Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

BVB

BVB

15-04-2011 om 15:55

Plassen

Hallo,
mijn zoon van 8 jaar oud plast regelmatig "ongelukje".
We hebben vna alles geprobeerd om te stimuleren; o.a. wc-schema, beloning, herinneren, etc. Hij vindt zelf ook ook vervelend. Situatie is het vooral bij nieuw situatie, spannend, vriendjes spelen. Naar ons gevoel is dat hij niet durft om naar de wc te gaan, om weg van de situatie bijv spelen. We hebben wel vaak overgehad, maar het blijft lastig.
Ik ben benieuwd of een van jullie ook zoiets ervaring hebben. En hoe hebben jullie gedaan of tip hebben.

Yvonne

Yvonne

16-04-2011 om 07:39

vriendje van zoon had dat ook. Als hij hier kwam spelen moestik hem gewoon om de zoveel tijd naar de wc sturen van zijn ouders. En dat werkte prima.

Puck

Puck

16-04-2011 om 11:16

Geen zwaar probleem van maken.

Je schrijft dat je het er al heel vaak over hebt gehad. Daar maak je het een heel zwaar probleem mee en dan wordt het alleen maar lastiger. Natuurlijk is het vervelend, maar het komt veel vaker voor. Begin eens met een houding van "ach ja, jammer, gebeurd, volgende keer beter.
En de methode die Yvonne noemt: om de zoveel tijd verplicht naar de w.c. sturen om te plassen werkt vaak prima en geeft daardor meer zelfvertrouwen waardoor het vanzelf wel beter gaat. Jongste heeft die periode ook een tijdje gehad, gunde zichzelf gewoon geen tijd om te gaan plassen, spelen etc. was veel interessanter.

BWB

BWB

18-04-2011 om 08:46

Ja, klopt

Bedankt voor jullie reactie. Ja, het is gewoon kwestie van geduld en regelmatig "verplicht" naar de wc te gaan ondanks hij niet hoeft.
Ik ben ook met bewust om geen druk om hem laten uit oefenen.

Johanna Jannetje

Johanna Jannetje

23-04-2011 om 22:52

Fysio

Er schijnen erg veel kinderen last van te hebben. Onze zoon ook. Uiteindelijk zijn we met hem naar de huisarts gegaan, die ons doorverwees naar de kinderarts en die naar de psycholoog en de fysiotherapeut. Al na een paar sessies, en verplicht wc-bezoek, en vooral bewustwording van zijn spieren ging het heel veel beter. Nu is hij bijna 10 en heeft alleen nog in tijden stress ongelukjes. Dan herinneren we hem weer een tijdje aan zijn oefeningen, en het gaat veel beter.
Je kunt van alles proberen, maar soms is dit het enige wat helpt. Ik zou zeggen: modder vooral niet te lang door!
Johanna

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.