Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vic

Vic

17-12-2011 om 14:56

Net niet afzwemmen ;-(

Mijn jongste (bijna 7) heeft nu 13 maanden zwemles en het gaat (al een tijd) best goed. Struikelblok was (al een tijd) de schoolslag. Die kon ze eigenlijk alleen met kurkjes om, zodra die af gaan verliest ze balans en komt ze niet meer vooruit. Laat dat nu net het belangrijkste van het hele A-diploma zijn. Afgelopen donderdag heeft ze weer geprobeerd zonder kurkje, en nu ging het wel goed. Helaas toch geen afzwemmen vandaag, want ze moet dat toch wel vaker dan 1 keer doen ;-( We richten onze pijlen dus maar op de volgende afzwemdag, eind januari.
Apart toch, dat ze alle 'bijzondere' dingen wel al heel lang goed kan. Ze gaat als een speer met borstcrawl, kan duiken, het beruchte gat, allemaal geen probleem.
Hoe ging dat bij jullie kinderen? Hebben ze allemaal hun eigen struikelblok?

Monique D*

Monique D*

17-12-2011 om 15:11

Mijn dochter..

..had problemen met de beroemde "kikkervoeten". Het duurde heel erg lang (zeker zo'n 2 jaar) voordat ze het door had. Daarom liet haar A-diploma lang op zich wachten. Het was voor haar erg pijnlijk, want haar zwemgenoten passeerden haar allemaal.
Ik begrijp niet waarom die kikkervoeten voor nodig zijn, ik heb het zelf ook nooit gehad bij zwemles (zo'n 35 jaar geleden).
Het volgende struikelblok bij het B-diploma was het duiken. Je moest met je handen en dan het hoofd het water raken. Mijn dochter sprong als een halve hoepel in het water. Dat was niet goed. En bij de borstcrawl moesten de armen de juiste beweging maken. Gelukkig leerde haar 2 jaar oudere broer hoe ze moest duiken en borstcrawlen. Toen slaagde ze met glans voor haar B-diploma. Daarna had zij geen moeite om haar C te halen.

Lucia

Lucia

17-12-2011 om 15:24

Vergeten!

Haha, snel vergeten, dat 'struikelblok'! Mijn zoon heeft ruim 2 jaar gedaan over zijn A diploma en had meerdere struikelblokken. Zodra hij het ene eindelijk onder de knie had, verslofte het andere weer .... Van B is het zelfs niet meer gekomen. Nu (twee jaar later) zit hij op duiken(!) en dat gaat prima en vindt hij geweldig.
Nog even doorbijten, januari is al over een paar weken, dan is ze er van af! Succes.

Tijgeroog

Tijgeroog

17-12-2011 om 21:42

Tsja

Die van mij is nu 2,5 jaar bezig en blijft hangen op het borstcrawlen. Het zij zo.
Maar, je schrijft dat ze net zonder kurkje zwemt en nu verwacht je eigenlijk al dat ze kan afzwemmen?
Mijn andere, net 4, zwemt al een hele tijd zonder kurkje. Kan ook duiken, door het gat. Maar die zie ik voorlopig echt nog niet afzwemmen, het moet allemaal nog netter worden, en ze moet sterker worden.

Vic

Vic

18-12-2011 om 11:27

Tijgeroog

Juist bij jongste had ik niet verwacht dat het 'zo lang' zou duren. Bij aanvang van de zwemlessen was ze compleet watervrij, kon al drijven, etc. De eerste paar maanden ging ze ook als een speer. Ze zwemt nu al ruim een half jaar in het diepe, en als je haar ziet gaan zou ze ook best een diploma kunnen hebben. Dat kurkje was ook alleen maar voor de balans, om zich te kunnen concentreren op de uitvoering van de zwemslag. Dat je niet twee dagen na het afdoen van het kurkje kunt afzwemmen, had ik ook wel een beetje ingecalculeerd natuurlijk ;-)

Vic

Vic

18-12-2011 om 11:30

Aanvulling

Ik vind de zwemlessen ook niet heel erg, en dochter vindt het fantastisch en is elke keer enthousiast dat ze weer mag. Maar het zou wel fijn zijn als ze haar diploma haalt, dan kan ik ook eens langs de kant koffie drinken als we gaan zwemmen ;-)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-12-2011 om 20:14

Borstcrawl

Mijn dochter bleef hangen op de botstcrawl. Ze zwemt uitstekend, maar zodra ze moet crawlen lijkt het nergens meer op. Een vermogen heeft het gekost. Een extra vakantiecursus, priveles, het hielp niets. Terwijl ze zo goed starte met les, na 3 maanden lag ze los in het diepe. Uiteindelijk hebben we haar laten afzwemmen voor een certifikaat. Omdat er bij het afzwemmen geen controle van buitenaf was heeft ze toch gewoon haar Adiploma gekregen. Aan b zijn we maar niet meer begonnen.

Dendy

Geen

Hier geen echte struikelblokken gelukkig. Zoon is half november afgezwommen voor diploma A en is nu zo'n beetje halverwege B.

Ik herinner me jouw draadje nog Vic, over je dochter en het nut/belang van de schoolslag. Het goede nieuws is dat ze het blijkbaar eindelijk doorheeft en dat ze over een dikke maand mag afzwemmen. Gefeliciteerd!

Chris

Vic

Vic

19-12-2011 om 20:14

Chris

Nou, ik juich nog niet hoor. Vandaag had ze haar kurkje weer om, dus het moet nog wel even beklijven ;-)

Mijn kinderen

Mijn zoon heeft een paar weken terug eindelijk zijn A diploma gehaald na ongeveer 2 jaar 1 les per week, een half jaar daarvan met 3 lessen per week. Het duurde in eerste instantie heel lang omdat hij niet op zijn rug durfde te drijven, daarna ademde hij niet opzij tijdens de borstcrawl, maar omhoog. Het gat is ook nog een tijdje een probleem geweest. Hij is nu bezig voor zijn B, eens kijken hoe dat gaat lopen.
Mijn dochter heeft al zeker anderhalf jaar zwemles en zit inmiddels in het 2e groepje. Het gaat nog wel even duren voor ze haar diploma heeft vrees ik, haar struikelblok is haar spasticiteit, daardoor kan ze de slagen niet goed doen. Als het goed is zal hier rekening mee gehouden worden, maar bij haar kan het me niet zoveel schelen of ze haar diploma haalt, ik ben al tevreden als ze zichzelf boven water kan houden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.