Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Hugnyt

Hugnyt

25-03-2010 om 09:15

Schoolarts

Pfff moet straks met onze kinderen naar de schoolarts, ik weet dat mijn kinderen geen slankerds zijn, maar word er wel op aangesproken door de schoolarts. Wat geef ik ze te eten, hoe komt t dat ze boven het gemiddelede zitten?
Ik weet dat overgewicht een hot item is en ik hou rekening met wat ik ze geef. Bewust eten, schijf van vijf, niet teveel suiker enz.
Maar ik voel me altijd zo'n slechte moeder als ik daar ben en krijg dan net het gevoel alsof ik op m'n donder krijg.
Ik wilde het even van me afschrijven, zie er een beetje tegenop...

Groet Hugnyt

Nooit goed

Ach, zie het zo: als een kind volgens een grafiekje te licht is is het ook niet goed. Ze wilde ons destijds nog een keer laten komen om te wegen. Ja en dan? We hebben gewoon een hele dunne/lichte dochter die heel goed eet, nooit ziek is......

Probeer te relativeren: je doet je best om je kinderen goed/gezond te laten eten en daar mag je trots op zijn! Laat je niks wijsmaken door een arts met een grafiekje ;-)

Niet serieus nemen

Trek het je niet aan. Wij kwamen bij een schoolarts die welliswaar vond dat kind niet te zwaar was maar adviseerde om cola light te drinken i.p.v. vers geperste sinaasappelsap. Belachelijker kan het niet in mijn ogen. En ik maar kind uitleggen dat dat echt niet gezond is!!!

vlinder72

vlinder72

25-03-2010 om 10:54

Gisteren

naar het CB geweest met onze jongste. Kregen wij een folder mee over voeding na het eerste jaar. Daarin stond dat je je kind light frisdrank mag geven. Ja, echt waar. Ik ga straks lekker mijn kleintje een flesje cola light geven :). Joh, ze slaan door. Ik krijg altijd commentaar omdat mijn kinderen zo klein zijn. Tja, ik kan ze niet langer kijken. Ik zou tegen die schoolarts met een brede lach zeggen dat het toch gemiddelden zijn. Dus het ene kind is dunner, het andere kind is steviger maar gelukkig zijn je kinderen heel gezond en mankeren verder niets. En dat is tegenwoordig ook uniek. Bla, bla, bla. Ik las ook een keer dat iemand van te voren op een briefje had geschreven dat ze geen commentaar wilde horen over het gewicht van een kind. Misschien is dat nog een idee. Gewoon een briefje onder de neus schuiven.

Hugnyt

Hugnyt

25-03-2010 om 16:13

Gelukkig

Gelukkig viel het mee, ik had een wat oudere man en die zei dat door de naar de schoolarts te komen ze daar niet van afvallen.
Maar in ieder geval bedankt hoor voor de steun.
Hugnyt

Mac donalds

mijn zoon ging in de tweede van de havo alleen op school naar de ggd"verpleegkundige", hij was ontzettend lag en hij woog teweinig, we moesten maar naar de mac donalds gaan die avond!!!
krulleke

picobello

picobello

26-03-2010 om 10:44

Net geweest

dochter van 8 is net geweest van de week, ze gaan met de hele klas, ouders zijn niet welkom (belgie) je mag alleen vragenlijst invullen. Deze vul ik n iet altijd helemaal in omdat ik vind dat er dingen in staan die ze niets aangaan en omdat haar medische geschiedenis te lang is om op de schrijven.

Ze was volgens de arts in zeer goede gezondheid. De dag ervoor waren we nog bij huisarts omdat ze zo geel ziet als een kanarie, ondergewicht heeft, buikpijnen heeft van haar voedselallergieen ect, slechte grove en fijne motoriek.Volgende week naar ziekenhuis moeten omdat ha het niet vertrouwd.

Ben ik ff blij dat ze een oke stempel van de schoolarts heeft, zegt dus veel over de kwaliteit van de arts.

Katrien

Katrien

26-03-2010 om 11:40

Picobello

Als je mee wil als ouder, kunnen ze dat echt niet verbieden hoor. Ook niet in Belgiƫ. Een vriendin van mij is schoolarts en zij zegt ook dat er wel eens ouders meekomen.

Katrien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.