Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Pelle

Pelle

27-07-2011 om 18:27

Nog leuke ideeën voor in de vakantie? hier wel!

Tot onze verbazing hebben onze jongens maandag, toen wij allebei werkten, helemaal zelf een quiz verzonnen die wij (Pelleman en ik) als kandidaten moesten spelen maandagavond.

Powerpoint kent geen geheimen meer voor oudste dus hij was bezig geweest met windows moviemaker ;)

We moesten de macarena dansen, vragen over elkaar beantwoorden en weetjes over de kinderen zelf. Ontzettend leuk en vooral omdat ze het helemaal zelf bedacht hadden. Gisterenavond kregen we deel 2 waarin we 'ons' liedje moesten meezingen en we vragen kregen over elkaars werkgever (gevonden op internet). Ze maken foto's van dingen, scannen dingen in (ik wist nog niet eens dat oudste wist hoe dat moest met de nieuwe printer/scanner) en zoeken plaatjes en muziek op internet.

Hebben jullie kinders nog wat leuks gedaan of verzonnen? Misschien een leuk idee voor de anderen?

Egel

Egel

27-07-2011 om 18:47

Wow

Wow, ik ben zwaar onder de indruk en kan een jaloers gevoel nauwelijks onderdrukken. Super van ze! Mijn kinderen kunnen dat niet (misschien sommige onderdelen). Ze zijn 8 en 9. Deze week is er elke dag 9.30 tot 16) een soort zomerspelweek in onze plaats.
Dochter van 9 is wel net begonnen aan het schrijven van een spannend verhaal. Op de computer. Haar nog niet afgeronde typecursus komt nu erg goed van pas en ik ben weer eens onder de indruk van haar woordenschat. Ze schrijft echt leuk. Dus toch ook iets om trots op te zijn! Groeten Egel

mijk

mijk

27-07-2011 om 20:32

Kinderen zijn weer heel enthousiast

met de vakantieschool bezig. Iedere avond na het eten doen we een half uurtje school. Ze trekken een lootje met een vak erop en ik improviseer een les. Vanavond heeft zoon (9) een les begrijpend lezen gedaan met vragen over de elektrische gitaar (met een zo wordt het gemaakt boek van de bieb). Dochter (6) ging schrijven en maakte een brief:

Mama is lief mama is stoer mama is top...

Ik ben vorig jaar zelf met de vakantieschool begonnen omdat kinderen nogal graag leren en het huis afbraken in de vakantie maar dat ze dit jaar zo enthousiast zouden zijn en zo gezellig had ik echt niet verwacht..

Het zichzelf vermaken gaat redelijk. Er werd vanwege de regen wat vaak gecomputerd maar vandaag samen zonder ruzie! Dochter is vanochtend een spelletjes club begonnen. Alle kussen in de tuin en alle spelletjes en toen alle buurkinderen de tuin in gesleept!

Die quiz is echt geweldig. Twaalf vind ik ook wel een lollige leeftijd!

Mijk

Fransien

Fransien

28-07-2011 om 09:32

Wat leuk!

Wat een ontzettend leuke ideeen. Mijn kinderen zijn ook nogal leergierig, maar een spelletjesmiddag met alle kinderen uit de buurt zou ook geweldig zijn.

Hier hebben de broers....

...van 11 en 14(!) gisteren de hele middag zitten zwoegen op een ontzettend ingewikkelde meccano-robot-met-motor-en-wielen. Laptop erbij met spotify aan. Zus met een stapel Ducken ernaast. Zo vredig....

Wonderbaarlijk hoe snel ze dit jaar in de vakantiespirit zijn gekomen....heerlijk!

Wat me nog het meest verbaasde is dat ze iedere tegenslag tijdens het bouwen zo vredig en constructief hebben opgelost! Geen boos geruzie over wie dat ene ding fout had gemonteerd of hoe dat niet draaiende wiel moest worden opgelost.

Overigens was ie nog niet af, de robot & zijn ze net verder gegaan. Ik ga met zus even naar de supermarkt & haar nieuwe superdeluxe60kleurpotlodendoos ophalen bij de lokale tekenwinkel...

Ingrid

Cecile

Cecile

28-07-2011 om 20:31

Hier ook heel creatief...

zoon en dochter zijn een paar dagen geleden (tijdens de regen) begonnen met het maken van kerst- en nieuwjaarskaarten :-). Heerlijk, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen....

Overigens Ingrid, mijn zoontje wordt altijd zo lief en vrolijk als hij met Lego of auto's bezig is. Van veel computerspelletjes spelen wordt hij juist agressiever en onaardiger. Dus bij jouw zoons werkt dat creatieve spul misschien ook juist socialiserend (zodat ze aardiger tegen elkaar doen dan gebruikelijk)....?

Aan de hamsterkoekjes

Hier hebben ze vanmorgen koekjes voor de hamsters gebakken die "ook voor mensen lekker waren". Als vulling allemaal dingen die de hamsters mogen en ook eetbaar zijn voor mensen.

Dus toen de beestjes net even wakker waren, kregen we allemaal een koekje, heel grappig. Echt heel leuk bedacht van ze.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.