op de vraag of de schoen goed past. Ook kun je het niet goed zelf voelen, omdat ze snel de tenen optrekken en de meeste schoenen ook te stevig zijn om er doorheen te voelen. Dus het goed opmeten van de kindervoet, en schoenmaten die kloppen, zijn heel belangrijk. Ik denk dat het goed passen van een schoen belangrijker is dan een bepaald merk.

Annet

Annet

23-09-2010 om 22:03

Breedtemaat kun je best zelf beoordelen

Zoon heeft smalle voeten. We zijn geregeld bij goede schoenenwinkels geweest. Het voordeel is dat zij weten welke schoenen zinvol zijn om te proberen en welke niet. Op het oog kom ik ook een heel eind....
Bij het passen zijn er altijd modellen die toch te wijd zijn. Verkoopster ziet dat gelijk maar ik ook.
Ik kijk ook geregeld bij andere winkels. Ik ben echt wel in staat om een schoen zelf te beoordelen. Voor de winter ga ik toch naar de goedgesorteerde schoenenwinkel omdat ik dan echt leer wil (zoon heeft snel heel warme voeten) en omdat ik dan zeker weet in 1x te slagen. Anders moet ik meerdere schoenenwinkels af in een andere plaats.
In de zomer shoppen we wat meer rond omdat sandalen (teva's) en crocs hier heel geliefd zijn. Een dichte schoen erbij is dan een extraatje voor enkele dagen per seizoen.

Marie

Marie

23-09-2010 om 22:28

Twins

Hallo
Ga inderdaad naar de betere schoenwinkel en vraag of ze verschillende wijdtematen verkopen (niet alle schoenwinkels doen dat namelijk).
Wat betreft de wijdtematen kom je toch vaak terecht bij de duurdere merken zoals Twins. Maar dan heb je ook schoenen die (naar mijn ervaring) lang mooi blijven.
Kijk maar eens op de website:
www.twinsshoes.nl
Daar staan ook wel lage modellen tussen.
Voor verkooppunten kun je inderdaad op de genoemde site: www.pasmerk.nl kijken.
Ik herken je probleem trouwens hoor. Hier meiden die als klein kind hele smalle voetjes hadden en nu brede voeten hebben. Dus de afgelopen jaren hebben ze eigenlijk alleen maar Twinds (Bunnies) gedragen.
Succes

Bedankt voor de tips

Twins ken ik idd wel, eens kijken of ze ook 29 hebben.
Lelly Kelly vind ik echt vreselijke schoenen, maar zal eens kijken of er misschien toch normale bij zitten.
Het blijft zoeken. Vorige week een stel Develabs gekocht voor 90 euro en de neuzen zijn al kaal. BOEHOE!

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

24-09-2010 om 21:16

Lengtemaat moeilijk te beoordelen

Annet: "Ik ben echt wel in staat om een schoen zelf te beoordelen."
Nou ik vind het moeilijk, zelfs onmogelijk, om zelf de lengtemaat goed te beoordelen. En verkoopsters die dat op het oog of met de hand proberen te doen, vind ik ook klooien, het komt niet betrouwbaar over. Dit komt omdat de neuzen van de schoenen van mijn zoontje zo hard zijn (verstevigd i.v.m. loopfietsje etc.) dat je daar echt niet doorheen kunt voelen. Bovendien zijn kinderen geneigd om hun tenen op te krullen als het krap zit. Dit is voor mij de reden om een schoenenwinkel te kiezen die de voeten goed opmeet en die schoenen verkoopt waarbij de maten met het meetsysteem corresponderen (dus niet te groot of te klein vallen).
En de breedtematen worden ook zo gemeten, dus niet op het oog.

Wisse L. Nik

Wisse L. Nik

25-09-2010 om 00:36

Chris

"Vorige week een stel Develabs gekocht voor 90 euro en de neuzen zijn al kaal. BOEHOE!"

Ik heb laatst ook een paar schoenen van 90 Euro voor mijn zoon gekocht, Bunnies/Trackstyle bij Cees Tak (pasmerk-winkel) in Amsterdam, en ik vond het veel geld voor schoenen waar hij na 4 maanden uitgegroeid zal zijn... Maar het lijken we stevige schoenen, nu na twee weken zie ik nog geen enkele slijtage, en ik vertrouw er op dat ze goed passen... Maar mijn zoontje is nog maar drie jaar, bij oudere kinderen slijten de schoenen vast sneller.

Massi Nissa

Massi Nissa

25-09-2010 om 08:08

Tip tegen kale neuzen

Ik heb hier toevallig ook Develabs staan (met zo'n groen stipje, dat zijn ze toch?) en ik heb ze de eerste weken bijna elke avond helemaal ingespoten met vuilafstotend spul. Buiten, want het stinkt vreselijk. En wat schetst mijn verbazing: dat spul werkt echt. Dochter kan met die schoenen in de zandbak en na een doekje zijn ze weer netjes. Echte aanrader dus. Heb even voor je gespiekt, het spuitspul heet Tana Universal.
Groetjes
Massi

Annet

Annet

25-09-2010 om 12:17

Klopt wisse

Ik was even vergeten dat ik in de kleuterrubriek zat.
Mijn zoon is 8 jaar. Hij probeert juist of hij de voorkant van de schoen kan voelen.
Wij gaan ook naar een schoenenwinkel die opmeten (lengte en breedte) maar ook dan moet je nog navoelen en goed kijken hoe hij ermee loopt. De maat die ze meten komt eigenlijk altijd overeen met wat ik zelf al weet. Daarom probeer ik ook wel eens een goedkoper exemplaar te vinden. En dan controleer ik liever zelf dan dat een verkoopster dat doen die er geen verstand van heeft.

Spray

ik zal eens op zoek gaan naar die Tana. Voor zilveren schoenen zal t niet helpen, maar wellicht voor "normaal" gekleurde schoenen wel. Ik koop meestal de spray van de Hema, maar die is alleen voor waterafstotend te maken.

Tango

Tango

27-09-2010 om 16:13

Hier ook ellende

Want zie die kinderen maar weer eens uit die crocs te krijgen. Met name Tangozoon draagt eigenlijk het liefst niets anders. Tangodochter (9 jaar, dus valt niet in deze categorie) draagt wel alweer laarzen. Voor haar ging ik deze week op zoek naar nieuwe. Dit leverde een zeer slechte ervaring op met de plaatselijke Dolcis. Wat was die zaak achteruit gegaan w.b. personeel! Je werd er nauwelijks geholpen, personeel kon geen kado-bonnen verzilveren, liepen weg tijdens kassa-handelingen etc, etc. Ik ben gewoon de winkel uitgelopen terwijl de laarzen die we wilden kopen al op de toonbank lagen. Toen maar een paar bij Van Haren gehaald, waren nog mooier en voordeliger ook.
Pff, met Tangozoon moet ik dus ook een andere winkel op gaan zoeken, want met hem slaagde ik altijd wel aardig bij Dolcis. Maar die winkel slaan we dit jaar echt over.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.