Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Bezorgd

Bezorgd

21-01-2010 om 11:33

Probleem met stiefdochter (lang)

Goedemorgen allen,

Ik zit ergens mee en weet absoluut niet hoe ik het aan moet pakken!
Even de voorgeschiedenis, ik ben gescheiden en woon sinds 2 jaar samen met een gescheiden man met 2 dochters. Ikzelf heb ook 2 kinderen.
Over het algemeen gaat alles meer dan prima en ook de kinderen kunnen het heel goed samen vinden. Echter, ik maak ernstig zorgen om mn jongste stiefdochter (10jaar). Het is een heel gesloten meisje, wat erg graag volwassenen wil pleasen. Het is een schat van een kind, alleen merk ik de laatste tijd een verandering en krijg ik ook van de buitenwereld wat signalen door.
Ze ziet er slecht uit, verzint dingen en scheldt andere kinderen uit via msn. Nu heb ik al een paar keer heel voorzichtig geprobeerd om daar over te praten met mijn vriend. Maar.....hij wil het niet zien.....in eerste instantie zegt hij, ik ga wel met haar praten (over dat liegen en pesten) maar ze weet hem met nieuwe leugens weer te paaien., dus dan valt het allemaal wel mee en moet ik niet zeuren.

Ik heb verder weinig last van haar gedrag, en het is voor mij heel makkelijk om ook mijn kop in het zand te steken, maar ik maak me echt zorgen dat ze diep ongelukkig is. Ook ben ik bang dat het van kwaad tot erger gaat!

Hebben jullie misschien tips voor mij...

Gr.

Guinevere

Guinevere

21-01-2010 om 12:52

Moeder

Heeft het meisje ook een biologische moeder? Is het een idee om de kwestie met haar te bespreken? En wat zegt de school ervan?
Wellicht is het een goed idee om haar om te beginnen niet meer op MSN te laten. Of kun je daar als ouder een verslag van maken, wat je kind daar uitvoert? Er zijn hier vast mensen die dat weten.
Verder kan een gesprek met een kinderpsycholoog geen kwaad, daar kun je je vriend toch wel van overtuigen hoop ik?

Bezorgd

Bezorgd

21-01-2010 om 13:14

Tsja....

Ik kan nog wel redelijk door de bocht met haar moeder, maar mijn vriend staat op uiterst vijandige voet met zijn ex. Ik wil best met haar moeder gaan praten, maar dat moet dan weer stiekem....zucht.....

Op school gaat het al slecht vanaf groep 3....echt hakken over sloot overgaan e.d. en eigenlijk denk ik ook dat daar de schoen wringt.

Ik maak me zorgen, en idd een kinderpsycholoog lijkt me ook een goede optie, maar of hij daarvoor open staat.....ik ga vanavond maar weer eens mijn stoute schoenen aantrekken....

Thanks voor je reactie!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.