Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Plas niet op kunnen houden

mijn jongste (pilsje, van haar heb ik mijn nickname gejat) is 10 en heeft een (vind ik) vervelend probleempje.
Als ze aan het spelen is komt het zéér regelmatig voor dat ze in haar broek plast. En niet een beetje!

Dit gebeurt geloof ik alleen als ze erg moet lachen, ze kan dan niet meer stoppen en plast haar broek en de vloer echt nat. Dit gebeurt dus zeer regelmatig (enkele keren per week) ook bij vriendinnetjes thuis.

Nou is het geen reusachtig probleem en zijzelf schijnt het ook niet zo erg te vinden, maar ik vraag me wel af of het wel een keer over zal gaan uit zichzelf.
Ze heeft dus geen problemen met blaas of spieren, ze is heel makkelijk zindelijk geworden destijds.

Maar, ze vindt het wel lastig haar plas op te houden. Als ze naar de wc moet dan moet ze ook snel. Dat is lastig als je bv. langere tijd in de auto zit, of een uurtje gaat fietsen enz.

Ik denk dat het voornamelijk 'tussen de oren zit' maar heb haar wel aangeraden met plassen zoveel mogelijk haar bekkenbodemspieren te trainen (steeds een tel je plas ophouden en een tel plassen etc.). Ze zegt dat ze dat vaak doet (ik betwijfel het) maar er is geen verbetering opgetreden.

Herkent iemand bovenstaande en ging gaat het vanzelf over? Graag jullie verhaal en/of advies.
groetjes,

Pilsje

Puck

Puck

07-03-2010 om 16:21

Geen stippeltjes plassen!

De oefening die jij haar hebt aangegeven om te doen is achterhaald en erg slecht! Er zijn veel betere oefeningen om je bekkenbodemspieren te trainen. Je zou daarvoor contact kunnen opnemen met een fysiotherapeut die gesprecialiseerd is in bekkenbodemproblemen. Dat zijn vaak vrouwelijke fysio's en ik kan me voorstellen dat dat voor je dochter op deze leeftijd misschien prettiger is. Je hebt voor een fysio geen verwijzing nodig van de huisarts overigens.

pilsje

pilsje

07-03-2010 om 17:09 Topicstarter

Oké, wist ik niet puck

Weet jij ook waarom dit slecht is? Kan niet bedenken waarom, immers spieren trainen waar dan ook in je lichaam kan toch geen kwaad lijkt mij, waarom dan specifiek deze oefening beter niet doen?

We hebben een kennis die fysiotherapeute is en kinderen heeft, dus ik zal bij haar eens te rade gaan.

Bedankt Puck

Puck

Puck

07-03-2010 om 19:08

Pilsje en pelle (o.t.)

Pilsje, eigenlijk niets toe te voegen aan de link van Pelle.
Pele: hoe doe je dit, vind 'm wel grappig.

pilsje

pilsje

07-03-2010 om 21:13 Topicstarter

Coole link

dank je Pelle, en ik bedoel natuurlijk de vorm van de link die cool is, de info was heel nuttig.

Ik zal geen stippeltjes meer adviseren, maar zoals ik al zei doet ze dat volgens mij ook niet of nauwelijks. Ben eerlijk gezegd wel een klein beetje ongerust na het lezen, omdat deze stress-incontinentie ( ik heb begrepen dat het hieronder valt) toch wel serieus genomen moet worden en behandeld omdat je anders op latere leeftijd meer kans op incontinentieklacht kunt hebben.
Dus bedankt ik ga actie ondernemen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.