Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vic

Vic

26-01-2011 om 22:06

Partijtje en (groot) cadeautje

Ik ben op de hoogte van het gemiddelde bedrag dat je uitgeeft voor een cadeautje op een (kleuter-) partijtje, zo tussen de 5 en 10 euro. Mijn dochter heeft van een klasgenootje een cadeaubon gekregen van 20 euro. Ik voelde me helemaal bezwaard toen ik het bedrag zag. Zouden die ouders het niet weten, of hebben ze misschien iets verwisseld? Ik durf er eigenlijk niets over te zeggen, want dat staat ook zo vreemd. Zouden jullie het aankaarten?

Vic

Jeetje dat zou ik ook heel veel vinden. Nee ik zou het geloof ik niet aankaarten, maar ik zou me ook wel bezwaard voelen. Het scheelt dat jouw dochter nog niet het besef heeft van zo'n duur kado.
Muizemeis

Guinevere

Guinevere

27-01-2011 om 12:58

Jawel

Ik denk dat ik het wel zou zeggen. Maar dan neutraal. A la :"We vielen steil achterover toen we de cadeaubon zagen. Erg bedankt daarvoor. Maar... het is zo'n hoog bedrag, was deze bon echt voor Miepje bedoeld?". Daarbij en passant ervoor zorgend dat de goede gever doorkrijgt dat het teveel is voor een kinderpartijtje. Stel je voor zeg, straks wordt dit de nieuwe norm, 20,-!!!

Teveel

zelfs hier in een rijke buurt en rijke school worden niet dat soort bedragen gegeven. we houden het altijd bij ongeveer EUR 7.50 voor een kinderverjaardag. en met we bedoel ik dan de meeste moeders van school.

ik zou het ook even checken bij de ouders.

Vic

Vic

28-01-2011 om 12:18

Ik ga er iets over zeggen. Guinevere, bedankt voor je tekstvoorstel, dat is een goede. Wordt nog wel lastig, want de moeder spreekt niet zo goed Ned/Eng, en de vader is zo'n 'binnenschuifvader' die zijn kind aflevert en gelijk weer verdwijnt. Ik wist voor het partijtje niet eens welke ouders bij het kind hoorden ;-)
Overigens, om nog even in te haken op wat Wiggie zei, als er al een verband is tussen inkomen en afmeting van het cadeautje, heb ik het idee dat dat eerder omgekeerd is. De cadeaus die op onze school worden gegeven, zijn over het algemeen duurder dan die op de vorige school van oudste (rijk dorp, hoge inkomens). Oudste heeft wel eens een pakje vouwblaadjes gekregen (0,79 bij Zeeman). Toen vroeg ik me ook af of dat wel helemaal goed was gegaan, maar heb er natuurlijk niets over gezegd.

Jeanette

Jeanette

02-02-2011 om 19:51

Cadeaubon

Ik vind het ook apart dat je een kind een cadeaubon geeft. Zal me niets verbazen als ze een beetje vergeten waren een cadeau te kopen en toen maar een cadeaubon die ze nog hadden uit de kast hebben getrokken:)

Hoog bedrag

Ik geef ook altijd tussen de 5 en 10 euro.
Bij oudere kinderen geef ik ook wel geld, maar geen bon (kan ik nog naar de winkel om er een te kopen, waar ik geen zin in heb).

Ik heb 1 x een duur kado gegeven op een kinder verjaardag (kind werd 8 jaar ofzo) ,nl. een doos lego(waarde 20 of 25 euro) ,maar dat lag nog thuis en ik had niks anders maar dat is een uitzondering en daarna ook niet meer gedaan.

Mijn dochter kreeg een keer een (stom)boek op haar 9e verjaardag met de opmerking erbij van het kind; ''dit hadden we nog thuis liggen.'' Het boek vond ze niet leuk, niet gelezen (kinderachtig) en het was duidelijk een doorgeef kado.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.