Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vic

Vic

05-04-2011 om 22:42

Seksuele voorlichting

Omdat mijn dochter nogal wat vreemde ideeën had over hoe baby's in je buik komen, heb ik haar maar eens verteld hoe het echt zit. In eerste instantie geloofde ze me niet eens, en later vond ze het enorm grappig. Met allerlei rare gymoefeningen vroeg ze 'gaat dat dan zo?'. Ze wilde ook weten of zij dat dan ook kon, want ze wilde ook wel een baby in haar buik (Nee! pas als je volwassen bent, een jaar of 20). Ik vind het al best wel lastig om het technisch uit te leggen, en dat doorvragen dus helemaal. Mijn oudste vond het ook belachelijk dat ik het heb verteld want 'nu gaat ze dat morgen op school rondvertellen'.
Is 6 jaar te vroeg om te vertellen hoe het zit? Zijn er ook al boekjes voor die leeftijd?

dc

dc

05-04-2011 om 22:47

Ik heb het mijn 4-jarige zoon al uitgebreid uitgelegd hoor. Dus ik vind 6 echt niet te vroeg.

Mijn man was een beetje geshockt, maar hee, het is nou eenmaal zo hoor. Ik heb geen boekje gebruikt, alleen plaatjes van het mannelijke en vrouwelijke lichaam en dingen daarop aangewezen. Ik heb niet gehoord dat hij er het op school erover heeft gehad trouwens.

Hij weet ook al hoe de baby eruit gaat komen, maar goed ondertussen is hij ook al 5 :-)

dc

dc

05-04-2011 om 22:48

Trouwens

Ik heb hem verteld dat hij ervoor getrouwd moet zijn of 30 ofzo ;-)

Zeker niet te vroeg

Je moet het gewoon vertellen op het niveau van het kind. Wat ze niet snappen pikken ze niet op. Volgens mij heb je het prima gedaan.
Wij hadden vroeger een heel modern boekje (in mijn kindertijd), dat heette Flipje krijgt een broertje ofzo. Zweeds was het, en je zag de daad in dwarsdoorsnede, alsmede tig andere leerzame plaatjes van eierstokken, penis enzovoort. Lekker medisch. Heb het 2de hands ook weer gevonden op Koninginnedag. Nostalgie!

En dan nog, merk ik weer dat mijn zoon van negen denkt dat je alleen maar sext voor een baby. Je kent het wel, mama en papa hebben het 2x gedaan want ze hebben 2 kinderen. Sjit, denk ik dan, het wordt weer tijd voor wat uitleg...

krin

krin

06-04-2011 om 10:59

Ha ja, het voor-het-lekker

Dat vond zoon ook maar een eigenaardig idee. Had hij het net rondgebreid in zijn hoofd, met de eitjes en de zaadjes, en dat de eerste te oud konden worden en dat hij daarom geen broertje of zusje meer zou krijgen, met de volstrekt logische conclusie dat wij dus nooit meer iets vrijerigs deden, want dat had toch geen zin.
Die blik toen ik zei dat het ook gewoon lekker was. Een mengeling van verbijstering en verontwaardiging. Alsof zijn komst op deze wereld opeens volslagen toeval was geworden in plaats van een doelgerichte actie onzerzijds. Hij was een bijproduct geworden. Dat laatste heb ik natuurlijk hartstochtelijk ontkend.

Valkyre

Valkyre

06-04-2011 om 12:34

Vroeger

Hadden wij een soort stripboek, "waar kom ik vandaan." Geen idee of dat nog bestaat - misschien tweedehands? Dat lijkt me best kunnen vanaf een jaartje of vier, vijf.

Zoon heeft nog niet zoveel vragen. Hij weet dat pappa een zaadje in mamma's buik heeft gedaan, maar heeft nog niet verder gevraagd hoe dat zaadje daar dan kwam of hoe dat dan een baby werd. Als hij ernaar vraagt, ga ik 't gewoon uitleggen mbv de plaatjes van het boek (dat heb ik laatst weer gevonden).

Massi Nissa

Massi Nissa

06-04-2011 om 14:36

Krin en valkyre

Krin, ik zit hardop te lachen om jouw bijproduct. Valkyre, onze dochter wilde *juist* weten hoe papa dan dat zaadje in mijn buik heeft gedaan. Toen ik nog maar nauwelijks aan de uitleg was begonnen, haakte ze al af. Volgens haar is het heel erg raar om via je meisjesbillen (woord van oma voor de vagina) iets naar binnen te doen. En dat de baby daaruit is gekomen, wil ze ook niet weten. De baby kwam via een ritsje. Ik heb vrees ik nog een lange weg te gaan met dit kind.
Groetjes
Massi

Hier ook

Toen we zoon het fotootje lieten zien van de echo praatte hij weer even hoe de baby in mijn buik was gekomen. Hij herinnerde zich al van het zaadje dat papa in mama's buik deed.

Mijn man kreeg een hartverzakking toen zoon vroeg hoe papa dat zaadje in mama's mond had gedaan dan.

Sindsdien heb ik iets meer uitgelegd over de vrouwelijke anatomie.

Zoon is net 4, ik vind 6 dus echt niet vroeg.

Limi

Limi

06-04-2011 om 16:29

Net als mijn zoontje van 4 intelligente vragen heeft gesteld en je denkt dat hij nu wel iets snapt, komt er een vraag als 'waarom ben je nu geen jongetje meer dan?' of zo. Ik ga nog maar niet te ver met uitleggen van de baby's en zo...

Bijdehandte kinderen

Wat een bijdehandte kinderen hebben jullie. Toen mijn zoon 5 was, was ik zwanger en heb ik ook met een boek erbij over zaadjes en eitjes verteld, maar eieren kwamen toch echt van de kippen, en zaadjes van de planten dus dat lukte niet. Bovendien was hij ervan overtuigd dat papa ging boren als de baby zou komen.
Mijn dochtertje is nu vier en vroeg laatst, hoe komt de baby uit je buik??? Dus ik vertellen dat naast je plasser een gaatje zit etc etc. Zegt ze even later: Nee hoor mama, papa knipt je buik open, haalt de baby eruit en naait hem dicht.......... tja dat houdt het op ;)
Muizemeis

Asa Torell

Asa Torell

06-04-2011 om 20:14

Zoon hier (7)

snapt dat voor-het-lekker juist heel goed geloof ik. Hij had al helemaal bedacht dat de aanstaande baby wel per ongeluk daarbij tot stand zou zijn gekomen.
Al deze bijdehand-heid is overigens geheel te danken aan het onderste van de twee boekjes die Pelle noemt. Waar zoon destijds (met een jaar of 4) maar zeer matig in geïnteresseerd leek, maar kennelijk is het toch aardig blijven hangen.

krin

krin

06-04-2011 om 21:02

Niet zo bijdehand, muizemeis

Want zoon vroeg laatst nog of we nou vrijden met of zonder eitjes. Hoe geef je daar dan weer antwoord op, hè.

liora

liora

06-04-2011 om 22:09

Hmm

Mijn zoon vraagt er niks over en hij is al bijna acht. Moet ik me zorgen maken?

Hij weet wel hoe kinderen ontstaan en ook hoe hij is ontstaan, maar hij weet niet wat seks is.

Is dat gek?

Liora

Tihama

Tihama

06-04-2011 om 22:25

Liora

Nou: als hij bijna 8 is, dan zou ik wel eens wat gaan vertellen. Spontaan.

Ik vind het altijd wat vreemd om te wachten tot een kind vragen gaat stellen. Je wacht toch ook niet met de verkeersregels tot ze vragen gaan stellen?

Tihama

ayla

ayla

07-04-2011 om 09:54

Hier

Dochter was net 5 toen ze me midden in de Mac Donalds vroeg hoe nou die baby in en weer uit die buik kwam, verslikte me even in mijn hamburger. Ik heb toen ook het boek ‘ik vind je lief’ gehaald bij de bieb en dat samen met haar gelezen. Ondertussen is ze 6 en weet ze precies hoe het allemaal werkt inclusief keizersnee, ivf, adoptie etc. Ze begint nu spontaan te giebelen bij woorden als seks, vrijen en pik. Volgens mij is dat toch de invloed van die 9 jarige meiden uit groep 5.

Krin

hahaha ja die is erg leuk
Muizemeis

Libelle oid

Ik herinner me opeens een verhaal uit een Libelle van een kwart eeuw terug:

Moeder had haar kleuterzoon verteld hoe babies in een buik komen. Het kwartje keek te zijn gevallen.
Een paar weken later kwam zoon een keer 's morgens heel vroeg de slaapkamer binnenvallen, terwijl de ouders het daar net heel gezellig hadden met zijn tweeën. Ouders keken verschrikt over de rand van de deken. Zegt het jongetje: O, ik zie het al. Jullie zijn eieren aan het leggen! En hij doet rustig de deur weer dicht.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Elx

Elx

10-04-2011 om 08:02

Leuk,

Dat verhaaltje uit de Libelle. Hier dochters (8 en 5) weten wel dat baby's worden gemaakt door papa en mama samen dmv een "bijzondere knuffel", dat was toen voldoende (ongeveer jaar geleden) ze weten wel hoe baby's eruit komen. Ik doe Doula opleiding en hebben t geregeld over bevallingen, etc.

Laatst vertoefd vriendinnetje van 8 jarige over "spooning" (lepeltje, lepeltje). Ik kon t niet helemaal horen, maar hoorde wel dat mijn dochter erg verbaasd reageerde. Later met haar over gehad, maar ze wilde niet zeggen wat vriendinnetje precies had gezegd, want t was "so disgusting". Heb haar toen verteld hoe je lepeltje, lepeltje kan liggen.

Ik heb wel vermoeden dat vriendinnetje t over penetratie heeft gehad, dus dat binnenkort toch maar met haar bespreken...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Esc

Esc

11-04-2011 om 22:24

Leuk draadje :)

Hier kwam dochter, ruim 4,5 jaar, laatst verontwaardigd bij me: 'Papa zegt dat babies uit je plasbillen komen! Maar dan zijn ze toch helemaal vies als ze eruit komen?' Na een paar keer naar adem te hebben gehapt heb ik haar verteld dat vrouwen een derde gaatje hebben. Beter dat dan dat zij visioenen heeft van babies die vies zijn geworden door de moeder :))

Esc

Ha, ha, hier was het bij beide zoons andersom: moeder behoorlijk vies geworden door het meconium van de kinderen, die dus in het vruchtwater hadden gepoept. Zelf waren ze overigens nog smeriger geworden!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Mathilde

Mathilde

12-04-2011 om 15:25

Dat vertellen mijn kinderen (5 en bijna 8) ook altijd met veel lekkere griezels; dat ze zo vies uit mijn buik kwamen. Is trouwens ook goed te zien op de geboortefoto's :-).
Hier weten ze dankzij 'Ik vind jou lief' en mijn aanvullingen al een hele tijd van de hoed en de rand (5 en bijna 8). Mijn jongste wil al heel lang pappa en astronaut worden en zoekt tzt wel een lief meisje, heeft hij aangekondigd (nadat hij de teleurstelling had verwerkt dat hij zelf geen baby in zijn buik kan krijgen). Oudste rilt al bij het idee dat ze een jongen zou zoenen, laat staan meer. Die heeft aangekondigd dat ze weliswaar mamma wil worden, maar liefst van een adoptiekindje. Dat baren lijkt haar helemaal niks en dat vriendje ook niet :-).

Valkyre

Valkyre

12-04-2011 om 15:36

Haha mathilde

Ik kan haar geen ongelijk geven! :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.