Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Carmen

Carmen

24-03-2010 om 21:27

Schermen in amsterdam

Er zijn hier veel forummers uit Amsterdam is onlangs gebleken. Zijn er toevallig ook forummers uit Amsterdam met schermende kinderen? Mijn dochter heeft op school met gym drie schermlessen gehad. Ze vond het heel erg leuk, vindt dat ze er erg goed in is :-) en wil nu op schermen. Ik heb nog niets beloofd maar wil me wel vast een beetje oriënteren. Is het leuk? Zijn er leuke/goede clubs in Amsterdam? Is het duur? Wordt er onderling gespeeld of ook toernooien buiten de deur?

Carmen.

jutter

jutter

25-03-2010 om 10:27

Indirect

Carmen, ik heb zelf geen ervaring, maar ken wel iemand waarvan zoonlief op schermen zit. Mocht ik die tegenkomen dan zal ik wel even navragen en de info hier neer zetten. Er zit dus wel wat in Amsterdam!
groet, Jutter

Google

Als je op Google 'schermen Amsterdam' intikt krijg je redelijk wat hits. Ik weet dat er een school op de Nassaukade zit die (op woensdagmiddag) net is begonnen met schermles voor de kinderen. Er zit ook een kindje op van een andere school dus je hoeft niet perse leerling te zijn van de school waar het gegeven wordt. Ik geloof dat het voor kinderen vanaf groep 6 is.

Carmen

Carmen

27-03-2010 om 16:25

Okay

Thanks, ik wacht even af of er nog "directe" ervaringen zijn. En anders ga ik ook googlen.

Carmen.

Ervaringsdeskundige! vraag maar raak...

Hoi,

Als mam van 2 schermende zoons heb ik ervaring genoeg dus vraag maar raak...

In Amsterdam heb je schermvereniging Amsterdam (SCA) met deze link http://www.schermcentrumamsterdam.nl/

Jammer dat jullie niet on de buurt van Arnhem wonen want "onze" vereniging is natuurlijk de beste!! Mijn zoons vinden schermen allebei erg leuk, ze hebben eerst de spullen van de vereniging geleend en nu hebben ze ze zelf. Oudste doet Sabel en middelste Degen. Het is een leuke afwisselende sport, wij gaan ook naar wedstrijden en doordat je steeds dezelfde mensen tegenkomt is dat best wel gezellig.

Groetjes Marit

Christine

Christine

30-03-2010 om 12:31

Uddel

Hoi Marit,
Wij wonen wel in de buurt van Arnhem en hebben een 11-jarige dochter, die misschien wel geïnteresseerd is in de schermsport. Ik heb begrepen dat Scaramouche de mogelijkheid biedt van een introcursus. Weet jij bij wie we daarvoor moeten zijn? Je mag me ook mailen: [email protected]
Alvast bedankt.
Groeten, Christine

Carmen

Carmen

30-03-2010 om 19:53

Mooi!

Bedankt voor de info. Het IJsbaanpad is niet ver weg, dus we moeten maar eens bij SCA gaan kijken.
Wat ik me nog afvraag: is het "gevaarlijk"? En wat is het verschil tussen de verschillende "wapens"?
Meer jongens dan meiden is voor de verandering wel leuk. De hobby's tot nu toe zijn ballet, turnen en paardrijden. 90% tot 95% meiden dus.

Carmen.

Helemaal niet gevaarlijk!

Carmen, het is helemaal geen gevaarlijk sport hoor, ze zitten goed ingepakt! Mijn jongens hebben wel af en toe een blauwe plek maar ach dat hoort er bij.

Je kunt met 3 verschillende wapens schermen, Floret, Sabel en Degen. het verschil zit hem o.a. in het trefvlak en de punt van het wapen. Kijk maar even op:http://static.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2010/1/31/schermtoernooimetkinderen.html

Daar leggen ze een en ander uit! (en kun je meteen mijn zoon bewonderen!!)

Bij ons op de vereniging kun je alle drie de wapens beoefenen, bij een introductiecursus (6 weken) mag je ze dan ook alle 3 proberen en krijg je uitleg. Daarna kun je dan mocht je besluiten te blijven schermen er eentje kiezen. Ik moet zeggen dat er iets meer jongens als meisjes op schermen zitten maar de meiden halen de laatste tijd goed in!

Ik vind het een leuke sport om naar te kijken al snap ik vooral van sabel nog niet alle regels.

Groetjes Uddel

Christine je hebt mail!

;.)

Christine

Christine

31-03-2010 om 11:23

Thanks!

Jij ook weer :-)

Carmen

Carmen

31-03-2010 om 22:24

Gossie

Ik word er bijna zelf enthousiast van :-) Leuk! Bedankt voor de info allemaal, en waarschijnlijk komen we elkaar wel een keer tegen in een sporthal.
Mijn dochter had trouwens van de tweede schermles op school wel een vervelende wond op haar hand. Ik nam al aan dat echte schermers handschoenen dragen. Ik zie in het jeugdjournaalfilmpje dat dat inderdaad zo is.

Carmen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.