Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Van de (Forum)redactie

Van de (Forum)redactie

27-05-2011 om 21:56

Oproep van mijn kind online

betaald bericht

Namens stichting Mijn Kind Online zoeken we een kind (jongen/meisje, 9-12 jaar) dat iets willen vertellen over zijn ervaring met pesten op internet. En wat hij/zij denkt dat er nodig is om cyberpesten te voorkomen.

Aanleiding
Mijn Kind Online gaat samen met het programma Digivaardig & Digibewust een serie fotofilms maken over diverse thema’s om ouders met kinderen in de leeftijd 8-12 jaar handvatten te geven: Wat kun je doen om je kind goed op internet te begeleiden?

Onderwerpen
We willen een aantal thema's aan bod laten komen zoals cyberpesten, privacy, Hyves, Twitter, verliefd op internet, veilig en goed online zoeken, et cetera. Daarbij kiezen we voor de vorm van fotofilm. Dat houdt in dat je naar (stilstaande) foto's kijkt terwijl je luistert naar de stem van degene die iets over dat thema vertelt.

Fotofilm
De fotofilm van ca. drie minuten is een portret van het kind. De gesprekken zijn gerelateerd aan het thema. Het kind wordt geïnterviewd over zijn ervaring met pesten op internet. Aan bod komen vragen als ben je zelf gepest op internet? Wat gebeurde er? Hoe vond je dat? Wist je wie het was? Wat heb je ermee gedaan? Kon je erover praten met iemand? Heb je zelf wel eens digitaal gepest? Hoe kun je pesten op internet voorkomen? Hoe gaan je ouders om met wat jij op internet doet? Wat zou je als tip aan (je) ouders geven? Welke betekent internet voor je, wat doe je er zoal? Hoe zou het zijn als je een tijd niet online zou kunnen? Et cetera.

Portret
Een ervaren journalist zal het kind interviewen over dit onderwerp. En een professioneel fotograaf portretteert het kind tijdens zijn dagelijkse leven, bijvoorbeeld thuis, op school, tijdens (sport) activiteiten e.d.
De kijker (ouders, docenten e.a.) zal zich door de fotofilm kunnen zich identificeren met het verhaal van het kind; ze krijgen zo de kans om zich te verplaatsen in de leefwereld van deze kinderen.

Presentatie
De fotofilmpjes zullen te zien zijn op de site: www.mijndigitalewereld.nl en www.mijnkindonline.nl. Naast het bekijken van de fotofilms heeft de bezoeker van de site de keuze om advies en tips te krijgen van een deskundige. In korte videofragmenten geeft de expert per vraag antwoord hoe je met een bepaald thema om kunt gaan en hoe je het onderwerp bespreekt met je kind.

Wat & wanneer?
Bij voorkeur portretteren we een kind dat goed kan vertellen over zijn ervaringen met pesten op internet. Het is prima als die ervaring van wat langer geleden is, dan is het misschien ook makkelijker om erover te praten.
Planning: in overleg wordt in juni 2011 de fotofilm gemaakt. Als uw kind interesse heeft, mail dan svp de gegevens en uw telefoonnummer naar [email protected] zodat we telefonisch kunnen overleggen om eventueel een afspraak te maken voor een kennismaking.

Alvast bedankt voor de moeite!

Hartelijke groet,
Nicole van den Bosch

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.