Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

judiths mama

judiths mama

23-11-2011 om 22:32

Plaswekker succesverhaal

Ik geloof het zelf bijna nog niet, maar de plaswekker heeft gewerkt. Na wat opstartproblemen is het uiteindelijk nog vrij snel gegaan en dochterlief is droog! Nu al 13 nachtjes. Soms gaat ze uit zichzelf plassen, vaker nog slaapt ze gewoon de hele nacht door. Heerlijk, wij zijn blij!

Sascha2

Sascha2

23-11-2011 om 23:32

Fijn!

Goh, en volgens mij heb je die wekker nog niet zo lang. Fijn zeg!
Mijn oudste gebruikt sinds augustus de wekker met wisselend succes. Hij wordt niet uit zichzelf wakker. Wat heet, hij wordt nauwelijks van de wekker wakker ;). Maar sinds de wekker zijn er veel nachten dat hij droog is, gewoon zonder te plassen. Mocht hij wel moeten plassen, dan gaat die wekker af. Geen idee hoelang het nog gaat duren hier, soms word ik er moedeloos van.

Tango

Tango

24-11-2011 om 08:59

Knap hoor!

13 nachten al droog! Wat fijn dat het gelukt is met de plaswekker. Hoe lang hebben jullie hem nu gebruikt?
Wij dachten er ook aan te moeten, maar Tangozoon is nu toch uit zichzelf het grootste deel van de nachten droog. Alleen als hij kort voor het slapen gaan nog iets drinkt wil het nog weleens misgaan.

ishtar

ishtar

24-11-2011 om 10:10

Goed zeg!

fijn dat het gelukt is!

judiths mama

judiths mama

24-11-2011 om 13:07

Hoe het ging

Uiteraard kwam ze gisteren, vlak na het posten van mijn berichtje beneden, omdat haar bed nat was. Ik had het ook niet moeten opschrijven!!
Wij zijn denk ik 1 maand bezig geweest met vallen en opstaan en 1 maand fanatiek. De eerste maand zat het een beetje tegen. Plaswekker van marktplaats, broekjes van de urifoon. Als eerste een broekje stuk. Tja, als je dan een aantal dagen maar 1 broekje gebruikt, zet het niet echt zoden aan de dijk. Toen de plaswekker stuk, dus toch maar zelf een nieuwe gekocht bij de urifoon. Weer een paar dagen zonder plaswekker. Daarna was het kastje om erop te klikken op de grond gestuitert, batterij verschoven, weer een nacht geen gepiep, wel een nat bed. GRRR

Daarna ging het als een speer. Steeds meer droge nachten, af en toe nog nat, maar zeker niet een hele plas. Vervolgens hadden wij het idee dat dat apparaat al piepte van een beetje zweet, want als hij piepte en ze zat op de wc, was haar broekje nog droog. Op een gegeven moment zijn wij gestopt, omdat ze elke keer wakker werd, terwijl het in onze ogen niet nodig was.
En toen ging het dus 13 nachten achterelkaar goed. Ik realiseerde me net dat ze vlak voor het slapen een glas water en een glas melk had gedronken, gisteren. Dat was misschien een beetje veel van het goede.

Nou, een heel verhaal, ik ben benieuwd hoe het vannacht gaat.
Sacha, heb jij de wekker ook van Urifoon? Daar mag je namelijk ook heen bellen voor advies, misschien hebben zij nog wat tips voor je. Want vanaf augustus, dan ben je toch al wel een tijd bezig...

Groet, Saskia

Sascha2

Sascha2

25-11-2011 om 21:24

Merk

Nee, onze wekker is van Elthern. Ik kan inderdaad eens bellen met de apotheek,,daar zit een gespecialiseerde verpleegkundige. Maar ik geef het nog even de tijd. Fingers crossed ;)

Hier ook succes!

Tenminste, dat hoop ik maar! Dochter van nu 9 is al 2 keer eerder 'droog' geweest, maar is steeds weer teruggevallen. Ook deze keer leek het niks te gaan worden, maar na een maand of 3 begonnen we eindelijk resultaat te zien. Ik stond op het punt (weer) naar de huisarts te gaan. En sinds haar verjaardag eind oktober is het ineens over. Nu al drie weken zelfs geen ongelukje meer gehad! Dus ik ben voorzichtig blij...

Engeltje

judiths mama

judiths mama

02-12-2011 om 21:36

Fijn zeg!

Je dochter zal ook wel blij zijn!

Ans

Ans

04-12-2011 om 09:16

Hier ook succes story

na vanalles geprobeerd te hebben (en vele postings gelezen en geplaatst op dit forum) is het bij ons ook gelukt. Toen we ermee bezig waren dacht dat het nooit zou lukken omdat de hele buurt wakker werd behalve zoonlief waar de wekker naast stond. Maar toen het eenmaal wel lukte waren we door het dolle heen. Binnen ongeveer 3 wk is het gelukt. Oja, kan nu wel de reservebroekjes op marktplaats gaan plaatsen.

caton

caton

06-12-2011 om 11:36

Vraag over plaswekker

mijn dochter is nu ook bijna 2 weken bezig met de plaswekker en het gaat heel goed. Wat mij opvalt is dat ze de eerste nachten 2 a 3 keer wakker werd per nacht, maar nu gewoon de hele nacht doorslaapt zonder te plassen (al 4 nachten, yeah!). Hoe kan dat? door een plaswekker leer je toch alleen maar dat je wakker moet worden als je moet plassen? Je plasritme wordt er toch niet door veranderd? Niet dat ik het erg vind hoor, dat ze niet meer wakker hoeft te worden, maar ik vroeg het me gewoon af.

ishtar

ishtar

06-12-2011 om 12:10

Wat ik denk

het is normaal dat er 's nachts minder urine wordt aangemaakt, zodat je de hele nacht door kunt slapen.
Bij mijn jongste was dit niet het geval: hij maakte 's nachts net zo veel (of meer;-) )urine aan als overdag. Zijn nachtritme was nog niet 'ingesteld' (het is een hormoon meen ik, dat dat regelt)
Als ze nu wakker gaat worden om te plassen kunnen haar hersenen dit 'opmerken' en een soort van 'nachtstand aanzetten' Dat zou dus betekenen dat ze inderdaad gewoon doorslaapt, zonder te plassen, omdat ze dan minder urine aan gaat maken. Het kan ook zijn dat je gebruik van de plaswekker toevallig samenvalt met het moment waarop zij vanzelf al minder urine zou gaan aanmaken 's nachts.
Hier wordt zoon nog nagenoeg elke nacht wakker om te plassen. Plaswekkergebruik is een jaar geleden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.