Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Schoenenverslinder

Wie heeft tips? Mijn dochter (6) verslijt enorm veel schoenen, afgelopen zomer 5 paar (echts choenen, dus geen slippers, crocs of gympjes). In september heeft ze een tussenschoentje gekregen (nog geen echte winterschoen), stand van zaken nu is binennzool kapot, al nieuwe leren inlegzooltjes erin, zool van schoen al geplakt en nu weer kapot. Ze heeft nu ook laarzen gekregen en wisseld de tussenschoen regelmatig af met haar laarzen, maar ouder dan 1 maand zonder stuk te gaan redt ze niet. Thuis lopen we op pantoffels.
Prijs of kwaliteit maakt niet uit, alles gaat kapot en ik baal er eigenlijk van.
Het najaar en de winter moet nog beginnen en morgen gaan we alweer voor het 3de paar!! Daarnaast moet ze alwere een nieuw paar sportschoenen hebben, die zijn sinds september ook alweer kapot.

Is dit normaal, wie heeft dit ook en valt er iets aan te doen??

Nasha 1st

Nasha 1st

22-10-2010 om 21:27

Wat doet ze er dan mee?

ik bedoel, bij "normaal" gebruik moet je toch wel zeker een halve winter met 1 paar kunnen doen, zo niet langer...Dus wat doet ze er mee dat ze zo snel stuk gaan?

Bizar!

Dat zijn wel heeeel veeeeel paar schoenen hoor!

Inderdaad, wat doet ze er dan mee, daar ben ik ook wel benieuwd naar.

Wat in mij opkomt: loopt ze wel normaal? Is er misschien iets waarom ze dan zoveel schoenen slijt? Dat moet jij dan toch wel zien. Dan zou ik ook denken, als ze dat met haar schoenen doet, dat ze ook veel gaten in haar broeken heeft van vallen of iets? Dat zou voor mij aanleiding zijn om uit te zoeken of er iets motorisch aan de hand is.

Daarentegen kan het ook zijn dat ze uitermate slordig is met haar schoenen, is dat het geval?

Meid, je koopt je arm aan schoenen, dat is echt buiten proporties.

Enigszins herkenning

Hier een jongedame van 6 die aardig door haar schoenen gaat. niet zo erg al bij gabbertje maar toch. Dochter presteerd het om nieuwe schoenen na 2 dagen al kale neuzen te hebben!
Thuis speelt ze op oude gympen (die haar broer te klein zijn) buiten. Maar ja op school niet en mevrouw heeft de hebbelijkheidje om met de fiets met haar schoenen over de vloer te remmen. Op school hebben ze een draai ding en daar doet ze hetzelfde mee..........

Gr Pham

Uit/aan

Oudste was toen ze jong was ook een supergoede schoenenverslijter. Bij haar lag het voornamelijk aan de manier van aan/uit doen. Dichte schoenen/zomerschoenen, mevrouw deed ze dicht uit door met de ene voet (teengebied) ergens achterop de andere hak te trappen en dan wurm,wurm ze de schoen uit de doen, idem andersom. Laarzen deed ze de rits nooit helemaal tot onderaan open en soms ook niet tot bovenaan dicht, op een gegeven moment ging de rits dan kaduuk ergens waar ze stopte en ze uitwurmde (met die teen/hak methode).
Om ze aan te doen was het ook niet nodig om veters los te doen of wat dan ook...gewoon wurm,wurm en met je vinger ergens wat ruimte maken en dan trap,trap,trap en aan zijn ze weer! Ook zijnaden raakten vaak los.
Zij heeft ook nog 's moeilijke voeten dus goedkope schoenen zat er ook nog amper in. Veel oplappen dus.
Losse binnenzolen was standaard, kapotte buitenzolen ook (ik vermoed van de schok als je ze zo met grote kracht aantrekt, dat ze uit hun verband raken),ritsen idem.
Ik liet ze wel altijd snel oplappen, dus niet wachten tot ze helemaal los liggen, maar meteen als ze half los zijn al. De onderzolen kon de schoenmaker hier extra versterken dat was iets duurder (verhoudingsgewijs niet veel, paar euro) maar dan bleef het vaak na die ene keer ook écht vast zitten.
Ja en veel erbij staan als ze de schoenen uitdoet. Ik heb er best veel tijd aan besteed om die rare manier eruit te krijgen, maar ik vraag me af of ze het ook deed zonder mijn toeziend oog (op school b.v.).
Ik geloof niet dat ze het nu (16 jaar al) nog doet. Schoenen betaald ze allang uit d'r eigen budget...en ze doet er tegenwoordig best lang mee.
groeten albana

gabbertje

gabbertje

23-10-2010 om 14:49 Topicstarter

Voetballen!

Ja, mijn dochter voetbalt graag en speelt veel buiten.
Al afgesproken dat ze haar oude schoenen aandoet/ of haar oude voetbalschoenen, maar ja op school mogen ze ook op het veldje voetballen en bij het overblijven ook en dat hou ik toch niet tegen. Ik let er wel op, dat de schoenen een soort "stootbumpertje" aan de voorkant hebben en veters om ze strakker te trekken. Ze sloft niet, dus daar ligt het niet aan. Maar goed, we hebben vanmiddag weer een paar nieuwe gekocht.

Nasha 1st

Nasha 1st

23-10-2010 om 15:01

Oude schoenen op school!

heel simpel dus, je oude schoenen of op school leggen of gewoon aan, en je goede schoenen alleen in het weekend, tenzij je weer buiten gaat voetballen....

Mijn dochter was net zo

op die leeftijd, na twee dagen zagen haar nieuwe schoenen er al weer derdehands uit en na twee weken waren ze ongeveer ondraagbaar geworden. Ik heb haar geleerd haar schoenkeuze te plannen: als ze van plan is in de modder te gaan stampen, in bomen te gaan klimmen of andere schoenruinerende activiteiten te ontplooien moet ze haar afgetrapte gympies of haar kaplaarzen aan, en als ze alleen maar braaf naar een vriendinnetje wil wandelen om daar binnen te gaan spelen mag ze ook een paar nette laarzen aantrekken. Ze is nu negen en intussen werkt die aanpak heel goed, ik hoef haar er ook niet meer op te wijzen.
Oh ja, zo tussen haar tweede en haar zesde liep ze ook veel op klompen, daar valt tenminste weinig aan te vernaggelen (;. Maar dat moet maar kunnen in je omgeving tuuk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.