Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

luxie

luxie

02-12-2009 om 15:20

Pakjesavond

Zaterdag is het weer pakjesavond. We vieren het met een bevriend stel en hun twee kinderen. We wonen in het buitneland dus hebben geen familie om het samen met te vieren en de vriending is ook Nederlands. Maar ik maak mij een beetje druk over hoe het zal gaan. Twee jaar terug met familie en kinderen, was niet gezellig in de zin dat de kinderen de kado's openscheurden en weer aan het volgende pakje begonnen. Binnen vijf minuten was alles uitgepakt. Hoe doen jullie het? Spelen jullie een spel of laten jullie de kinderen hun gang gaan. Ze zijn nog jong, twee keer 4 en een keer 2 jaar.

Tijgeroog

Tijgeroog

02-12-2009 om 15:47

Sturen

Ook met kleine kinderen kun je het prima sturen. Zet een volwassene naast de berg cadeautjes, laat de kinderen om de beurt een pakje naar de ontvanger dragen (begin met de kinderen) (misschien kunnen de oudsten al helpen met de naam ontcijferen) en geef met z'n allen aandacht aan de uitpakker en het cadeau.
Ze zullen heus wel een keer vragen om een nieuw cadeautje, maar als je als ouders uitstraalt dat het zo gaat, dan zullen de kinderen het vast wel accepteren (die van ons, even oud, tenminste wel)
Veel plezier!

Hier ook

een volwassene naast de cadeautjes en de kinderen mochten omdebeurt een cadeautje voor een ander pakken.
Met een dobbelsteen hebben we ook eens geprobeerd. Zolas Pelle beschreef mochten ze bij een 6 een cadeautje pakken. Dit werkte echter bij ons erg frustrerend, omdat het soms bij het ene kind heel lang niet lukte om een 6 te gooien en een ander om de haverklap een 6 gooide.
Ik heb ook eens gelezen om een soort sinterklaasbingo te doen, met kaarten met sinterklaasplaatjes. Maar hoe dan de spelregels zijn weet ik niet en misschien ook niet handig met een kindje van 2.
Alvast een fijne avond gewenst!

bertje1

bertje1

02-12-2009 om 18:44

Dichten!

veel werk, maar 'zo' een sinterklaasavond met alleen pakjes openscheuren.. brrrr. Nee, bij ons moeten ze eerst een gedicht voorlezen (of laten voorlezen), af en toe een surprise.. dus dat duurt heel lang...

Kadonaj

Kadonaj

02-12-2009 om 19:45

Oudste mag beginnen

het oudste kind mag beginnen en een pakje pakken, dat mag voor zichzelf of broertje/neefjes zijn. we kijken met zn allen wat erin zit en dan mag de een na oudste iets pakken etc etc. De kinderen vinden het altijd geweldig en houden hun beurt ook heel goed bij, we doen het ook zo met de kerst, alleen doen dan de ouders ook mee.

we moeten hier soms juist aansporen voor het volgende pakje omdat ze zo enthousiast zijn over elk cadeautje (of dat nou voor een meisje van 7 is of een knulletje van anderhalf ;))

anders zijn we nooit klaar ;)

Jesse_1

Jesse_1

02-12-2009 om 21:16

Niet de gang laten gaan!

Vroeger was mijn vader het die de pakjes onder veel bombarie aankondigde (hij selecteerde dan een beetje om-en-om en de grootte van de pakjes).
Wij doen het zo: Iemand krijgt een pakje (wordt bijv. uitgezocht door de 'heer des huizes'), evt eerst gedicht voorlezen als dat erbij zit, iedereen luistert en heeft aandacht voor het pakje dat uitgepakt wordt. Dan mag degene die een pakje heeft gehad/uitgepakt een pakje uitzoeken, en dan NIET voor hemzelf. (We sturen dit nog een klein beetje bij: zoek nu maar een pakje voor .... etc).
Jesse

Pelle

Wij deden toen inderdaad met z'n allen mee met 6 gooien en we pakten dan inderdaad een cadeautje voor een ander. Maar wat ik bedoelde is dat dochter (en wij ook) regelmatig een 6 gooide, maar zoontje steeds niet. Ookal kreeg hij uiteraard wel cadeautjes, het was wel frustrerend voor hem dat hij steeds geen cadeautje voor een ander mocht pakken.
groetjes, Sonja

Annet

Annet

03-12-2009 om 14:36

Ganzenbord is leuk

Je kunt een ganzenbordspel downloaden. Daarop staan dingen als: zing een liedje, deel een snoepje uit, pak een kadootje (voor een ander).
We hebben ook eens een dobbelsteen gehad met daarop: liedje zingen, snoepje, beurt overslaan, kado pakken, etc.
Zonder ganzenbord doen we het zo: de jongste mag als eerste een kadootje pakken (niet voor zichzelf), daarna pakt degene die als laatste een kado gehad heeft, een kado voor een ander. Er zijn meer kadootjes voor de kinderen dan voor de volwassenen, dus de kinderen mogen ook het vaakst een kado pakken.

3kids mam

3kids mam

03-12-2009 om 21:04

Kinderen delen uit.

Wij hebben cadeaus voor zowel kinderen (3) als volwassenen (6) Iedereen krijgt gewoon om de beurt een cadeautje. De kinderen (2 oudste van 4 en 3) delen deze uit. Dit vonden ze vorig jaar heel leuk, hier waren ze drukker mee als met hun eigen cadeaus. Als de kinderen gewoon rustig willen spelen met hun cadeau mag dit ook.

Bij ieder kado zit een gedicht..

..wat minder verwijtend en belerend dan bij de vorige generatie, maar wel altijd een paar regels...

De gretigste begint, of de jongste, en daarna kiest degene die een kadootje heeft uitgepakt het volgende kado. Dat gaat zo rond.. we hebben wschl wel wat veel voor de jongens dit jaar (2) maar er zijn vijf volwassenen dus dat levelt wel uit.

De dingen die we voor onszelf kopen voor het huishouden sparen we op voor Sint in de maanden ervoor.

Asa Torell

Asa Torell

05-12-2009 om 22:59

Rodebeuk (beetje ot)

Ik kan niet meer vinden waar jij nou schreef dat de Sint wel bestaat, want dat je hem op de gezichten van de kadootjeskopers ziet. Maar bedankt! Ik heb er echt aan gedacht de laatste dagen en daardoor extra veel plezier beleefd aan het kadootjes inpakken en verstoppen.
On topic: hier om de beurt laten uitpakken (4 volwassenen en 2 kinderen van 5 en 2), met papa als kadoverdeler, dat was een goede tip uit deze draad. Dat ging behoorlijk goed, ook omdat de kado's zo geslaagd waren dat er eigenlijk helemaal niet zo snel weer een nieuw kado werd gewenst.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.