Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

stier

stier

19-11-2009 om 09:19

Pre-pubertijd (9)

We hebben de laatste tijd enorm veel conflicten met onze 9 jarige dochter. Als we haar wat vragen kunnen we alleen een grauw en een snauw krijgen. Vaak stuur ik haar dan naar haar kamer. Ze gaat vervolgens met deuren smijten, krijst alsof ze geslacht wordt en loopt woedend (in pyjama) de straat op. Dit wekt bij mij weer een enorme boosheid op. Samen met haar heb ik een tijdje geleden een "straflijstje" gemaakt waarin ze zelf aan kon geven wat een straf zou kunnen zijn als ze zich op een bepaalde manier misdraagt. Als ik haar deze straf geef ontploft ze nog meer. Kortom gezelligheid alom. Uitpraten lukt soms pas na een uur.... Wie kan mij tips geven hoe ik hier mee om kan gaan.

Hier ook gehad

Onze dochter had hier ook last van vanaf haar 9e, nu is onze zoon van 9 aan de beurt....

Ook wij hebben toen zo'n lijstje gemaakt, maar eigenlijk hielp dat weinig omdat ze dan weten wat voor straf er op staat en ze die waarschijnlijk niet heftig genoeg vinden. Als ze straf kregen wat een "verrassing"was werkte het veel beter!

Wij hebben nu de afspraak gemaakt dat als ze heel boos zijn ze rust gaan zoeken op hun slaapkamer en weer beneden komen als ze rustig zijn.

Mijn dochter gaf altijd aan dat ze niet meer kon stoppen in haar boosheid en dat geeft eigenlijk weer aan wat er in de pubertijd met die hersentjes gebeurd.
Ik heb daar nu best veel over gelezen (over hoe pubers denken etc) en ik moet zeggen dat dat veel duidelijk maakt.

Heel veel succes!

Noelia

Noelia

27-11-2009 om 11:53

Hier op dit moment

pfff dat stelt me gerust. Mijn zoon 11 kan de laatst tijd ook zo kwaad worden om niets. Ik was al bezig om informatie te zoeken hoe daar mee om te gaan. Ik heb met hem gepraat waarom hij zo reageert. Hij zei, ik snap het ook niet. Ik ben gewoon de laatste tijd zo snel boos. Moet ik mijn schoonmoeder maar niet geloven dat haar zoon probleemloos door de pubertijd is gekomen. Het is toch echt een kind van zijn vader.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.