Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Chippie

Chippie

11-11-2010 om 14:49

Nieuwe monopoly

Onze kinderen zijn Monopoly kermiseditie ontgroeid. Het is tijd voor een opvolger. Maar er zijn zoveel varianten. Ik wil nog wel graag met echt geld. Is de Monopoly Gekke Geldautomaat leuk voor 2 slimme jongens van 6 en 8? Zijn er andere edities die helemaal leuk zijn. Ik zoek iets wat echt nog leuk is totdat ze 12 zijn ofzo.

Classic

Gewoon de classic versie nemen!
Is altijd leuk, kunnen ze leuk gaan rekenen met het geld!
Hier 2 jongens (7 en 9) doen in de vakanties bijna niets anders!
Die kermiseditie hebben wij ook, is ook leuk, zeker als je niet zo lang wil spelen, maar die echte versie is veeeel leuker!!!
gr Nora

Annet

Annet

11-11-2010 om 17:40

Wereldeditie

Hier wordt de wereldeditie gespeeld. Dat is een klassiek spel maar dan niet met straten van Nederlandse steden maar met steden uit de hele wereld.
Het 2e verschil is dat er een onderhandelingsknop bij zit, waardoor het onderhandelen wat vlotter en spannender is.
Mijn kinderen (8 en 13) spelen dit spel graag, ze spelen het ook met volwassenen.

Alternatief is de klassieke uitgave. Die is ook voor altijd leuk.

Wij hebben er zelfs 3

Bij mijn ouders thuis hadden ze gewoon klassiek monopoly, nog niet eens zo oud want ooit vernieuwd. Die kreeg ik, voor de kinderen hebben we ooit de kermisversie gekocht, vooral jongste speelde dat erg graag en neefje ook als hij logeert. Nu mijn dames daar niet meer zoveel zin in hebben vraagt neefjes er soms nóg om (neefje is bijna 10). En bij een of ander spel tijdens de personeelsavond van mijn man wonnen we een : Monopoly wereld-editie.
Zowel de wereld edititie als de klassieke worden veel gespeeld. Maar meestal de klassieke...Dat onderhandelen vinden ze hier juist niet zo leuk.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

12-11-2010 om 08:29

Verschillende

Wij hebben de gewone, een eenvoudge editie is dat, de Disny versie en monopoly Starwars,die is veruit favoriet.

Janna

Janna

12-11-2010 om 09:55

Ook verschillende

We hadden altijd al de gewone, originele versie.
Verder 'bird-opoly', een versie met vogels, ooit in de VS gekocht. Huizen zijn vogelhuisjes en hotels zijn bomen! Erg leuk.
Sinds vorig jaar de versie met 'creditcard apparaat'. Vind ik zelf de minst leuke versie, maar heel geliefd bij zoon die zich helemaal Dagobert Duck waant met zijn creditcard!

De gewone

ik wil die voor kerst gaan kopen, de kermisvariant is erg leuk (laatst een keertje bij iemand thuis gedaan) maar ik denk dat de oudste daar na een jaar ofzo op uit is gekeken.

Pelle

Nee,
mijn reaktie was bedoeld voor Chippie (uiteraard)
Iedereen geeft hier zijn eigen mening, over wat een leuke versie is....hoezo zou mijn bijdrage op die van jouw slaan????

Fiorucci

Fiorucci

12-11-2010 om 11:03

Mandarijn

De disneyvariant is ook erg leuk en sprookjesachtig,meiden van tien,elf jaar spelen die ook nog graag hier in huis!

Chippie

Chippie

12-11-2010 om 11:35

Volgens mij...

Oh, wat is dit toch een geweldig forum. Bedankt voor al jullie info.

Volgens mij gaat het de Classic versie worden omdat:
- ik wel graag wil dat ze met echt geld rekenen (ipv pinnen)
- ik dat onderhandelen absoluut niet zie zitten
- we de kermiseditie al hebben
- het twee jongens zijn, de sprookjesachtige Disney zal hen niet echt aanspreken en bovendien is dit weer een soort van kinderversie?
- Spongebob lijkt me een versie die lijkt op de kermisversie qua moeilijkheid
- Classic net moeilijker is dan de kinderversies.

Of zie ik nu iets over het hoofd.

Pas op chippie

Want volgens mij heb je ook nog verschillen tussen de classics. Het leukste is de ouderwetse waarbij je nog in 100- en 1000-tallen rekent. Die heb ik vorig jaar, dankzij dit forum, bij Kruidvat gevonden.

De gewone is gemoderniseerd. Het loont de moeite om even te zoeken. Ik meen me te herinneren dat er ook dingen zijn veranderd in de straten.

Hier is het een groot succes. Kinderen vinden het geweldig, leuker dan wij volwassenen. Zoon van 5 is er vroeg bij en dankzij het feit dat we maar tot 1000 hoeven kan hij goed meekomen met het rekenen.

Irene

Irene

12-11-2010 om 13:26

Chippie: onderhandelen

Wij hebben ook de classic versie, maar onderhandelen doen ze (9 en 6 jaar) toch wel! Heel grappig is dat en erg leerzaam voor beiden volgens mij. Het rekenen met geld met veel nullen is geen probleem, dat hebben ze snel genoeg door en indien nodig helpt de oudste de jongste.

Maylise

Maylise

12-11-2010 om 13:58

Hier

Wij hebben de gewone versie, junior versie en de star wars versie. De gewone is een redelijke oude versie want de biljetten gaan niet zo heel hoog. Overigens dat laatste tot spijt van mijn zoon want dan kan hij eens een keer heel veel geld hebben en dan lukt dat niet :)
Star Wars versie is bij mijn jongste twee het populairst maar dat is puur omdat het Star Wars is. Mijn andere zoon heeft liever de klassieke versie.
Zonder echt geld vind ik niet zo leuk. Ten eerste gaat het leerzame telaspect dan verloren en ten tweede lijkt het me dan ook lastiger om een stiekeme greep in de kas te doen :)

Maylise

Haha maylise

Monopoly zonder oudste er de hele tijd op te wijzen dat het niet leuk is om samen te spelen met een valsspeler, en dat mensen vaker en meer met hem zullen spelen als hij eerlijk wint... dat is idd geen Monopoly meer!

Hermiena

Hermiena

12-11-2010 om 14:55

Nintendo

Hier de kermis,gewone en nintendo monopoly. Nintendo is wel het gewone spel maar met nintendogeld en poppetjes. Aangezien zoonlief monopoly verslaafd is en ook weg isvan spongebob brengt de sint deze mee (uit duitsland)

Fiorucci

Fiorucci

13-11-2010 om 07:39

Chippie

Nee,de disneyversie is geen kinderversie!
Er zijn heel heel veel versies, de eigenaar van de speelgoedwinkel alhier spaart ze. Maar dat zijn geen kinderversies.
Kijk eens op deze link:
http://boardgamegeek.com/geeksearch.php?action=search&objecttype=boardgame&q=monopoly&B1=Go

kaatje43

kaatje43

13-11-2010 om 22:03

Met betaalpasje

Die is leuk, maar ook het kaartspel Monopolydeal. Leuk voor snel tussendoor te spelen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.