Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

annoniem

annoniem

08-07-2019 om 08:58

plaswekker hoe gaan jullie er mee om?

Beste ouders,

Ik loop tegen het volgende probleem aan en hoop dat er andere zijn met ervaring of advies.
Ik ben moeder van 3 hele lieve gezellige kinderen 4,7,10.

De oudste heeft nog steeds zindelijkheidsproblemen. Hij is nachts eigenlijk elke nacht nat en ook overdag heeft hij nog weleens een natte broek.

Sinds dat onze jongste onlangs ook voor de nacht zindelijk is en dus geen luier meer nodig heeft zijn we niet lang daarna gestart met de oudste met de plaswekker.

Wij doen hem over dat plaswekkerbroekje wel een luierbroekje aan om er voor te zorgen dat niet heel het bed alsnog nat is. Die broekjes was ik al geen fan van omdat ze vaak lekken maar voor nu is het denk ik even beter.

Maar we zijn nu ruim een maand bezig en ik zie nauwelijks verbetering. Elke nacht gaat dat ding af op wisselende tijden en soms ook meerdere keren per nacht. Hij en de jongste hebben een kamer op de zolder en dat betekent dat ik iedere keer naar boven moet. Hij wordt er zelf namelijk niet wakker van.

Wat ik dan wel doe is zorgen dat hij helemaal wakker is code woord zelf luier en broekje uitdoen. Zelf even naar de wc om te kijken of hij kan uitplassen en vervolgens weer aankleden en naar bed. En als ik beetje pech heb verschoon ik als nog zijn bed.

Maar nu is de vakantie begonnen en merk dat bij hem het ook zijn tol gaat eisen. Die onregelmatige nachten. Resultaat was dat hij gisteren tot 2 keer toe overdag in zijn broek had geplast. In de ochtend en in de middag bij de buurt bbq.

Ik merk ook dat mijn lontje korter begint te worden. Waarschijnlijk door slaapgebrek. Ik met hem gisteren weer naar binnen om te verschonen en toen ik zijn onderbroeken opentrok heb ik echt even met een pamper in mijn handen gestaan. Toch maar niet gedaan. Maar had ook zomaar wel kunnen gebeuren.

Nu gaan we over twee weken op vakantie en verwacht niet dat hij dan ineens droog zal zijn. Ik wil zelf eigenlijk stoppen met de plaswekker en voor de nachten weer de pampers die we voor de plaswekker gebruikte. Hoop dat hij zo wat meer rust krijgt en zodat we op vakantie weer geen gezeur hebben. Op vakantie gaan die drynites het zeker niet worden. Geen zin om zijn slaapzak te wassen.

Kortom dilemma's iemand ideeën of tips?

Merel

Merel

08-07-2019 om 09:07

Herkenbaar

Hier hetzelfde verhaal, alleen 10 jaar geleden. Na van alles geprobeerd te hebben heeft zoon pillen gekregen van de huisarts (minrin) op zijn 12e-13e was hij ineens droog, plaswekker e.d. werkte hier niet, kind werd niet wakker ( en de rest van het gezin wel) en dit werkte gewoon fustrerend.

Triva

Triva

08-07-2019 om 09:26

Bedenk

dat dat ding ook afgaat door zweten en dan leer je je hersens verkeerde signalen. Niet gebruiken dus in de zomer.

Pennestreek

Pennestreek

08-07-2019 om 11:02

Ik zou stoppen

Als hij er zelf niet wakker van wordt heeft het geen zin. Hier een dochter die tot ruim na haar 14e regelmatig 's nachts nat was. En op een dag was het toch over. Geen idee waarom, en ook niet wanneer. Ze had gewoon minder vaak een natte luier, en op een dag hebben we die dus maar achterwege gelaten. Nooit meer mis gegaan.

Wij hebben ook van alles geprobeerd, ze is lichamelijk binnenstebuiten gekeerd, heeft bekkenbodemfysio gehad, noem maar op. Had allemaal geen effect. Voor kamp, vakantie en logeerpartijen hebben we minrin gebruikt, thuis gewoon een luierbroekje. Geen natte bedden, ze regelde het allemaal zelf, ik moest alleen zorgen voor de broekjes. De laatste 2 jaar (denk ik) hebben we incontinentiemateriaal gebruikt, want de pampers paste ze natuurlijk niet meer op die leeftijd.

Dus tip is: nu langs de huisarts voor minrin (of iets dergelijks), voor de vakantie kan dat prima. En misschien kijken naar andere luierbroekjes die wel goed passen of genoeg kunnen absorberen. Daar kan de huisarts misschien ook wel advies in geven.

annoniem

annoniem

08-07-2019 om 11:17

dank voor jullie reacties

Bedankt voor jullie reacties.

Wij hebben al eens eerder de minlijn gebruikt. Zowel als pil en als spray. Enige effect dat wij hadden was dat hij enorme hoofdpijn kreeg wat hij normaal echt nooit heeft. Toen we stopte was ook de hoofdpijn weg.

Dus voor nu even geen minlijn denk ik.

Ik wist trouwens niet dat die plaswekker broekjes zo gevoelig waren dat ze zelfs bij zweet al afgaan. Maar goed ook nog niet meegemaakt want als hij afgaat is hij ook echt nat.

Pennestreek wij hebben hier ook niet meer pampers van het merk maar incomateriaal. Ik noem het gewoon nog pampers omdat ze er zo uitzien. We hebben nog een behoorlijke voorraad dus die maar eerst opmaken voordat ik weer eens het gesprek aanga voor ander materiaal.

Annoniem

Annoniem

09-07-2019 om 18:59

Oei geduld al op

Pfff de vakantie net begonnen en mijn geduld is al aardig op. Weet even niet goed hoe ik er verder mee moet. Het is nu al 3 dagen achter elkaar op rij dat meneer een natte broek heeft overdag. En dan niet een klein plekje maar echt tot in zijn schoenen nat.

Ik beging nu echt heel sterk te twijfelen om direct te stoppen met de plaswekker. Vannacht weer twee keer eruit gemoeten.

Ik wijt zijn broekplassen direct aan het slechte slapen. Mijn geduld met iedere keer een schone. Broek aan doen is ook echt klaar.

Pff beetje radeloos. Dit kan zo toch niet! En het is niet iets wat nu in eens gebeurd want hij heeft het wel vaker maar op school gebeurd het niet!

Hel(p)

Merel

Merel

09-07-2019 om 19:39

Overdag?

Hoezo plast hij overdag dan nog in zijn broek? Voelt hij het niet aankomen?
Mijn zoon was wel in de nacht tm zijn 12e nat, maar overdag helemaal niet.
Wat zegt hij er zelf over, als hij overdag een ongelukje heeft?

Ik weet wel dat de consulente die wij toen raadpleegden aangaf dat zoon zelf e.e.a moet regelen. Dat zou je al kunnen doen. Reserve broeken en ondergoed en sokken klaarleggen en zodra hij nat is het hemzelf laten regelen, hoef jij niet bij te zijn, misschien dat dat hem stimuleert om er beter op te letten. Voor de nachten misschien toch weer even een tijdje incontinentie materiaal gebruiken.
Er bestaat trouwens ook een plaswekker met een trilfunctie in het kussen (ik heb dat toen nooit gekocht omdat Minrin werkte) maar mijn zoon werd inderdaad ook niet wakker van die plaswekker. Ik heb hier een linkje gevonden, maar misschien zijn er ook wel andere merken/bedrijven: https://www.urifoon.nl/nl/contessa-met-tril-huurmodel.html

annoniem

annoniem

09-07-2019 om 20:51

je leest het goed!

Ja merel je leest het goed. En dit is iets wat ook altijd al zo is geweest. Zo af en toe overdag nog een natte broek. Niks om je echt druk over te maken. Hij moet gewoon gaan als hij de prikkel krijgt. Wat hij nu doet is dat hij het gewoon negeert en verder speelt. Even uitstellen maar dat is hem niet gegeven wat andere kinderen wel kunnen. Hij lijkt er niet heel erg mee te zitten en dat frustreert me misschien wel het meeste.

Gaan vanavond maar weer terug naar de incomateriaal luiers. Die hebben we toch nog een hele berg staan. De luierbroekjes maar weer even wat verder weg en het andere maar weer voor de dag. Wellicht kunnen we na de vakantie weer eens een poging gaan doen.

Ik weet het ook niet zo goed. Misschien zelf ook wel heel erg aan vakantie toe ;)

Lantaarntje

Lantaarntje

09-07-2019 om 22:41

Geen luier om broekje

Toen mijn zoon met de plaswekker aan de gang ging stond duidelijk in de gebruiksaanwijzing dat je er geen luierbroekje overheen moet doen. Volgens mij hebben ze ook een hulplijn voor als hè niet werkt, misschien kun je die eens bellen.

Wel jammer dat je zo geïrriteerd bent. Lijkt me niet dat hij expres in zijn broek plast, maar jouw irritatie kan de druk wel opvoeren. Hij is oud genoeg om zich zelf om te kleden, dan heb je er toch geen omkijken naar? Behalve de was dan....

hier

Zijn we uiteindelijk bij de plaspoli in het Wilhelmina Kinderziekenhuis beland. Na vele trainingen, een operatie (verwijderen klepje bij blaas), nog meer trainingen enz. is zoon tenslotte voor een zeer intensieve training 10 dagen opgenomen. Dat was best heftig, maar daarna was hij inderdaad overdag helemaal droog.
Het advies was toen, om sowieso pas als na hij een half jaar nog steeds helemaal droog overdag was te beginnen met de nachten.
Zoon wilde toen niet, dus hebben we het nog een half jaar laten gaan en voila, opeens van de ene op de andere dag was hij toen ook 's nachts droog. En dat is hij nu bijna weer een half jaar later nog altijd. Nooit meer een ongeluk gehad (zoon is nu 12 en een half)

Er kunnen diverse redenen zijn. Maar als er ook overdag een probleem is, zou ik mij toch laten verwijzen naar een plaspoli. Die zijn er in veel ziekenhuizen. Het WKZ is heel gespecialiseerd hierin maar heeft meteen een gigantische wachtlijst, dus dat zou ik niet als eerste keuze aanbevelen.

Tip 1 bij de training was overigens: bemoei je er zo min mogelijk mee. Laat het bij het kind om er mee om te gaan en er al dan niet iets aan te doen. Wij mochten hem niet eens helpen herinneren om naar de wc te gaan, bijvoorbeeld.

wuppie

wuppie

10-07-2019 om 09:32

overprikkelde blaas

Hier ook een dochter die tot haar 12e in bed heeft geplast. Wij hebben een paar weken de plaswekker gebruikt, maar zij kon er niet van slapen. Veel te bang dat die wekker af zou gaan. Zij plaste ook wel een keer of 4 per nacht.
We zijn toen naar de plaspoli gegaan en daar bleek dat dochter een hele kleine blaas had die volledig overprikkeld was. Dus als zij voelde dat ze moest plassen, moest ze ook meteen. Dat was overdag wel eens lastig. Op school hoefde ze niet te vragen of ze mocht plassen, ze mocht altijd (moest ik wel ieder jaar opnieuw aan de juffen uitleggen). Ze had weinig ongelukjes overdag, omdat ze dus meteen ging als ze iets voelde.
Op een gegeven moment was ze 's nachts droog. Overdag is het ook steeds beter gegaan, haar blaas is gegroeid en ze kan nu ook gewoon haar plas inhouden. Hoeft niet meteen te rennen als ze iets voelt.

annoniem

annoniem

10-07-2019 om 12:19

rustige nacht

Gisteren gestopt met de plaswekker. Zoon lief heerlijk geslapen. Heeft uitgeslapen tot 9.00 en dat is voor hem best al laat. Niet wakker hoeven maken omdat er een alarm afging. Zijn luier was wel kletsnat maar merk dat hij vrolijker en uitgeslapen is opgestaan.

Merk aan mezelf dat deze volle nacht in ruim een maand mij goed heeft gedaan. Wij hebben eind september afspraak staan bij de uroloog.

Het klopt dat bij mij de frustratie hoog zit/ zat wat betreft zijn natte broeken overdag. Ook hier de afspraak op school dat hij meteen mag zonder het te vragen. Wel wordt hij aan alle kanten gestimuleerd om met regelmaat naar de wc te gaan. Ik durf dat nog niet echt los te laten. Maar misschien moet ik dat toch maar gaan doen en kijken waar het schip strand.

Wat betreft de nachten wil ik natuurlijk heel graag dat hij droog wordt en ook zelf wil hij dat wel maar lijkt het ook niet heel erg te vinden. Moet hem smorgens echt stimuleren om zelf zijn luier af te doen. Heeft eigenlijk liever dat ik dat voor mijn rekening neem.

Ik denk dat ik zelf na de dingen die ik van jullie lees wel wat stappen moet maken. Loslaten is niet echt mijn ding.

Slapen zonder luier

Ik heb met mijn oudste dochter van 11 jaar tot 4 maanden geleden ook plas problemen gehad.
En herken veel van de problemen waar jij tegen aan loopt.
Met de plaswekker overigens ook geen positieve ervaringen.
Mijn dochter kon er niet van slapen..en ik kwam ook door de plaswekker nachtrust tekort.
Toen ook al stond het mij tegen....mede omdat ze al begon te puberen..besloten om mijn dochter weer met luiers te laten slapen.
En dat gaf weer veel spanningen tussen mijn dochter en mij.
Mijn dochter gaf namelijk geen enkele medewerking...wel tegenwerking... en ik moest elke avond bij haar voor het slapen een luier omdoen..
Die dan in de ochtend kletsnat was...
Het gekke was dat ze overdag geen plas problemen had.
Alleen s’nachts als ze sliep.
Toen kwam mijn man met het idee om haar eens zonder luier te laten slapen.
We wisten beide dat ze het vreselijk vond om in haar eigen urine wakker te worden..
Ze heeft zonder luier twee nachten achter elkaar in bed geplast...
En de derde nacht bleef ze droog.
En we zijn nu 4 maanden verder...1x heeft ze tijdens een nachtmerrie nog in bed geplast.
En verder is ze kurkdroog gebleven.

Nu is jouw zoon natuurlijk niet mijn dochter....maar anoniem is het niet het proberen waard?
Om je zoon eens zonder luier te laten slapen?
En het enkele dagen aan te kijken?

rust

je hebt nu een paar weken zonder succes de plaswekker geprobeerd, en dat heeft vooral opgeleverd dat hij meer overdag is gaan broekplassen en dat iedereen moe en geïrriteerd is.

Mijn tip voor nu zou zijn: laat het echt even helemaal los. Geef hem 's nachts een luier en maak er verder geen woord aan vuil. Wacht eerst het bezoek aan de uroloog af voor je verdere stappen zet.

Nu gewoon even 'vakantie' van alles!

annoniem

annoniem

11-07-2019 om 09:32

girlpower en jippox

Beste girlpower,

wat fijn dat het je dochter gelukt is om droog te zijn. Dat moet voor jullie beide een bevrijding zijn denk ik. Gelukkig is het hier (nog) geen strijd die ik moet aangaan met mijn zoon. Ik breng altijd elke avond de kinderen een voor een naar bed. Heerlijk moment om de dag af te sluiten vind ik zelf. Even een rust momentje een op een. Bij mijn oudeste hoort daar ook bij dat ik hem de luier omdoe.

Maar als er zoveel weerstand was waarom liet je het haar niet zelf doen?

Het zonder luier laten slapen vind ik wel iets om te proberen. Maar zoals Jippox al aangaf even vakantie nu van alles. Dus na de vakantie is het wel iets om te proberen.

Jippox laat me duidelijk zijn dat zijn bedplassen me niet irriteert vind het voornamelijk voor hem heel vervelend. Dat broeiplassen vind ik wel echt naar. Maar ook gisteren weer droog geweest na een hele goede nacht. Ook deze nacht weer heerlijk geslapen allemaal en merk het nu weer bij het spelen van de kinderen dat het helemaal lekker gaat. Hij was wel weer nat maar dat nam ik al voor lief en dat doe ik nu ook.

We gaan eerst maar eens lekker paar weken naar de camping in Frankrijk en als we thuis komen zullen we maar weer eens gaan kijken.

Merel

Merel

11-07-2019 om 09:48

Geen probleem meer van maken

Ik zou het inderdaad loslaten en er geen probleem meer van maken, maar wél alles zelf laten regelen. Nu is het vakantie en is daar tijd genoeg voor in de ochtenden, als hij straks weer naar school gaat niet meer. Mijn zoon wist hoe de wasmachine werkte op zijn 12e en deed zelf zijn beddengoed en pyjama in de was en de droger. Alleen met opmaken hielp ik hem een beetje (omdat ik toch nog even naar boven ging met het naar bed brengen)
Het kwam gelukkig niet heel vaak voor omdat die minrin goed werkte, maar zoon vergat nog wel eens door te geven dat de pilletjes bijna op waren, en dan hadden we soms een nacht geen pillen omdat ze besteld moesten worden.

ervaring

Het is alweer jaren geleden, maar wij hebben het ook meegemaakt. Niets hielp...

Wat ik uiteindelijk heb gedaan: toch maar weer luiers, ook al was kind erg groot. Het waren volwassen luiers, destijds kreeg ik die nog vergoed van de ziektekostenverzekering omdat hij al ouder was.
Ook heb ik matrasbeschermers gekocht voor als hij toch doorlekte.
Schoon beddengoed en matrasbeschermer lag klaar, zodat kind zelf het bed kon verschonen als het weer mis was, en het was elke dag mis. Ook kon hij zelf zijn luier verschonen.
Minrin heeft hij ook gehad, maar daar werd hij erg somber van en echt verbetering merkten we ook niet.

Vooral de tijd met de plaswekker was niet leuk, het hele huis werd wakker, hij sliep door.

Hij doet het niet expres en het is voor hem net zo frustrerend, is mij altijd verteld. Ook al is het nog zo frustrerend. Ik heb destijds het advies gekregen er geen woorden meer aan vuil te maken en hem de regie te geven over het verschonen van zijn bed en zichzelf. Als ik me goed herinner was hij toen ook een jaar of tien.

Toen hij een jaar of veertien was stopte het vanzelf van de ene op de andere dag en het is nooit meer teruggekomen.

annoniem

annoniem

12-07-2019 om 09:09

blij ook een geluid te horen/lezen dat het niet goed gaat

Beste allemaal,

Het is goed te lezen dat ook andere zijn die mindere ervaringen hebben met de plaswekker. Ik had al heel het internet afgestruind maar overal las ik positieve verhalen dat hun zoon of dochter binnen twee weken droog was.

Dat is de rede dat ik dit draadje was gestart. Ik dacht ik doe iets fout en wil graag leren. Fijn om te lezen dat het dus niet overal rozegeur en maneschijn is.

Voor nu ben ik blij dat we er even mee gestopt zijn. Geeft zoveel rust en wat is doorslapen veel waard.

annoniem

annoniem

17-07-2019 om 19:43

pfff terugval overdag

Hoi allemaal,

Hier een enorme terugval nu overdag. Mijn schoonvader 3 dagen geleden onverwachts in ziekenhuis opgenomen. Ziet er best zorgelijk uit en wij 2 keer per dag naar het ziekenhuis. Dit geeft voor de oudste heel veel stress omdat hij bang is dat opa misschien dood gaat. Ik kan dat ook niet wegnemen omdat het echt niet goed gaat. We hebben onze vakantie nu omgezet naar iets in eigen land zodat we als het moet snel naar ziekenhuis kunnen.

Resultaat is dat mijn oudste nu geregeld overdag nat is en meerdere keren op de dag. Ik schrik hier wel van. Heb er met huisarts over gehad. Ze geeft aan dat het te maken kan hebben met stress rond mijn schoonvader.

Kan er echt even niet bij hebben. Ik weet het even niet. Heb hem vandaag een drynight laten dragen. :(

Tango

Tango

17-07-2019 om 21:30

Plaspoli

Ik zou toch als het wat rustiger is rond je schoonvader eens contact opnemen met een plaspoli. Zij kunnen meedenken over het probleem overdag en later ook 's nachts. Een jongen van 10 met meerdere (drijf)natte broeken overdag vind ik toch wel zorgelijk. Misschien is het iets medisch. En ook best een groot risico voor pesten en dat wil je niet.

annoniem

annoniem

20-07-2019 om 11:25

plaspoli?

Beste Tango,

Ik denk dat je wellicht gelijk hebt maar ga het laten afhangen van gesprek met uroloog dat al gepland staat.

Voor nu gaan we eerst op vakantie in eigen land. Met mijn schoonvader gaat het nog steeds niet best. Hij is stabiel maar nog wel zorgelijk. Maar hopen dat het goed gaat komen.

De jongste twee zijn gelukkig vooral bezig met het op vakantie gaan. Ook de oudste heeft zijn zinnen er wel opgezet. En ook wij erg toe aan stukje rust.

Mijn oudste gaat wat betreft zijn bedplassen eigenlijk niet best. Geen enkele droge nacht gehad sinds het starten van dit draadje. Luiers lijken natter dan daarvoor. Maar misschien ook dat met situatie van mijn schoonvader te maken. Gelukkig maakt hij zich er nog niet zo druk om en laat hij prima zijn luier omdoen en is het geen issue.

Wat betreft de dagen maak ik me eigenlijk best zorgen omdat het nu ineens wel at achteruit is gegaan. Maar dokter heeft me wel gerust gesteld. Nu overdag ook beetje op aanraden van dokter drynight aan om de rust te krijgen. En hij gaat ook zelf prima naar de wc dus is echt niet dat hij standaard nat is. Maar het is aan de andere kant geen overbodige luxe. Gelukkig geeft hij wel aan dat hij nat is. Al weet ik niet of direct na het ongelukje is. Ik ben er niet boos om en doe ook heel gewoon en we maken er niet veel ophef over. Even verschonen en verder.

Hoop op heel veel goed weer. Veel in de zwembroek en dat mijn schoonvader mag opknappen zodat de stress bij ons alle wat gaat liggen.

annoniem

annoniem

22-07-2019 om 11:30

update

Beste allemaal die mij voorzien van goederaad,

Allereerst gaat het met mijn schoonvader stukje beter. Nog zeker niet van de zorgen af maar lijkt wel verbetering in te zitten.

Wat betreft onze oudste zoon is dat stukken beter. Eigenlijk gaat het weer zo als we gewent zijn van hem! gewoon droog overdag geen ongelukjes meer. Gewoon zoals het hoort bij een kind van zijn leeftijd. Ik heb er verder niks van gezegd maar vanaf we op de camping waren heb ik weer de drynight die hij overdag weer even droeg vervangen door onderbroek.

Hele opluchting voor mij. Hoop dat het gewoon toch even de stress was en dat die nu weg is. Voor de nacht is dat wel anders nog. Hij slaapt dit jaar voor eerst in eigen tentje naast onze caravan. Heel stoer natuurlijk maar zijn nachten zijn wel nog klets nat. Daar kan het echt nog niet zonder luier. Maar daar hoor ik nog geen moppers over.

Anoniem

Anoniem

23-07-2019 om 10:41

Update

Beste allemaal,

Goed nieuws hier schoonvader gaat naar kamer met meerdere personen en is daarmee niet meer zorgelijk en gaat het goede kant op.

Heel fijn geeft echt rust en lucht. We zijn echt aan het genieten hier op de camping! Kinderen hebben meteen vriendjes gemaakt en zijn heel de dag de hort op!

Eindelijk tijd voor een boek wat een genot.

Op het veldje waar wij staan is onze oudste ook niet de enige die in zijn bedplast. Heb namelijk bij twee andere in de tent drynights zien staan. Wellicht dat mensen daar ip camping sneller gebruik van maken dan thuis.

Heb dat niet tegen mijn zoon vertelt maar geeft mij ergens ook wel een fijn gevoel. Heb erg het gevoel dat het nog in taboesfeer zit.

Waarom durven mensen het niet hardop te zeggen?

Waarom niet?

Omdat het in de sfeer zit van een gebrekkige opvoeding. Alsof je kind door jou toedoen nog niet zindelijk is.
Daar heb je liever geen discussie over. Ook vermijd je het onderwerp omdat, zeker op de camping, anderen meeluisteren en kinderen kunnen elkaar ook gaan pesten om die reden.
Mijn broer was soms 's nachts nog nat tot zijn 18e. Mijn moeder maakte zich zorgen hoe dat in militaire dienst zou gaan. Gelukkig hield het net op tijd op.
Echter mijn schoonzusje ging het natzijn van hun zoon te lijf met wekken, opnemen, zelf verschonen, privileges afpakken. Dat hielp niet.
Het zit hier wel in de familie.
Gelukkig hadden mijn kinderen geen probleem met zindelijkheid. Ik denk niet dat ik ze beter heb opgevoed.:-)

Rode krullenbol

Rode krullenbol

23-07-2019 om 12:54

'Vroegguh' ...

Vroeger, toen oudere mensen nog wel eens financieel afhankelijk waren van hun kinderen, gebeurde het wel dat één van hen een aspirant schoonzoon of -dochter terzijde nam en 'toevertrouwde' dat er wél één dingetje was dat hij/zij diende te weten ....

Een nogal doortrapte, maar - naar ik heb vernomen - een uiterst effectieve manier om een huwelijk te dwarsbomen. Behalve dan in die gevallen uiteraard dat de liefde meteen al zó groot was, dat dit soort zaken erbij in het niet vielen. Of als de ouder in kwestie de zaak niet geloofwaardig genoeg wist te presenteren en de kwade bedoelingen dus werden doorzien.

Rode krullenbol

Annie

Annie

23-07-2019 om 21:59

Tsja

Jammer ja, ik denk dat veel mensen er niet over praten en dat veel mensen dus ook niet in de statistieken terecht komen...
Waardoor het weer minder voor lijkt te komen dan het doet enz enz.
Mijn broer plaste ook tot op oudere leeftijd in bed, ik geloof niet dat mijn ouders daar hulp voor vroegen. (misschien toen hij jonger was wel)

Mijn kinderen haha die heb ik helemaal niet opgevoed hierin! Zoon reageerde averechts op 'opvoeding' dus daar ben ik snel mee gestopt. Op z'n 3e verjaardag zei hij 'zo, nu hoef ik geen luier meer 's nachts' en zo geschiedde.

Ook kreeg ik weleens logeetjes (vriendjes van kinderen) met ongelukjes. Uiteraard geen probleem maar hee, was toch wel fijn geweest als ik het vantevoren had geweten.

annoniem

annoniem

02-08-2019 om 18:53

uopdate en Annie

Update hier!

Hoi Annie ik snap dat je dat wel van te voren wil weten. Ik geef het ook wel door en merk dat hij daarom ook niet overal kan logeren. Want ondanks dat hij wel een luier mee krijgt is gewoon niet iedereen daar zo van gediend als eigen kinderen zindelijk zijn.

Maar dat is ieder zijn recht. Hier is de vakantie voorbij. Nou ja we zijn weer terug van 2 heerlijke weken vakantie. Wat hebben we het leuk gehad en als klap op de vuurpijl heeft mijn schoonvader vandaag ziekenhuis mogen verlaten. Heel fijn allemaal.

Ondanks dat mijn kinderen en dus ook mijn zoon veel later naar bed gingen dan normaal had hij elke morgens een hele natte luier. Ik ga toch maar even afwachten op de afspraak van de uroloog want zie het nog niet zitten om hem zonder luier te laten slapen.

En ik wil hem niet straffen door zelf zijn beddengoed af te moeten halen en zelf de was te doen.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden