Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

bertje1

bertje1

16-12-2011 om 10:49

Orthodontist

het is vast al eens aan de orde geweest, maar wat kost een beugel zoal? Zoon (12) heeft ws een buitenboord nodig,hij heeft een 'kruisbeet'(??).
verz. vergoedt max. 2000 euro. is dat voldoende??

Terpi

Terpi

16-12-2011 om 11:15

Bertje

De prognoses bij mijn kinderen komen uit op een 2500 - 3000 euro per kind voor een hele behandeling. Je zult per JAAR niet over de 2000 heen komen, dus voor nu zit je goed. Het is wel raadzaam om volgend jaar in november de balans op te maken, wat gaat er nog nodig zijn? (meestal tegen die tijd alleen nog controles, kosten geloof ik zo'n 30 euro per keer, eenmaal per maand a 5 weken) Dan is het misschien zinnig om van verzekering te switchen. Ik heb daarvoor berekeningen gemaakt, wat levert de verzekering op en wat betaal ik aan extra premie? In mijn geval was het zo bekeken want ik heb 3 kinderen met beugels dus het is al snel lucratief om zwaar bij te verzekeren. Als je maar 1 kind met een beugel hebt zou de premie wel eens duurder kunnen zijn dan de controles die je zou betalen.

sinas

sinas

16-12-2011 om 11:56

Maar

wat je al hebt opgebruikt bij je oude verzekering wordt bij de nieuwe verzekering ook in mindering gebracht. Want anders kun je blijven shoppen en switchen en da's niet de bedoeling uiteraard.

2500 is wel zo'n beetje het maximum wat vergoed wordt overigens, heb daar ook al diverse malen naar gekeken.

Fiorucci

Fiorucci

16-12-2011 om 12:04

Klopt

Wat Sinas zegt klopt inderdaad. Overigens, hoever je komt met het bedrag zal ook afhangen van de nieuwe tarieven per 1 januari.

Foo

Foo

16-12-2011 om 13:13

Hier

Wij zijn aanvullend verzekerd en krijgen maximaal 2500 uitgekeerd (10 % zelf betalen). Oudste heeft net haar beugel eruit en we moeten van de laatste keer de rekening nog krijgen maar tot nu toe zijn we nog steeds binnen die 2500 gebleven. We hebben onlangs een schatting gekregen voor volgende kind: 2000-2500 euro.

Terpi

Terpi

16-12-2011 om 13:23

Volgens mijn verzekering niet

Ik ben net overgestapt en volgens de verzekeraar telt wat je bij een ander al gebruikt hebt niet mee.

Terpi

Terpi

16-12-2011 om 13:44

Haha

De kracht van het forum, ik ging spontaan opnieuw twijfelen... Ik heb zojuist de klantenservice van mijn nieuwe verzekeraar gebeld, nogmaals gevraagd hoe dit zit. En nee, ze gaan werkelijk niet bij je oude verzekeraar(s) controleren of je al iets hebt gedeclareerd voor orthodontie.
En trouwens, in reactie op de opmerking van Sinas: waarom zouden verzekeraars in godsnaam niet willen dat je maar switcht? dat zou volgens jou niet de bedoeling zijn? Waarom denk je dat de reclameblokken nu overlopen van de reclames van verkeraars? Die willen JUIST dat je switcht, naar hen natuurlijk, in de hoop dat je zo tevreden bent dat je bij hen blijft hangen. Denk je dat het voor hen op welke wijze dan ook positief werkt als ze gaan 'samenspannen' met je oude verzekeraar? Dan stap je toch nooit naar hen over?
Ik ben twee jaar terug geswitcht van CZ naar Menzis voor de beugels van de kinderen, als verassing kreeg Menzis er ook de kosten van een behandeling voor baarmoederhalskanker bij. Die zullen blij zijn dat ik overstap ;) Nu ga ik naar VGZ met een behoorlijk dure polis maar collectief verzekerd. Die krijgen straks in elk geval voor een kleine 6000 euro aan orthodontie kosten van me. En als dat allemaal achter de rug is en er geen grote dingen meer in het verschiet liggen ga ik terug naar een goedkope verzekeraar voor een basis pakket en kleine aanvullende verzekering.

sinas

sinas

16-12-2011 om 15:37

Terpi

ik hoop het voor je, maar ik vrees een onaangename verrassing straks. Anders zou je dus elk jaar kunnen overstappen, de beugel a 2500 euro bij de ene, en dan het jaar daarop weer 2500 euro kunnen declareren bij de andere verzekeraar????

Zo gaat de zorg zeker naar de knoppen.

bibi63

bibi63

16-12-2011 om 16:31

Sinas, klopt, maar

Hoi Sinas,

Het klopt dat niet alle verzekeraars 'zo gek zijn' om de gedeclareerde kosten bij de vorige verzekeraar niet mee te laten wegen. Zou ook wel erg makkelijk voor ons als consument zijn. Maar.......er zijn er wel een paar die dat NIET doen: en dat is Zorg&Zekerheid. Bij de Gezzins aanvullende krijg je 2300 euro vergoed, ongeacht wat je bij een evt. andere zorgverz. hebt gedeclareerd. Het overwegen waard.
Gr. Bibi

Terpi

Terpi

16-12-2011 om 16:38

Zoals ik al zei...

bij VGZ begin je dus ook met een schone lei. Enne, het is toch gewoon marktwerking? Ik heb nog niet gehoord van een verzekeraar die wel checkt overigens, Menzis deed dat ook niet namelijk. Maar goed, het zou kunnen. Het komt op mij over alsof je naar de AH gaat en dat ze daar zouden zeggen 'nee nee, u mag deze koffie bonusaanbieding niet kopen, u heeft namelijk al koffie in de aanbieding gekocht bij de Jumbo!' Het tegenovergestelde lijkt me eerder waar, dat AH zegt 'wij hebben er ook nog een heerlijk pak koek voor bij uw koffie in de bonus' waardoor je vaste klant gaat worden aldaar. Welke verzekeringen zijn dat dan, die WEL checken? Die jagen toch potentiele klanten weg?

Vic

Vic

16-12-2011 om 17:00

Vreemd

De meeste verzekeraars dekken geen 'brandende huizen', maar je kunt dus wel met een reeds beugelend kind overstappen en dan toch de kosten vergoed krijgen. Heel apart. Ook dat stapelen vind ik vreemd. Werkt dat ook zo met brillen? Ik krijg 100 euro per verzekerde per 2 jaar. Stel dat ik overstap, kan ik dan ieder jaar declareren?

sinas

sinas

16-12-2011 om 19:28

Bibi

ik stap net van Z&Z over naar een andere.

sinas

sinas

16-12-2011 om 19:31

En verder

vind ik het toch een gek verhaal. Stel, je verzekering vergoed maar 1000 euro. Het jaar erop stap je over naar een volgende en krijg je weer 1000 euro. Zo kun je dus inderdaad stapelen en op een hogere vergoeding uitkomen dan wanneer je 1 verzekering kiest die tot 2500 uitkeert. Aan dit soort dingen (en niet alleen) gaat nou de zorg kapot en betalen we allemaal elk jaar steeds meer voor die zorgverzekering. En daarom vind ik het niet kloppen.

sinas

sinas

16-12-2011 om 23:01

Denk het haast wel

dat is het duurste jaar denk ik.

Fiorucci

Fiorucci

17-12-2011 om 07:27

Dat kan, het eerste jaar 1000 euro, maar het jaar daarna kan ook nog duur zijn, als beugel 2 geplaatst wordt. Zat kinderen krijgen bijvoorbeeld eerst een buitenboordbeugel en veel later slotjes.

bibi63

bibi63

17-12-2011 om 15:50

Het is ook raar, maar......

..... ik ga niet naar een andere verzekering overstappen omdat dat voor andere dingen gunstigere voorwaarden/prijs heeft, als ik al een beugelend kind heb, maar bij de nieuwe verzekeraar een wachttijd van een jaar heb (dus het aankomende jaar alle beugelkosten moet betalen).
T'is dus een kwestie van geven en nemen. Wil je nieuwe verzekerden hebben, dan zal je als verzekeraar keuzes moeten maken. Mensen die al een vorm van zorg ondergaan (of dat nu beugelen is, of fysio of psycho e.d.), stappen dan niet over als je eerst een jaar wachttijd voor vergoeding hebt, als ze op dat moment al die zorg gebruiken en nodig hebben. Een verzekeraar zit op zich natuurlijk niet te wachten op een nieuwe klant die al in een traject zit van kosten (beugel, fysio e.d. dus), maar zal klanten missen, als ze ze niet aannemen en die kosten vergoeden.
Dus, ja, wat wil je? Dit is nu eenmaal het resultaat van de vroegere 'nutszaken' laten commercialiseren. Hebben wij niet voor gekozen als burger, maar zo is het nu. Het enige wat je kunt doen is er voor je zelf de meest gunstige situatie uithalen. Je kunt ook niets anders van de burger verwachten.
Gr. Bibi

bertje1

bertje1

18-12-2011 om 21:04

Dan maar blijven

en als het uit de hand loopt..overstappen ?
Ik vroeg me af: krijg je alleen de BEUGEL of ook de bezoekjes vergoed?? of moet ik dat checken?
(menzis)

Terpi

Terpi

18-12-2011 om 21:38

Bertje

ook de controles horen erbij en worden vergoed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.