Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tihama

Tihama

12-01-2012 om 20:18

Slaapfeestje meisje van11: tips?

Dochter wordt binnenkort 11 en het gaat dit keer een slaapfeestje worden. Er komen 5 meiden. Ik had gedacht dat het hele spul 's avonds voor het eten kan komen. Beginnen we met patat. Daarna een romantische comedy op de beamer. Nog een spelletje of wat en dan 6 matrassen in de woonkamer.

Zijn er hier nog ervaringsdeskundigen met tips die ik kan gebruiken?

Het is overigens gepland op vrijdag, zodat er 2 nachten zijn om weer bij te trekken;-)

Tihama

liesl

liesl

12-01-2012 om 20:30

Feestje

hoi Tihama
wij hadden vorig jaar een slaapfeestje. wij zijn begonnen met gourmet: frobelen met eten, daar zijn ze meteen een uurtje mee bezig.
daarnaast hadden we een speurtocht in het donker: alle gordijnen dicht, lichten uit. twee teams en elk kind een lichtgevend armbandje. opdrachten waren oa een voelspelletje (spaghetti, gekookt ei etc in een bakje doen, dat in een doos en dan met een hand voelen in het donker).
een film kijken was ook leuk, vooral als iedereen al in pyjama is en lekker op de matrassen/luchtbedden ligt.

bibi63

bibi63

12-01-2012 om 22:05

Pizza en quiz

Wij hebben dit ook 2 jaar geleden gedaan met 6 11-jarigen. Wij hebben de meiden eerst pizza's laten beleggen (pizza bodems met alleen tomatensaus kopen en in punten snijden). Dan wat schaaltjes neerzetten met stukjes champignon, stukjes snijworst/salami, plakjes mozzarella, pizzakaas, pesto. Ieder naar eigen believe beleggen (1 punt p/p) en de punten in de oven. Daarna kunnen ze aan de volgende punten beginnen. Groot succes.
Daarna hebben we een quiz gedaan. Ik heb een quiz samengesteld met allerhande multiplechoice vragen (leuk om te doen!). Voor ieder kind was er een 'prijs'. Degenen met de meeste vragen goed, mocht als eerste een cadeautje uitzoeken, daarna met de daarna meeste vragen goed enz. Ik heb wel gezorgd dat alle 'prijsjes' leuk waren. Gewoon een aantal weken van te voren overal en nergens iets uit een winkel meenemen wat je toevallig tegenkomt, hooguit een paar euro kost en leuk is voor die leeftijd. Daarna vonden de meiden het leuk om iets als 'Popstars' (nu TVOH....) te doen, maar dvd'tje is ook leuk.
Was geslaagde avond/nacht.
Volgende ochtend afbakbroodje e.d. en het feest was compleet.
Gr. Bibi

Zonnebloempje

Zonnebloempje

12-01-2012 om 23:06

Leuk!

Mijn dochter had afgelopen zomer haar slaapfeestje met haar 10e verjaardag. Was superleuk! Hier ook hetzelfde als jij. Dochter wilde patat. Heb over de tafel zilverfolie gedaan, daar kwam de patat en de sausjes op. Wij zijn toen nog een uurtje gaan zwemmen in het zwembad bij ons in het dorp.Toen het toetje. Een chocoladefondue Daarna films kijken. Ik had van die popcorndozen gekocht bij de Xenos en allemaal lekkers en drinken op de tafel neergezet. Na film 1 hebben ze nog thirts versierd met textielstiften. Je kan ook kussenslopen doen alleen mijn dochter wilde graag thirts.

Je heb trouwens ook van die dozen te koop waar je zelf parfum kan maken. Is dat misschien nog een idee voor na het eten?

Veel plezier i.i.g. Hier waren ze rond 6 uur in de ochtend pas stil maar ze hebben genoten!

Tineke

Tineke

13-01-2012 om 08:29

Film

Wij deden de film juist 's ochtends, en daarbij kregen ze ontbijt op bed. Dat was heerlijk wakker worden.

Tihama

Tihama

13-01-2012 om 18:18

Bedankt

De pizza hebben we bij het kookfeestje al gedaan, maar dat zilverpapier lijkt me wel leuk. Ooit gedaan met zoon, lekker graaien.

De film moet wel 's avonds want we spelen hem af via de beamer en als het te licht is, dan zie je het niet goed.

6 uur 's ochtends stil lijkt me een tikkeltje extreem. Ik hoop dat ze rond 2 uur stil zijn, maar goed, we kunnen daarna nog bijslapen;-)

Ik dacht aan een spel voor we gaan beameren. Het worden nu uiteindelijk exact 7 meisjes. We hebben diverse bordspelen en een Wii, en daarbij zit ook zo'n muziekspel. Ik ben de naam ff kwijt, maar met microfoon en zo.
Dochter wilde opmaken, maar dat leek mij niet handig als je daarna alles er weer af moet halen voor het slapen.

De afbakbroodjes voor het ontbijt is ook lekker.

Bedankt voor alle tips

Tihama

Eva

Eva

13-01-2012 om 20:35

Quiz en tijdig erbij gaan zitten!

Wij hebben het ook gedaan, erg leuk! Met ook een film, maar daarvoor nog andere activiteiten: eerst kussenslopen verven (met textielverf en textielstiften) en daarna een quiz met allemaal vragen over slapen en dromen.
Dus een beetje in thema.

Daarna eten, eerst omkleden, toen film en vervolgens op de matrassen/luchtbedden (allemaal in de woonkamer) en vooral er tijdig bij gaan zitten om sssst te zeggen als er iemand kletste, zodat ze uiteindelijk allemaal om 12 uur of zo sliepen (als ik eerder erbij was gaan zitten was het nog vroeger geweest - was denk ik 15-30 min nodig).
Ontbijt had ik alles wat al kon al klaargezet. Ze sliepen uit tot half 9 (!!!) en dochter heeft verder alles verzorgd voor het ontbijt, incl eieren met spek voor iedereen! Wij lagen nog lekker in bed!

Als je de quizvragen wilt hebben, laat dan weten, dan mail ik ze je.

Jesse_1

Jesse_1

13-01-2012 om 20:55

Zilverpapier?

Lijkt me zonde van het zilverpapier. Ik zou voor een prikkie een plastic (weggooi)tafelkleed bij de Zeeman kopen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

13-01-2012 om 22:45

Hier

hebben we ondertussen twee slaapfeestjes gehad. Bij allebei begonnen we met eten en daarna hingen de dames en heren even wat rond. Dat vonden ze wel chill. Daarna gingen we de ene keer discozewemmen. Dat duurde tot ongeveer 21:30. Voordat we thuis waren was het ruim na 22:00 uur. De andere keer naar een (goedkope) toneelvoorstelling, maar dat was stom toeval dat het samen viel, toen waren we nog wat later thuis.
Thuis gekomen gingen de dames en heren hun slaapplaatsen in orde maken. Dat was in de woonkamer. We hadden de meubels aan de kant geschoven en ze hadden hun eigen luchtbedden, slaapmatten en slaapzakken/dekbedden bij zich. In bed gingen ze film (misschien ook wel twee) kijken. Er waren puzzelboekjes en moppenboekjes gemaakt en meegenomen en ze vermaakten zich meer dan goed.
Toen het film kijken begon, gingen wij naar bed en lieten we de kinderen zo'n beetje hun gang gaan. We hadden lekkers en drinken op het aanrecht gezet en ze konden zich er prima mee redden. We kwamen alleen als het nodig was zo nu en dan naar beneden om te zeggen dat het iets rustiger (lees: zachter) moest. Maar het was niet eens vaak nodig. 's Morgens ruimden ze eerst hun bedden op en gingen we daarna gezamenlijk ontbijten. Daarna brachten we de kinderen naar huis. Wat een heerlijk relaxed feestje.
Aagje

Zonnebloempje

Zonnebloempje

14-01-2012 om 09:50

Tihama

Je zou ipv. make up ook een gezichtsmaskertje ofziets kunnen doen. Bij de tuinen hebben ze van die proefzakjes. Verder is een vuurkorf in de tuin en dan marsmellows roosteren ook erg leuk. En idd. ontbijten met lekkere afbakbroodjes. Onze dochter was in de zomer jarig en we hebben toen ontbeten in de tuin. Dat was wel heel erg makkelijk.

Net als Aagje vond ik het een superrelax feestje, ondanks het late tijdstip :-)

Yvonne

Yvonne

15-01-2012 om 20:08

Hier

Hier heeft dochter een slaapfeestje gehad toen ze 12 werd. We hebben 'smiddags spiegels gemozaiekt, tussen door per 2 hapjes gemaakt voor de high tea. Toen dus een high tea. Ze hebben nog een griezelspel gedaan: Atmosfear. Daarna pyama's aan en bedden klaarmaken. Vanuit bed lekker film kijken. Om half 12 het licht uit. Ze mochten nog kletsen geen limiet aan gegeven, ze wisten alleen dat ze om 7:30 uur op moesten staan. Om 9:00 zouden we bij ikea ontbijten en daarvoor wilde ik de bedden opgeruimd hebben. Was een geslaagd feestje.

Tihama

Tihama

15-01-2012 om 22:23

Bij gaan zitten: goeie tip

Ik denk dat het wel wijs is als ik er een tijdje bij ga zitten als er geslapen moet worden. Rond 1 uur lijkt mij een prima eindtijd. Ik denk namelijk dat er 's ochtends ook niet uitgeslapen wordt. Er wordt hier regelmatig gelogeerd en dan is het spul ook altijd al rond 7 uur wakker. Laat staan met 7 meiden op de vloer.

Ik dacht zelf aan het spelen van bijv. Willem Wever of Tic Tac Boem. Dat zijn spelletjes, die je ook gemakkelijk kunt onderbreken. Nagels lakken is ook leuk, haren vlechten ook. Ze hebben allemaal lang haar, dus daar kun je wel wat leuks mee.

Ik heb in de uitnodiging laten zetten dat ze allemaal hun lievelingsknuffel mee moeten nemen. Dan hoeft niemand te twijfelen of het misschien te kinderachtig is: het moet, he;-)

Tihama

Aagje Helderder

Aagje Helderder

17-01-2012 om 21:09

Ech nie

Dat erbij zitten vind ik nu juist helemaal geen goede tip. Het al wel effectief zijn, dus in die zin zal het wel een goede tip zijn, maar verder..... de lol zit 'm er toch volgens mijn kinderen vooral in dat er geen ouders bij zijn en dat ze zelf kozen wanneer ze sliepen.. We kwamen wel eens zeggen dat het te hard ging en dat ze rekening moesten houden met de buren en zelfs wel eens een keer dat ze nu maar eens moesten gaan slapen (wetend dat dat niet een twee drie zou zijn) maar verder hielden we ons afzijdig. Uiteindelijk is er een uur of zes gelapen.
Mijn tip: doe zo'n feestje op vrijdagavond van een weekeinde waarin verder wat rust zit, dan kunnen ze uiteindelijk wel weer tot rust komen. Laat ze het verder lekker grotendeels zelf uitzoeken. Die lol hoort er ook een beetje bij.
Aagje

Tihama

Tihama

17-01-2012 om 22:14

Grenzenloos en verantwoordelijkheid

Er is een meisje bij waarvan ik weet dat die wel eens tegen vieren gaat slapen als zin heeft om laat op stap te gaan. Er is ook een meisje bij dat nooit uitslaapt en elke ochtend om 7 uur wakker wordt.
Sommige meisjes hebben daarna een rustig weekend, maar er zijn verschillende die de volgende dag moeten paardrijden en wedstrijden spelen. We hebben het op vrijdag gepland, juist om genoeg bijtrektijd te hebben. Maar ik kan niet voor anderen bepalen dat ze een heel weekend met een zwaar oververmoeid kind moeten zitten.

Ik stel me zo maar voor dat er tot tegen zessen gekeet wordt en dat de eersten de volgende ochtend na 7 uur echt niet meer kunnen slapen. En degenen die dan wakker zijn, maken de rest vanzelf wakker.

Ik vind dat ik dus wel naar de andere ouders de verantwoordelijkheid heb om er voor te zorgen dat ze een beetje fatsoenlijke nachtrust overhouden.
Natuurlijk moeten ze de kans krijgen om de grenzen op te zoeken. Maar daar maak ik dan wel een spelletje van. Vanaf 1 uur streng 'spelen' en na een uur streng 'zijn'.

Tihama

Tihama

Tihama

Tihama

18-01-2012 om 20:16

Precies

Daarom kijken we ook Monte Carlo: een romantische comedy. Dochter en ik hebben hem al gezien, dus we weten dat het gegarandeerd veilig en leuk is.

We gaan beslist géén griezelspelletjes spelen. Dochter hier had een tijdje terug een link gekregen van Bloody Mary. Ze kwam overstuur naar me toe nadat ze het filmpje op youtube bekeken had. Dat betekende dus diverse slapeloze nachten. Ik herinner me zelf nog mijn slapeloze nachten na griezelverhaaltjes tijdens logeerpartijen.

We gaan dus alleen maar dingen doen waar je 's nachts en de volgende dag ook nog blij over kunt zijn.

Tihama

Aagje Helderder

Aagje Helderder

18-01-2012 om 22:44

O maar,

Hier mogen ook echt geen enge dingen, hoor. Geen enge films, geen enge spelletjes. We hebben hier ook geen 9 jarigen, want een slaapfeestje mag pas in groep 7. Onze kinderen zijn wat later in het schooljaar jarig, dus de meeste gasten zijn bij het eerste slaapfeestje 11 of bijna 11. Slapen is trouwens bij beide feestjes zonder al te veel sturen aardig goed gegaan: eerste keer sliepen ze vlgs mij voor 2:00 uur allemaal, tweede keer een aantal wat eerder, een aantal wat later. Ze accepteerden dat prima van elkaar. Misschien wel een heel ideaal clubje :-)). Succes ermee
Aagje

madelief

madelief

20-01-2012 om 13:12

Eva

Als ik je quizvragen zou mogen hebben? Mijn dochters feestje is as vrijdag en ikdacht aan iets als ik hou van holland, aangepast aan hun leeftijd. Maar quizvragen zouden heel handig kunnen zijn,! Ik zie nergens je mail adres! Groet madelief

caton

caton

20-01-2012 om 15:09

Pictionary

was hier een groot succes. Op een staand tekenbord, met een rol papier (ooit bij Ikea gekocht). Vonden de meiden allemaal heel erg leuk!

martine tanghe

martine tanghe

23-01-2012 om 09:17

Ook gedaan

Mijn dochter heeft een slaapfeestje gegeven toen ze 10 jaar werd.
Zijn ook voor het eten gekomen.. Pizza..patatjes.
Daarna bedden klaarmaken
Elkaar opmaken..tutten enz.
Film opgezet, nou die gingen echt niet kijken hoor!
Hele nacht heb ik ze gehoord ;)
Steeds als ik de deuren bewoog hoorde ik... ssssst je moeder (of vader) en zodra ze dachten dat ik weg was nou dan was het weer feest
Heb ze de volgende dag rond 13.00 uur op laten halen.
Eerst gezellig ontbijtje met allemaal vermoeide meisjes
Rook 10 verschillende deodorantluchtjes ;)

Was leuk maar ik was ook erg blij dat het voorbij was!
Woensdag heb ik haar kinderfeestje voor haar 11e verjaardag en we gaan lekker naar de fotograaf (modellenfeestje) geen troep meer thuis! Ik zeg succes ermee
Groetjes martine

Tihama

Tihama

23-01-2012 om 14:50

Haha

Ik verheug me er nu al op;-)

We hebben gisteren het schema gemaakt. We beginnen om zes uur uur met patat. Daarna allerlei spelletjes. Dochter heeft zelf een quiz gemaakt met gebruikmaking van de kaarten van het Willem Weverspel. Voelen en proeven in het donker leek haar ook wel wat. Ik verzin er nog wel wat spellen bij.

Tegen achten gaat de film aan. Die duurt 2 uur, dus inclusief pauzes is het dan half elf. Dan nog even dansen, terwijl ze filmpjes uitzoeken op Youtube. Dan geven we youtube weer op het grote scherm. Stereo aan en dansen maar;-)

Zo rond 23 uur bedden in orde gaan maken en pyjama's aan.
Ik ga me dan terugtrekken tot rond 1 uur. Dan andenpoetsen. Ik heb met dochter onderhandeld ;-) dat ik pas om 2 uur erbij kom zitten.

Gisteren hebben we een nieuwe pyjama en badjas gekocht. Ze was er aan toe, maar ja, voor een slaapfeestje moet je natuurlijk er wel mooi uitzien.

Volgens mij gaat het leuk worden.

Tihama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.