Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Daan

Daan

15-12-2008 om 17:53

Schelden, hoe reageren?

Zoon en dochter komen vaak naar me toe: X zegt dat ik dat-en-dat niet mag. Of: Y zegt dat ik stink... Waarbij X en Y dan gewoon van hun eigen leeftijd zijn, vriendjes of klasgenootjes. Van die dingen waarvan je als volwassene denkt, ach, laat X en Y lekker praten, dit slaat nergens op. Maar mijn kinderen zijn dan toch wel van slag af.

Wat antwoorden jullie dan in zo'n geval?

Obama en teflon

dit is momenteel gaande bij mijn dochter, ze laat dit soort kattige kleuter gezeik van vriendinnetjes te zwaar wegen. Heel verdrietig kan ze dan zijn. Ik heb er op verschillende manieren op proberen te reageren maar deze sloeg in als een bom:

Ik heb laatst gezegd dat toen Obama (haar held) president wou worden ook heel veel mensen hele gemene dingen zeiden over hem die helemaal niet waar waren. Dat hij er stom uitzag en dat hij gemeen was en dat hij stomme vrienden had. Nou dat vond ze een openbaring, dat iemand dat over Obama kon zeggen.

Maar Obama, de grote held, die veegde zijn schouders af en zei "ik ben net teflon, het glijdt zo van mij af".

Inmiddels spray ik (nep met mijn vinger doe ik dan een plantenspuit na) mijn dochter dus regelmatig met wat teflon, dan zegt ze "het glijdt zo van mij af".

Ze weet dat het een grapje is, dat het niet echt zo is maar ja, Obama is haar held. Deze teflon reactie heeft hij daadwerkelijk gezegd, tijdens een conventie.

Daan

Daan

15-12-2008 om 22:11

Wow, manda

Een hele goeie! Maareh... zoon hier is 5, en heeft nog nooit van Obama of Teflon gehoord. En helden heeft hij niet. Misschien oma of papa, moeten we even wat creatiefs op verzinnen dus..

Maylise

Maylise

17-12-2008 om 15:30

Manda rijn (ot)

Omdat je schrijft dat je dochter een enorme fan is van Obama bedacht ik me dat er net een prentenboek is uitgekomen over Obama speciaal voor kinderen. het is helaas wel in het engels maar misschien wordt het wel ooit vertaald? of zijn alleen de plaatjes al goed?

Het heet: Barack Obama
Son of Promise, Child of Hope en is geschreven door Nikki Grimes.

Maylise

Renata

Renata

17-12-2008 om 17:20

Ik zeg dan...

Is X de baas? Bepaalt x dat dan?
Nee, X is helemaal niet de baas en het is niet aardig om dat te zeggen. Als je dat zegt tegen een ander kind dan wil niemand meer met je spelen.

Of: Dan zeg jij gewoon: heb jij wel eens aan je zelf geroken?

Zulke dingen zeg ik dan. Meestal helpt dat wel. Ik hoop dat je er iets mee kunt?
Als het ernstig is en je vermoedt dat je kind wordt gepest dan zou ik direct naar de juf toestappen en vragen wat het beleid van de school is over pesten. Daar zijn namelijk maatregelen voor.

Succes!

Maylise

leuk maar ik wacht nog even af, kijken of Obama zo 'geweldig' blijft ;-) Ik zoek wel al een tijdje op de amerikaanse ebay een Obama shirt in haar maat (ik zelf heb er 1 maar die is haar te groot).

Daan

Daan

18-12-2008 om 10:30

Terug leren vechten of laten gaan

Ja, eigenlijk is dat mijn punt. Of hij teurg moet schelden / vechten (niet al te letterlijk nemen) of het gewoon maar van zich af moet laten glijden.

Het gaat niet om pesten, gewoon van ongenuanceerde uitspraken van kleuters die ook niet beter weten, voortkomend uit jaloezie/bezitterigheid of gewoon denken dat ze grappig zijn.

Tja

mijn dochter die durft niet terug te schelden, dus dan blijft van je af laten glijden over. Haar meester let overigens wel aardig op, die vind dat de sfeer in de klas een tijd rondom zuur was door groepje kissebissende meisjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.