Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Heirthe

Heirthe

04-06-2010 om 21:24

Ouders van kinderen die pesten

Naar aanleiding van het draadje van Famke komen bij mij weer heftige gevoelens boven over de periode waarin mijn zoon zo ontzettend gepest is dat wij de politie moesten inschakelen. Weet niet of iemand het zich nog herinnert hier maar het heeft maanden geduurd en zoon zit nu nog met de gevolgen van het pesten (onzeker, durft soms niet naar school en slikt nu medicijnen en loopt weer bij Accare terwijl we dat net afgesloten hadden)
Waar ik het nog steeds erg moeilijk mee heb is dat geen enkele van de ouders van de pestkoppen contact met ons hebben opgenomen of ooit hebben gevraagd hoe het nu gaat met onze zoon en ons.
Een van de moeders van de pesters is zelfs de juf van mijn dochter (die nu niet naar school wil, zie zorgenkinderen). Zij doet sinds het gedoe dingen t.o.v. mijn dochter en mij die niet door de beugel kunnen, zoals schriftjes op tafel smijten als we doordat ik mijn dochter soms niet naar school kan krijgen, te laat komen, waarbij ze mij kwaad aankijkt. Ook daar heb ik een draadje over gehad.
Van haar vind ik het eigenlijk nog het ergste omdat ik haar drie keer per week voor de klas van mijn dochter zie staan en ze alleen maar vervelend gereageerd heeft en nooit eens gevraagd heeft of mij aangesproken heeft.
Ik durf dit niet eens bij school neer te leggen omdat ik bang ben dat ze het zal ontkennen en men mij op school niet serieus zal nemen.
Door het draadje van Famke over haar pestende zoontje komt het weer zo boven bij mij, zeker omdat zij blijkbaar ook een van die ouders is die het eigenlijk maar mee vinden vallen etc. Ik vind dat zo erg van dat soort mensen, kan er gewoon niet tegen.
Mijn zoons hebben zelf ook genoeg gepest en zijn af en toe ook geen lieverdjes maar zo zou ik er niet eens mee om durven te gaan!
Hoe zouden jullie nu bv met zo'n juf omgaan als in het geval van mijn dochter, want ik weet eigenlijk wel zeker dat dit feit heel veel te maken heeft met dat mijn dochter niet naar school wil.

Britke

Britke

05-06-2010 om 08:49

Hier....

Mijn dochter van 7 is een kind die soms gepest wordt. Mijn dochter is erg origineel en past zich niet aan aan de groep. Meestal gaat het goed maar er zijn kinderen die haar daarom pesten, om dit anders zijn zegmaa. Als iemand iets afpakt van dochter kan zij echt nog als een kleuter in huilen uitbarsten. Dit vinden pesters natuurlijk leuk. Bij het buitenspelen zijn er twee meiden (11 jaar) die haar pesten. Uitschelden en duwen. Toen ik laatst met mijn jongste kind ook op het pleintje was zag ik hoe ze achter mijn dochter aangingen en haar pesten. Dochter heeft een hut gemaakt. De meiden gaan steentjes gooien in haar hut. Toen dochter ook stenen naar haar hoofd gegooid kreeg ben ik naar de moeder toegegaan. Wat ik echt schokkend vind is dat die meiden ook stenen naar mij gingen gooien. Dan ga je echt ver vind ik....

De reactie van moeder van de twee meiden was:

Het is jouw woord tegen die van mijn dochters. Misschien lieg jij of jouw dochter wel. Vraagt aan dochters "hebben jullie stenen gegooid. Neeeeeee zeggen ze.

Leeftijd maakt niets uit. Het is een eerlijke strijd. Ik vond van niet want een veel jonger kind en met z'n twee├źn.

Jouw dochter is ook geen lievertje. Ze heeft veel over haar gehoord van haar dochters.

Over de scheldwoorden naar dochter. Ieder heeft zijn eigen taalgebruik. Daar heb jij niets over te zeggen grrr.

Over het duwen en slaan. Jouw dochter zal het wel uitgelokt hebben.

Mijn reactie na dit gesprek. Zo moeder zo dochters. Ik laat mijn dochter nu niet meer op het pleintje spelen zodat het pesten ophoud. Dochter merkt hier verder niets van dat ze er daarom niet meer mag spelen. Wel heeft dochter het nog vaak over de pesters. Het zit haar duidelijk dwars.

Helaas kun jij de pesters van jouw kind niet uit de weg gaan Het lijkt me een heel moeilijke situatie vooral wat de juf betreft. Blijf eraan denken dat het meer over de juf en de andere ouders zegt dan over jouw. Moeilijk hoor. Ik wens je heel veel sterkte toe.

buzz

buzz

05-06-2010 om 10:43

Kan

je dochter niet overgeplaatst worden naar een andere klas?
Kan je niet toch maar een brief weg doen naar de derechtie, met daarin niet alleen de uitleg van wat er aan de hand is, maar ook met de uitleg hoe moeilijk je het er mee hebt om hier iets over te zeggen en waar je bang voor bent wat er gebeurd. of voor de reactie enz enz

Hier heb ik tot op hede andere ervaringen, een paar kinderen van groep 2 (ik zit hier ilegaal te lezen en te schrijven) plagen mijn zoontje van groep 1. Ik heb dit tegen de juf gezecht en die houd het goed in de gaten. Mijn zoon wilde met een jongetje uit de klas afspreken maar dat mocht niet van die moeder, want op het laatste speelafspraakje (met een ander jongetje) had hij enorm gepest, en nu moest ze er eerst zeker van zijn dat haar zoon niet weer van dat soort dingen zou doen. Nou dat vind ik heel netjes, en echt een moeder die er wat aan doet. Ik probeer hier in de speeltuin me er niet zo veel mee te bemoeien, kinderen plagen mijn zoon en zijn vriendje, enandersom ook. Vaak laat ik het bij tips, doe dan zus of zeg dan zo, daar word hij dan zelf misschien sterker en weerbaarder van (het is dan wel plagen en niet pesten). want plagen en geplaagd worden hoord natuurlijk ook in het rijtje leren mee om te gaan, (voor je zelf opkomen, en hoe ver kan je gaan, wat zijn de gevolgen enz) maar het moet inderdaad geen pesten worden.
Daarom was ik er ook vlug bij met naar de juf stappen op school toen ik er achter kwam wat mijn zoon zo dwars zat.
ik wens je sterkte want oh wat is het erg als je kinderen niet lekker in hun vel zitten, en wat een onmacht dat je in zo een geval voelt.

Heirthe

Heirthe

05-06-2010 om 12:00

Ze krijgt straks

in groep 4 toch een andere juf maar op de een of andere manier hebben we het weten vol te houden tot nu..
Wel is dochter verschillende keren lange tijd thuis geweest en ben ik steeds eerlijk geweest dat ze gewoon niet naar school wilde.
De directeur heb ik wel gemaild en heb voorzichtig wat vermoedens uitgesproken maar ik krijg dan gewoon geen reactie terug. Is eerder gebeurd toen ik kritiek op een andere juf had die zich met een vriendschap van mijn zoon bemoeide. Dan krijg ik gewoon geen antwoord terug.
Mijn dcohter is ws ook autistisch, dat word onderzocht op dit moment maar daar is nog geen uitslag van bekend.
De leerkrachten op onze school zijn altijd wel bereid om te helpen enzo maar je moet geen kritiek hebben want daar wordt niets mee gedaan. Geen excuus, geen reactie. Daarom vind ik het ook zo moeilijk om mijn werkelijke vermoedens uit te spreken.

Moeilijk

Beste Foske , ik ben moeder van een kind wat een meisje heeft gepest samen met de hele klas. School was al bezig met projecten etc toen 3 moeders besloten nog meer actie te ondernemen . Zelfs school is het niet met deze actie eens .
Mijn zoon wordt zelf ook wel gepest , zoals dat gaat op school. Ik zal nooit zeggen dat mijn kind dat niet doet of dat het wel meevalt want in sommige gevallen gaat het echt te ver!!
Ik ben dus niet EEN van die ouders die het mee vind vallen , had in ons geval moeite met hoe het ging. Wou dat de moeder van het meisje bij me was gekomen zodat ik direct het gedrag van zoon had kunnen bijsturen ipv weken achteraf.

Ik wens je dochter en jou heel veel sterkte toe en hoop dat ze het volgend schooljaar beter zal krijgen

Jolein

Jolein

07-06-2010 om 10:46

Sorry hoor....

....maar als je kind gepest wordt en school en ouder van pester doen er niks aan, dan stap je in mijn optiek op het betreffende kind af en maak je duidelijk dat je dit niet langer accepteert. Dus dat het ofwel afgelopen is met het gepest, ofwel dat kind anders een flink probleem heeft met jou.

Zelf heb ik het twee keer zo opgelost en...geen centje pijn meer. Natuurlijk wel diplomatiek aanpakken, niet bedreigen oid, maar een duwtje in de andere richting kan geen kwaad.

En ja, die ouders die de tekorten van hun eigen kind niet zien, tja, die zullen er altijd blijven. Ik vind het ook ergerlijk. Maar niet meer dan dat, schiet je nl niks mee op.

Puck

Puck

07-06-2010 om 11:55

Jolein

Je schrijft: "Natuurlijk wel diplomatiek aanpakken, niet bedreigen oid"
en
"Dus dat het ofwel afgelopen is met het gepest, ofwel dat kind anders een flink probleem heeft met jou"

Mmmm... ik geloof dat ik dat laatste toch wel behoorlijk bedreigend vind klinken.

Maar ik ben het wel met je eens dat als school en ouders niets doen je dan best zelf eens mag ingrijpen op een nette manier. En ook ik erger me aan ouders die hun kind als het perfecte engeltje zien terwijl het soms een ettertje is, maar ja die verander je toch niet en ooit gaan die kinderen gweldig op hun snuit.

Draad niet gelezen

mar als ik jouw openingsposting lees dan is het heel rottig geweest. Ik zelf vind het gedrag zoals jij dat omschrijft en dus ervaart van de juf ook niet ok.

Je kan zeggen (verwacht niets terug !) tegen haar dat het je kwetst dat zij zich zo opstelt, dat het je ook kwetst dat niemand van de ouders eens heeft gevraagd hoe het nu gaat met jouw zoon. Ik zou dat zeker ook eens zeggen tegen 1 van de ouders. En dan erbij vragen "vind je het nou onredelijk dat ik dat tegen je zeg ?" dan lok je namelijk een reactie uit waarin ze zich kunnen verantwoorden.

En je komt vast van een koude kermis thuis, maar dan heb je het tenminste eens geuit.

En ik vind het heel vervelend dat dit allemaal gebeurt is en dat jij je er nog steeds zo rot over voelt, het gevoel van onrecht komt zo duidelijk naar boven. Nou sterkte en probeer er misschien op een bepaalde manier er een eind aan te draaien anders blijf je er nog jaren mee zitten.

is het misschien, heel misschien een idee om van school te wisselen ? Om er een streep onder te zetten en opnieuw elders te beginnen met een schone lei ?

Heirthe

Heirthe

07-06-2010 om 21:27

Manda

Dank je voor je warme reactie.
Ik heb heel vaak de neiging gehad om die juf aan te spreken, juist van haar verwacht ik zo'n houding ook niet omdat je elke dag met elkaar te maken hebt. Maar ik kon het niet, durfde het niet omdat haar houding zo afstandelijk en kil is. Nu op het einde van het schooljaar wil mijn dochter al een tijd niet meer naar school mede door het gedrag van deze juf, dat merk ik aan alles bij mijn dochter. Ik wil het ook heel graag zeggen maar weet bij voorbaat dat ik toch mijn recht niet ga halen en daardoor raak ik nog veel meer gekwetst. Daarom laat ik mijn gevoel slijten. Volgend jaar heeft dochter een andere juf en gaat het toch wel meer naar de achtergrond. Ik wil mezelf en ons gezin niet langer dan nodig kwetsen en ik weet inmiddels wel dat de meeste ouders alleen maar hun kinderen verdedigen en geen woord kritiek willen horen.
Jou reactie heeft me iig goed gedaan:)

Ik zelf

heb op het moment dat ik mij gekwetst voel een andere reactie, ik ben dan super assertief, ik doe heel veel dingen op kracht, kin omhoog en vol erin. Tegenwoordig probeer ik handelingen en uitspraken zeker op dit niveau eerst te doordenken en dit lukt steeds beter zonder over te gaan op ijskoud en hard over komen, aangezien mij dat ook niet altijd opleverde waar ik echt behoefte aan had

ik snap jouw reactie wel, dat je het niet durft en niet kan.

Misschien is het beste een middenweg, moet jij wat van mijn killerinstinct en ik wat van jou vermijdingsstrategie overnemen.

aan de andere kant, ik zou het denk ik toch wel uiten. "overigens, ik wil je laten weten dat ik jouw houding ten opzichte van mij en mijn kinderen als kwetsend en a-productief heb ervaren iets wat ik niet van jou had verwacht, ik heb mij daar erg over verbaasd, succes."

Misschien is het niet altijd goed om je punt te willen halen maar je gevoel van eigenwaarde zeker van je kinderen is iets waar een juf bij mij niet moet komen.

He hopelijk ios het volgend jaar voorbij, zitten jullie er dan weer goed in op school.

Elsje

Elsje

07-06-2010 om 22:28

Famke en pelle ot

Famke, ik vind je niet FOUT met je mening. Ik vind het heel natuurlijk dat je het graag meteen wil horen als je kind iets rottigs uitvreet. En dat het frustrerend is om pas later op de hoogte te worden gebracht. Ik begrijp die ouders overigens ook wel, ze konden niet weten hoe jij het zou opvatten. Zo werkt het helaas.
Pelle, hoe je doe hoofdletters ook bedoelt, ik vind ze ongepast. Je kunt zeggen dat jij haar mening fout vindt, maar niet dat het fout is. Ik vind Famkes mening nl helemaal niet fout dus het is zeker geen vaststaand feit dat haar mening fout is. Ik

Heirthe

Heirthe

08-06-2010 om 22:47

Nou manda

Waarom ik eigenlijk niet reageer op de juf is omdat de kinderen er altijd om heen staan en ik weet dat als ik iets zeg, dat er ook heel vinnig uit gaat komen:( En dan heb je zo ruzie natuurlijk en dat vind ik niet zo handig met de kinderen erbij. Ik zou haar natuurlijk apart kunnen aanspreken maar dat durf ik bij haar net weer niet, ben bang dat dcohter er nog meer last van krijgt.
We moeten het maar uitzingen tot het einde van het schooljaar, ik ben er wel weer eens achter dat mijn gevoel voor onrecht meer weer eens heel veel parten speelt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.