Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Malihu

Malihu

11-11-2011 om 17:06

Oproep gekregen van ggd voor schoolarts

Deze week kregen wij de oproep voor de schoolarts voor onze 4-jarige dochter die in groep 2 zit.
Zeer verbaasd ben ik over de bijgevoegde vragenlijsten die ingevuld meegenomen dienen te worden. Ik krijg hier direct een ongemakkelijk gevoel bij, van veel van de vragen vind ik dat niemand er wat mee te maken heeft en zeker de onbekende GGD arts niet.

Een beetje googelen levert op dat wanneer je de vragenlijst niet invult, je automatisch een code oranje krijgt, omdat je dus wel iets te verbergen zal hebben.

Ik ben van mening dat de arts er is om je kind te meten, te wegen, de ogen en het gehoor te testen. That's it.

Zit nu dan ook samen met man te overwegen om de vragenlijsten niet in te vullen, maar tegelijkertijd zit het me ook niet lekker dat het dan lijkt alsof ik iets te verbergen heb, hoewel dat niet zo is.

Wat vinden jullie hier nou van?

Mening

Ik zou zelf mee gaan en inderdaad uitsluitend laten meten en wegen. Het briefje zou ik teruggeven met de schriftelijke opmerking dat je geen zorgmijder maar een dossiermijder bent, je beschermt de privacy van je kind in diens belang.
En verder zou ik er geen enkele discussie aan wijden. Dan maar code Oranje. Schandalig overigens.

Beertje37

Beertje37

11-11-2011 om 20:33

Geen schoolarts

Nu ik dit hoor ben ik zo blij dat we hebben aangegeven geen gebruik te willen maken van de schoolarts. Het cb had ook altijd van die enge vragenlijsten, die we nooit invulden. De vragen waren in de trant van: hoeveel drugs gebruikt u en wordt u vaak geslagen...

beertje

dc

dc

11-11-2011 om 23:21

Neutraal

Ik zou gewoon creatief neutraal die vragen invullen.

Rafelkap

Rafelkap

12-11-2011 om 09:23

Ik zat erg te dubben over wel of niet gegaan met oudste. Uiteindelijk ben ik wel gegaan, gewoon voor alle zekerheid voor ogen/oren en wellicht een verkeerde wervel oid, ikv je weet maar nooit. De vragenlijst heb ik helemaal geweldig positief ingevuld. Nou was dit ook bijna naar waarheid, ik heb geen zorgen over dit kind. Ik heb het wel over de lijst gehad met de arts, die was er ook niet blij mee. Ik heb het ook over mijn wantrouwen tov ggd/consultatiebureau gehad, wij hebben nl. nogal wat ervaring met onze jongste zoon. Het was prettig dit uit te mogen spreken.

Shnelle

Wij hebben zoon de vragenlijst niet in laten vullen, hij gaat al jaren ieder half jaar naar de kinderarts en sociaal emotioneel gaat het niet goed in vergelijking met leeftijdsgenoten maar wij weten hoe het komt ( pdd-nos) hij komt maandelijks bij een psycholoog dus zorg genoeg. Het juffie van de ggd was het er niet mee eens en belde zoon gewoon thuis op.....zoon legde gelukkig keurig uit waarom hij niet kwam! Komt er soms tegenwoordig niemand meer dat ze zelfs gaan bellen?

Lisetje

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.