Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

alleen

alleen

06-09-2010 om 18:58

Niet eten op school

Ik heb een zoon van 11 jaar en hij moet elke dag overblijven op school, behalve op woensdag.
Elke dag vraag ik hem wat hij mee wil naar school en meestal zijn dat crackers met een klein pakje hagelslag.
Hij komt hier vaak weer mee thuis en zegt dat hij geen honger heeft en vandaag kwam hij met alles weer thuis, dus ook met de koek van 10.00 uur. Hij vindt het niet lekker om uit een beker te drinken, dus ik geef hem 2 pakjes caprisonne mee, zodat hij wel wat binnenkrijgt.
Hij is een zeer gevoelig jongetje. Heeft iemand misschien een idee hoe ik hem zo ver krijg dat hij wel gaat eten op school, zowel om 10.00 als om 12.00 uur.

Guinevere

Guinevere

06-09-2010 om 19:52

Taak school

Ik vind dit een taak die ook bij de school ligt. Wat zegt de leerkracht ervan, en de overblijfkracht? Een kind heeft energie nodig om te kunnen presteren!
Onze zoon kwam ook af en toe met gevulde tas weer thuis, daar heb ik ook de juf en de overblijf op aangesproken. En hemzelf natuurlijk. Hij moest dan voordat hij iets anders kreeg, éérst de onopgegeten voedingsmiddelen opeten.

cqcq

cqcq

06-09-2010 om 21:36

Bij die leeftijd echt niet meer

Om deze reden blijf ik alleen in de bovenbouw over. Dan mag je verwachten dat ouders zelf kunnen regelen dat hun kind gewoon eet. Ga dat dus ook echt niet controleren. Ieder kind heeft tijd om te eten, na het eten wordt er buitengespeeld, en wat niet op is gaat in de broodtrommel mee naar huis.

Polly Shearman

Polly Shearman

06-09-2010 om 22:12

Idd thuis

eerst opeten wat in de trommel zit, en daarna pas weer wat anders..

enne ik ben misschien een hardzak, maar als mijn zoons het niet lekker zouden vinden, drinken uit een beker, dan zou ik zeggen: dan drink je maar fijn uit de kraan..
Ik ga daar niet in mee,liever koekjes worden niet gebakken...
maar ik neem aan dat dit niet "ineens" zomaar is.. kind besluit niet met 11 jaar dat drinken uit een beker niet lekker is?
hoe ging dat hiervoor dan??

koentje

koentje

07-09-2010 om 09:42

Met name

je laatste regel doet mij het ergste vermoeden. 'Het is een zeer gevoelig jongetje' Is hij werkelijk zo gevoelig dat hij niet uit een bekertje kan drinken?
Ik denk eerlijk gezegd dat je in dit geval moet spreken van verwend i.p.v. gevoelig. Het kan heel goed zijn dat hij erg gevoelig is, dat wil ik niet ontkennen maar in dit geval is hij gewoon aan het manipuleren. De meeste kinderen willen graag uit pakjes drinken en niet uit een schoolbeker. Bij ons gebeurt dat niet want het is slecht voor het milieu en veel duurder dus dat doen we niet.
Ik denk dat je wat strenger moet zijn. Laat hem bijv. zelf kiezen wat hij meeneemt in de ochtend; maar stel de voorwaarde dat het gewoon in bekers gaat en gewoon een belegde boterham mee. Ik zou hem iets lekkers of leuks beloven als hij alles netjes op is. Is het niet op dan geen snoep meer die middag en alsnog alles opmaken!

Tja...

ik had ook altijd een hekel aan brood mee (en nu nog) dus ik at ook niet op school. Als ik thuis kwam dan at ik een paar boterhammen. Dochter (8) houdt niet van drinken uit een beker of fles, die krijgt een lege beker mee en drinkt op school water uit de kraan.

T&T

T&T

07-09-2010 om 10:53

Eten/ drinken...

Hier twee zeer moeilijke eters van 8 en 9... we proberen er niet teveel nadruk op te leggen, er wordt iets gezonds voorgeschoteld en wat op gaat gaat op, en anders niet. WEL iets wat ze ook echt lusten!!! hier is dat veel brood.
Naar school geef ik brood mee, maar ook geregeld broodjes of krentebollen, brioche, peperkoek, dat soort dingen. Drinken mag hier ook niet uit pakjes (idd vanwege de afvalberg ;)) en ze drinken uit een sportdrank flesje, dat staat ook wel stoer ;) en het drinkt prettig (vind ik ook), veel prettiger dan die gekke bekers met schroefdop, die ook nog altijd lekken.
Er gaat dus geen sportdrank in het flesje! ik hergebruik ze een hele tijd ;) en vul ze met ranja of diksap.
Oh ja, en wat op school niet op gaat zet ik gerust thuis nog eens voor. Maar geen moeten en dwingen en "je zult eerst dat opeten voordat..." zo snel eten te beladen wordt heb je pas echt een probleem!
groetjes, Tess

Gevoelig

Je schrijft dat het een gevoelige jongen is.. er zijn kinderen voor wie het te druk is in de klas en dan het gevoel van honger of dorst niet voelen (omdat je daar enige 'rust' voor moet hebben: stilstaan bij jezelf). Zit hij aan een tafel met anderen die druk of naar zijn.. wordt hij gepest ? Gaat hij liever niet naar de wc (en drinkt daarom niet). Ziet hij onbewust op tegen een suikerkick (en suiker is ook heel verslavend.. beiden kan tegelijkertijd op bewust en onbewust niveau).Ik lees dat sommigen denken aan verwend gedrag.. Dan zou je toch eerder verwachten dat daar de houding "ik doe wat ik wil, wanneer ik wil.. dus de ene keer drink ik wel en de andere keer niet" bij past ? Mijn kinderen doen heus af en toe verwend en dan stellen we dat weer eens bij maar voor ik dat denk, neem ik ze wel serieus tot ik echt tot de ontdekking ben gekomen dat het gaat om verwend gedrag. Aangezien je er niet bij bent als het gebeurt & het is elke dag, lijkt mij dat verwend gedrag uitsluiten.. maarja .. dat zeg ik, de gek ;-). Wat zegt zijn leerkracht ? Krijgt je zoon een calorierijk ontbijt ? Zijn het 'langzame suikers of snelle".. Als een kind de hele dag op school niet eet, dat is zo gangbaar.. ik zou niet meteen aan verwend gedrag denken.. misschien wel aan iets dat een reactie is op iets en nu een gewoonte is. MIsschien zegt hij ook maar dat het niet lekker is om van je vraag af te zijn.

Maxime.M

Maxime.M

07-09-2010 om 11:32

Iets anders geven?

Hoi,

Heeft hij werkelijk geen honger gehad overdag, of komt hij thuis en heeft dan mega trek?
Heeft hij zelf misschien een goed plan om toch iets te eten? Gebeurt er teveel leuks op de overblijf waardoor hij geen tijd neemt om te eten? Eten de andere kinderen dan niet (dat zou ik hem vragen dus)
Misschien kan je hem iets anders meegeven, bijvoorbeeld een opgerolde pannekoek of wrap als eten, maken ze misschien tosti's op school (dat je zelf een boterham met kaas/ham moet meebrengen) of zo'n pakje vruchtenyoghurt ofzo?

Maxime

*bella*

*bella*

07-09-2010 om 12:43

Weet jij veel

Pelle, ik vind je snel. Misschien is de beker een paar keer omgevallen oid, waardoor hij bang is nog daaruit te drinken. (een pakje stroomt niet gelijk leeg als het valt) Het hoeft ook niet logisch te zijn, maar kan voor kind wel heel groot zijn. Misschien is sap geen goed idee, maar ik snap het wel als je kind niet eet.

*bella*

*bella*

07-09-2010 om 13:25

Je hebt gelijk

Ik denk dat ik het ben die vanalles om het bericht heen gaat fantaseren..vind het wel extreem klinken nl. (haha, en was vroeger ook zo´n gevoelig miepje dat nogaleens voor verwend werd versleten, niets was minder waar)

Hier ook:

Oudste kwam vrijwel altijd weer thuis met een volle broodtrommel. Eenmaal thuisgekomen at hij dan als vanzelfsprekend wel die trommel leeg. Oudste is inderdaad ook een heel gevoelig kind wat op school van allerlei andere dingen te doen heeft.
En wat betreft die pakjes drinken i.p.v. bekers: we hebben het hier wel over een 11-jarige. Waarschijnlijk is het meer dat bekers niet "cool" zijn i.p.v. dat hij het echt niet lekker vind.

Gr. Poezie.

Maxime.M

Maxime.M

07-09-2010 om 15:40

Bekers

Hoi,

Ik weet niet wat er met de bekers is, maar je zou ook een rietje kunnen meegeven bij de beker, kan hij het uit een rietje opdrinken.

Maxime

Guinevere

Guinevere

07-09-2010 om 16:04

Toch

Toch vind ik dit iets dat je gerust kunt aangeven bij de school. Als hij weet dat erop gelet wordt, dan gaat hij vast eten.
Hier mogen ze pas van tafel als hun trommeltje leeg is! ALlemaal, ook de bovenbouwers.

Talia

Talia

07-09-2010 om 20:13

Trommeltje leeg?

Ik vind het echt raar dat school/overblijf kinderen "dwingt" om hun trommel leeg te eten. Waarom? Zo leer je een kind dat hij moet eten terwijl hij geen honger heeft. Ik kan echt niet begrijpen dat je daar blij mee bent. Mijn kinderen krijgen twee boterhammen mee en soms gaan die allebei op, soms maar een, nou en?

Guinevere

Guinevere

08-09-2010 om 09:17

Talia

Ja, je hebt gelijk, alles dwingen op te eten is niet zo'n goed idee. Ik ben er niet bij als zoon overblijft, Maar ze moeten in elk geval blijven zitten tot ze "iets" ophebben. Bij mijn zoon betekent dat wel "trommeltje leeg", want die heeft alleen maar één broodje mee.

alleen

alleen

09-09-2010 om 15:09

Berichtje van alleen

hier even een berichtje van mij, want hier zitten velen op te wachten.
Als hij thuis is heeft hij altijd honger en dorst en hoe kan dat op school dan niet zo zijn.
Ik heb al diverse dingen geprobeerd, beker met ranja/ijsthee of pakjes taksi of capri sonne. De laatste tijd drinkt hij alleen maar uit pakjes omdat hij vindt dat het uit een beker niet lekker drinkt. Thuis had ik een glas met caprisonne en dan nog pakt hij een pakje.
En dat hij niet eet op school snap ik niet. Ik geeft hem 3 crackers mee met pakjes hageslag. Hij wil heel graag tussen de middag thuis blijven, maar dan is er niemand, wat hij wil graag een kadetje met knakworsten en dat kan niet op school. Bij de nso eet hij op woensdagmiddag wel brood met hagelslag of gesmolten kaas (magnetron) en thuis op zaterdagmiddag eet hij meestel een kaiserbroodje. Hij lust alleen maar dingen die je niet mee kan nemen naar school.

Polly Shearman

Polly Shearman

09-09-2010 om 16:51

Euhh...

Ik denk dat je hem vreselijk aan het vewennen bent. "vind je drinken uit een beker niet lekker"? dat drink je maar uit de kraan zou ik zeggen!
"liever koekjes worden niet gebakken" zeggen wij in brabant!
wat een prinsenkind!

Toch snap ik het niet

Mijn kind (bijna ) heeft ook liever een kadetje met knakworstjes. En drinkt ook liever uit een pakje dan uit een beker.Kaiserbroodjes vindt ze heerlijk. Maar dat is allemaal geen reden om dat mee te geven naar school!
Ik snap sowieso niet hoe je kale crackertjes met een klein pakje hagelslag mee kan geven. Geeft je dan ook een klein pakje boter mee ofzo? Anders lijkt me dat die hagelslag zo van die cracker af kukelt
Ik geef in overleg mee wat ik goed vindt. En dat is een flesje drinken, een bruinbroodje met beleg en fruit.
En als ze dat niet wil eten heeft ze pech. want ik weet dat ze dit wel lust, ze eet het thuis ook.
Ik vind net als Polly dat het wel een beetje lijkt dat je zoon verwend wordt en dat je aan onredelijke eisen van hem probeert te voldoen en dan nog eet hij niet. dan maar niet zou ik zeggen.

liora

liora

09-09-2010 om 19:17

Misschien moet hij iets mee wat de meeste kinderen krijgen, iets normaals dus, zoals twee boterhammen met kaas of pindakaas. Kinderen kunnen er heel gevoelig voor zijn als ze opvallen.

Verder klinkt het inderdaad wel een beetje verwend allemaal.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Terpi

Terpi

09-09-2010 om 20:00

Hahaha

Het is dat ik zeker weet dat de vriend van mijn zoon niet zo vaak overblijft, anders had ik nu gedacht dat jij de moeder van mijn zoons vriendje bent... Die jongen doet dit namelijk niet alleen op school maar ook bijvoorbeeld bij mij thuis. Het belieft hem wel wat te drinken hoor, maar alleen als ik de aanleng koop van dit-en-dat merk en als ik het dan precies in die verhouding aanleng en dan ook nog eerst roeren met een lepel anders wil hij het niet! Onmogelijk!! Gevolg is dat ik het vriendje niet zo graag zie komen en dat is dan toch jammer want ik zie het wel grotendeels als de uitvloeisels van ouders die meegegaan zijn in de onredelijke eisen van hun kind. Mijn zoon zou het overigens ook geweldig leuk vinden als zijn vriend eens bij ons bleef eten maar zelfs dat was na 2 keer proberen afgelopen... ik had namelijk gevraagd of hij wel patat lust. Ja, dat lust hij! Nou mooi, dat kan, ik bak elke vrijdag patat dus kan niet misgaan dacht ik nog. Jawel hoor, hij lustte de patat die ik had niet (ribbelfriet) en ook de manier waarop het gebakken was stond hem niet aan :)
Het lijkt me niet dat jij dat ook wil voor je zoon dus werk aan de winkel!

Appel

Appel

10-09-2010 om 15:35

Alleen

Hm Alleen, ik denk dat je hem thuis ook maar eens een poos gewone boterhammen moet geven. Gewoon 's ochtends en in het weekend bij elke broodmaaltijd.
Ik ben gek op brood, maar eet ook het liefst warme bolletjes, of een tosti ofzo. Maar daarom eet ik dat nog niet elke dag! Laat dat dan eerst een poos achterwege en daarna alleen bij uitzondering/verrassing als hij niet klaagt over gewone plakken brood.

Appel

Verwennerij

Klopt het dat je met je zoon samen woont, zonder andere gezinsleden Daardoor is het voor jou gewoon geworden om prcies dat te geven wat hij lekker vindt. Maar daarmee verwen je hem wel enorm.

Zoals anderen ook al schrijven: je kunt niet dagelijks het allerlekkerste eten. Gewoon een boterham is niks mis mee. En een rietje als bij een beker vervelend vindt. Kom nou zeg, je doet hem geen plezier ( op termijn ) door hem zo te verwennen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.