Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Nika

Nika

08-11-2011 om 22:55

Slaapfeestje, kinderen alleen laten?

Mijn dochter van 11 had haar eerste slaapfeestje bij een vriendin, en dat is uitgedraaid op een slechte ervaring, het was geen succes. Veel ruzie enz. De vader van het meisje was ook niet thuis.( er is geen moeder in het spel). De vader is bij buren gaan zitten en pas rond 4 uur thuisgekomen. Wat vinden jullie daarvan ? Ze kwam al binnen en toen was er geen programma, niks, ze gingen zich dus flink vervelen, dat is al een slecht begin denk ik. Als ze haar telefoon bij had gehad had ze me gebeld om op te laten halen, maar dat ging dus niet.

Nou ja zeg

wat een rare situatie ! Echt idioot.

Toke

Toke

08-11-2011 om 23:37

Totaal onverantwoord

Ik vind het totaal onverantwoord dat er tot vier uur s nachts geen volwassene in het huis was. Raar. Ik snap dat je er als ouder niet bovenop wilt zitten, maar ik zou het huis niet verlaten. Juist als er geen programma is, kan zo'n feestje zich makkelijk ontwikkelen tot een bijeenkomst die helemaal niet meer zo gezellig is.
Ik vind ook dat je zo'n slaapfeestje best op enig moment tot nachtrust kunt manen, en at mij betreft is dat bij elfjarigen echt wel wat eerder dan vier uur 's nachts.
Los daarvan vind ik het gewoon stom dat er geen programma is. Dat is niet alleen vragen om moeilijkheden, maar vooral haal je dan ook mogelijkheden om er iets gezellogs van te maken, op voorhand al weg.
Het zet me wel aan het denken. Ik zou mijn oudste nietper se een telefoon meegeven en ik zou ook niet aan ouders vagen of zij wel thuis zijn.. Het zou voor mij vanzelfsprekend zijn, waardoor een telefoon ook niet per se nodig. Maar zo vanzelfsprekend is het blijkbaar niet. Toch maar vragen dus, als het hier weer aan de orde is.
Bizar.
Wat vond de gastvrouw er dan zelf van? En de andere slaapsters?

koentje

koentje

09-11-2011 om 11:58

Izar

je had dus wel een programma. Hooguit had je het niet van te voren bedacht, maar je was in de buurt om het te begeleiden. Zo simpel is dat!

Kobalt

Kobalt

09-11-2011 om 11:59

Programma?

Ik ga bij kinderen van groep 6 en hoger echt geen feestjesprogramma mee opstellen hoor. Dat zoekt mijn kind zelf maar uit. Hier zijn slaapfeestjes erg populair en erg gezellig, maar ik ken echt geen ouder die die kinderen dan gaat lopen vermaken.
Ik vind het wel onverantwoord, om die kinderen zonder toezicht te laten. Dat zou ik nooit doen.

Beetje in de war!

dacht-ie dat dochter 16 werd of zo?
Héél vreemd.

Wat heb je er later over gezegd?

Rare toestand

Wat een raar gedoe en onverantwoordelijk van die vader. Ik zou een 11 jarige midden in de nacht zeker niet alleen laten, laat staan met allemaal kinderen van een ander erbij.
Een programma zou ik ook in vage lijnen uitstippelen. Niet persè entertainen maar wel zorgen dat er iets te doen is. Sieraden maken, leuke films, make-up avondje,zelf taart bakken, kortom overleggen met mijn kind en wat voorzorgsmaatregelen nemen. Hapje en drankje erbij.
Dit was een slaapfeestje van: "Ik ben weg en zoek het maar uit." Is voor het meisje dat het feestje gaf toch ook niet leuk?

Babyphone?

Een programma vind ik op deze leeftijd ook niet nodig. Maar die vader had beter af en toe even kunnen gaan kijken of het nog wel goed ging, en eventueel een babyphone neerzetten. (Hij zat tenslotte bij de buren, niet zo ver weg dus) Tot 4 uur 's nachts wegblijven vind ik absurd! Misschien was ie lekker aan het pimpelen en de tijd vergeten? (Helemaal uit den boze...)

Gr. Poezie.

Merel

Merel

09-11-2011 om 17:14

Nika

Nika, je schrijft "Als ze haar telefoon bij had gehad had ze me gebeld om op te laten halen, maar dat ging dus niet"... maar ze had toch gewoon met de huistelefoon kunnen bellen?

Toke

Toke

09-11-2011 om 18:30

Programma

voordat er allerlei misverstanden ontstaan: met programma bedoel ik niet een ouder die van A tot Z entertaint als bij een kinderfeestje. Ik bedoel wel dat met de dochter is overlegd wat ze zoal zouden kunnen doen. Film kijken (leuk, maar welke film dan? Moet er eentje gehuurd worden?) disco (leuk, staat de installatie klar, zullen we discolampen ophangen). Zo'n programma dus. Zodat niet alle ideeen die bij die meiden opborrelen, stranden, omdat het niet meer te realiseren is op dat moment. Zonder begeleiding en zonder voorbereiding een hele avond vullen is nog best moeilijk voor een groep elfjarigen die voor het eerst zo'n slaapfeest hebben. Gedoemd om ruzie te krijgen.

Tsja

Tsja

09-11-2011 om 23:39

Hmmm

Wat ik hier hoorde (let op: viavia, dus is gerucht) dat er een slaapfeestje was geweest in groep 8. Jongen woont op een ruime boerderij met een aparte schuur waar het slaapfeestje gehouden werd en de heren hebben toen porno zitten kijken.
Ik vind het niet zo heel erg dat onze zoon daar niet was uitgenodigd :-S

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.