Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Rafelkap

Rafelkap

11-05-2010 om 19:41

Rolschaatsen of skates voor 5 jarige

Zoon van 5 jaar en 3 mnd heeft vanochtend in de speeltuin rolschaatsen geprobeerd. En dat smaakte naar meer! Ik wil dus graag rolschaatsen voor hem kopen, maar er bestaan nu ook skates. Ik zag ergens staan v.a. maat 29 (zoon heeft maat 27) en vraag me af of hij voor skates niet wat te jong is. En waar moet ik op letten bij rolschaatsen of skates? (behalve beschermers, dat weet ik al)

alvast dank!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tango

Tango

11-05-2010 om 22:37

Skates

Persoonlijk zou ik voor skates gaan, volgens mij kan dat best vanaf 5 jaar hoor, als je kind een motorisch een beetje handig is. Hier in de buurt skate ook al een jochie rond sinds hij net of nog geen 5 was. Hij is nu 6 en aan een waveboard begonnen. Lukt ook al een beetje.
Handig is denk ik om skates te nemen die in maat verstelbaar zijn, je doet er dan langer mee. Ik weet niet vanaf welke maat je deze hebt, misschien inderdaad pas vanaf maat 29. Even proberen of die dan niet veel te groot zijn. Maar dikke sokken erin helpt vaak al een eind.
De reden dat ik skates adviseer is eigenlijk dat Tangodochter destijds niets kon met rolschaatsen en op de skates zo weg reed. Van skates heeft hij w.s. ook langer plezier. Rolschaatsen staat niet meer stoer als hij wat ouder is
Overigens hier probeer ik Tangozoon, ruim 5, ook op de skates te krijgen, maar hij wil echt nog niet hoor. Als hij 8 is zegt hij. Ach, ik ben al blij dat hij tegenwoordig met plezier zonder zijwielen fietst....

Inderdaad

Hier ook skates, net als alle kinderen in de buurt. En vanaf 5 jaar gaat dat prima.

Wij hebben verstelbare skates gekocht in een sportzaak. Had gekeken in de speelgoedwinkel maar ik vond de kwaliteit van het spul daar slecht. En zeker als ze vaak gebruikt worden zoals hier dan zijn goede skates wel zo fijn.

In het begin gebruikte dochter beschermers en een helm, maar nu eigenlijk alleen nog de polsbeschermers. Gaat prima.

jds

jds

12-05-2010 om 22:53

Inliners

Hier ook inline skates: op rolschaatsen is de neiging om achterover te vallen veel groter.
Vwb bescherming: alles aan! Ook helm. Al skaten ze nog zo goed. Ze zouden maar eens hard vallen... De bedoeling met vallen is dan: eerst knieen (om de grootste klap op te vangen) en dan handen en ellebogen... En vwb helm: ze zouden maar met hun hoofd achterover op de grond vallen....

Rafelkap

Rafelkap

13-05-2010 om 09:09

ga idd maar naar een sportzaak en niet online kopen, ik moet die dingen zien. Ik wil iig verstelbare - en niet te groot met dikke sokken, want de zomer komt eraan
Ik ben er nog niet over uit, heb zelf als kind dagelijks kilometers gerolschaatst op m'n laarzen met rolschaatsen eronder. Bescherming vind ik zeker ook erg belangrijk, heb zelf ene keer m'n arm gebroken bij het rolschaatsen (niet achterover gevallen maar opzij.. )
Zelf wil zoon rolschaatsen en hij hoeft van ons niet popi jopi te zijn (met skates). Misschien dat het dan toch rolschaatsen wordt, aangezien zijn broertje volgend jaar vast ook wil - en die is fysiek wat onhandiger, dus volgend jaar kan oudste alsnog op skates.

Hermiena

Hermiena

13-05-2010 om 14:10

Skates

Ik zou voor skates gaan. Mijn dochter had die verstelbare al toen ze maat 27 had. Ze vallen veel kleiner.
Ik heb in de straat meerdere gezien met rolschaatsen en dan ging steeds heel moeizaam (ook bij mijn zoon). Skates is gewoon veel makkelijker. De beweging is natuurlijker. De andere kinderen in de straat zijn nu ook overgegaan en skate zo weg. Behalve 1 meisje, die krijgt ze niet en loopt nu nog steeds te stuntelen op haar rolschaatsen. Toen ik haar moeder aanbood om de skates eens te proberen en ze het mocht proberen van haar moeder, ging het heel goed. Maar moeder wil geen skates kopen en zo stuntelt het meisje nog verder.

Rafelkap

Rafelkap

13-05-2010 om 17:21

Die goeie ouwe tijd

Als de wieltjes verstelbaar zijn (enigszins) is dat wel zo makkelijk in het begin. Ik ga zaterdag de stad in, waarschijnlijk zijn rolschaatsen niet meer van die kwaliteit van die van vroeger, helaas. Ik kwam echt wel vooruit!

Tango

Tango

13-05-2010 om 19:52

Dat is ook zo

Ik kwam vroeger ook prima vooruit op rolschaatsen, Tangodochter echter kreeg het echt niet voor elkaar en op skates gaat het prima.
Je hebt inderdaad ook nog combi's van skates en rolschaatsen, je kunt daarbij de wieltjes zowel naast als achter elkaar plaatsen. Geen idee waar je die koopt, maar ze bestaan dus wel.
Succes met kiezen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.