Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Nog een film vraagje

Zoon van net 8 mag binnenkort met papa voor het eerst mee naar de bioscoop. Nu twijfelen we echter tussen de films "hoe tem ik een draak" en "Wicky de Viking." Beide passen wel in zoons interesse gebied.

Iemand ervaring?

GR Pham

Hoe tem ik een draak

Afgelopen week met de kinderen van 7 en 9 naar de engelstalige film ( engelstalig gesproken, we zijn op vakantie geweest)hoe tem ik een draak. Ondanks dat ze het dialoog niet konden volgen hebben ze zich uitstekend vermaakt. Volgens dochterlief wilde ze niet knipperen met haar ogen omdat ze niets wilde missen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het voor het eerst in een bioscoop zijn erg indrukwekkend kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het geluid.

Veel plezier

Hoe tem ik een draak

Ben met zoons van 5 en bijna 7 naar "Hoe tem ik een draak?" geweest, was een enorm succes. Ws. zijn de wat subtielere verhaallijnen hen (m.n. de jongste) ontgaan, maar dat gaf niks. Mooie beelden, leuk verhaal, genoeg spektakel, ze hebben genoten.
Wicky de Viking heb ik niet gezien.

Even aan zoon van bijna 8 gevraagd

maar hij vindt hoe tem ik een draak de leukere. Overigens de allerleukste film van het hele gezin: the fantastic Mr Fox. Alleen in het Engels met ondertiteling. Hier kids die geen probleem hebben met Engelstalige films maar anders misschien vooral leuk voor kids die al redelijk ondertitels kunnen lezen. Voor een ouder ook erg genieten, de stem van George Clooney is niet onaardig om naar te luisteren :-)

*bloempje

*bloempje

11-05-2010 om 14:26

Eng?

Hoi,
Zijn wicky en hoe tem ik een draak niet eng? Ik ga geregeld naar de bios ook met mijn 5-jarig zoontje...Beiden zijn vanaf 6 jaar zag ik op internet.

Ligt er erg aan

Vind ik heel moeilijk te beantwoorden, mijn jongens kijken vanaf hun 3e naar dino-films e.d., nog nooit problemen gehad. Ze zijn mateloos gefascineerd door die beesten, en dus ook door draken. Maar een kind dat er gevoelig voor is, zal wel fors onder de indruk zijn, ja. Je kunt het voor een ander kind eigenlijk moeiijk zeggen. Zo zat mijn stoere oudste wel weer te bibberen bij een eng verhaaltje over een heks....

Pham

Pham

12-05-2010 om 22:24 Topicstarter

Thanx

Zoon kijkt op tv naar avatar etc, denk ook niet dat hij de film op zich eng vind. Maar wat al eerder werd genoemd, het is een groot verschil of je thuis op de bank kijkt of in een bios met al dat geluid en mega scherm.

Denk dat we het er toch maar op gokken.

Gr Pham

C.

C.

16-05-2010 om 17:47

Mijn zoon

Mijn zoon van 8 is met een vriendje meegegaan naar 'dragon'. Hij wil hem nog een keer zien. Dus was erg leuk. Misschien kan je van beide films op internet een voorstukje opzoeken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.