Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

irene3

irene3

01-12-2008 om 13:10

Pakjesavond; niet alleen maar pakjesgescheur?

hallo!

as vrijdag is het weer zover; pakjesavond!! heerlijk! Ik verheug me er weer op. Maar heeft iemand een tips hoe we de avond wat langer kunnen doorbrengen en dat niet binnen een kwartier alle pakjes al open zijn gescheurd. Wil het dit jaar echt een leuk lang avondje maken...mijn koters zijn 3 en 6 en geloven nog HEILIG!! Misschien weet iemand een leuk spelletje?

groetjes
irene

Jacoline29

Jacoline29

01-12-2008 om 13:19

Ehhm

pakjes door het huis verstoppen
met een dobbelsteen werken,gooit iemand 6,mag hij pakje openen.
bij pakjes door huis verstoppen,dmv tekeningetje/korte zin aanwijzing geven.Een speurtocht zeg maar.
Verder even geen ideeen.

Speurtocht

hoi
ik heb een zeer gelovige dochter van 6 en een dochter van 4 die ook alle vertrouwen in de goedheiligman heeft. Dochter van 4 kan nog niet echt lezen, maar ik heb toch een speurtocht gemaakt: met foto's. Ik heb verschillende foto's gemaakt in huis van plaatsen waar ik een kadootje ga neerleggen. Sommige heel moeilijk (erg inzoomen bv) voor oudste, sommige erg makkelijk zodat jongste die goed kan vinden.

Eerst komt er een brief van de sint (gedicht van Pelle, zie 'het huishouden') en dan mag oudste de eerste foto gaan bekijken en kado zoeken. op het kado, met naam van oudste, maar met een envelop met naam van de jongste waarin weer een foto zit. En zo gaat het door tot alle kadootjes op zijn.

Groetjes
Gruffalo

kaatje43

kaatje43

08-12-2008 om 10:02

Misschien voor volgend jaar....

Maar wij deden het altijd met Pim Pam Pet. Speciaal voor die avond aangeschaft en inmiddels een traditie. Nu voor het eerst niet gedaan en oudste 14 jaar!! was helemaal teleurgesteld. Wie de vraag goed heeft moet een pakje voor een ander pakken. Ook voor kleine kinderen dus goed te doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.