Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

charlotte

charlotte

21-01-2010 om 13:49

Snel advies nodig: pesten!?

Zoon ( 10) komt om half 2 huilend thuis, er zit honden poep op zijn zadel. Hij was naar school gefietst en toen hij bij de poort kwam en afstapte lachte kinderen hem uit omdat hij poep op zijn jas, broek en zadel had.

Hoe dat die poep daar is gekomen is natuurlijk niet duidelijk?! Het kan door een pestkop gedaan zijn? maar hoe dan? en waneer?
Toen hij thuis was voor een boterham hebben we niets gezien, aan jas/broek. Fiets heeft in de voortuin gestaan. Maar ik denk heus wel dat hij had gezien dat er poep op zat voordat hij opstapte.

Hij is erg overstuur, en erg verdrietig, omdat hij vreselijk voor schut heeft gestaan bij de poort. De juf heeft gezegd dat hij maar snel naar huis moest gaan voor een schone broek en jas.

Zoon wil niet terug naar school, ik heb gezegd dat hij morgen toch ook naar school moet. Morgen wil hij wel, maar vanmiddag druf en wil hij niet meer naar school. ( dan ziet iedereen hem weer binnen komen, en morgen gaat hij op in de massa)

Wat zouden jullie doen? Hoe kom je er achter wie of hoe die poep daar is gekomen? en hoe dan verder?

charlotte

Puck

Puck

21-01-2010 om 14:29

Niets

Tja, onder pesten versta ik wel iets anders, dat vind ik meer structureel en gericht om iemand onderuit te schoffelen. Dit lijkt me meer een niet leuk en smerig kattekwaad. En hoe en wanneer het gebeurd is? Als jij dat ter plekke al niet weet dan kan een ander dat via jouw posting al helemaal niet beoordelen. En je zegt "Maar ik denk heus wel dat hij had gezien dat er poep op zat voordat hij opstapte. " Maar waarom is hij dan alsnog opgestapt en naar school gefietst? Dat snap ik niet. En als het mijn kind was dan zou hij gewoon met een schone broek en jas weer direct naar school moeten, hij blijft daar echt niet voor thuis. Desnoods zou ik hem tot school even brengen. Als de kinderen hem heel flauw willen uitlachen dan doen ze dat morgen voor schooltijd ook nog wel, nu kan hij direct zijn klas in en is zijn juf er om het uitlachen tegen te gaan.

charlotte

charlotte

21-01-2010 om 14:36

Tja

Ik bedoel, als er poep op zijn zadel had gezeten toen hij hier voor de deur opstapte dan had hij dat heus wel gezien en was hij niet opgestapt. Zijn fiets stond op slot en om het van slot te halen moet je toch redelijk dicht met je gezicht bij het zadel komen.
Zoon heeft nogal een gebruiksaanwijzing. ( zorgenkind) Ik heb aangeboden hem naar school te brengen. Hij was gewoon echt overstuur.
Ik heb zijn juf gemailt, maar nog geen antwoord gehad.
charlotte

Puck

Puck

21-01-2010 om 16:31

Is het wel zo gegaan

Is het wel poep op het zadel geweest? Kan het ook niet zo zijn dat andere kinderen hem expres met poep hebben ingesmeerd en hij dat niet durft te zeggen uit angst dat ze hem nog meer pesten. Of wat ook nog kan: kan hij zelf per ongeluk niet in de poep zijn gevallen of gerold met spelen op de stoep of op een grasveldje en dat hij dat niet durft te vertellen? Onze kinderen zijn ook wel eens met hondenpoep op hun kleren thuisgekomen. Yek!

charlotte

charlotte

21-01-2010 om 17:34

Inmiddels

mail wisseling met juf gehad.
Idd zoonlief kan gevallen zijn, maar ik denk/dacht,dan onthoud je dat toch wel. Nou, mijn zoon niet hoor.
Na een hele middag nadenken, en via de juf gehoord met wie hij samen naar school is gefietst, dat wist hij namelijk ook al niet meer. zucht!! Dus wie weet wat hij nog meer gedaan heeft onderweg wat hij niet meer "weet".
Als ik hem onder dwang naar school had gebracht, was dat zo;n groot drama geworden. En ik moet gewoon eerlijk zeggen, daar had ik geen zin in. Daar had ik ook de energie niet voor. Pick your battles was het toch?
battles genoeg met zoon.

charlotte

Puck

Puck

21-01-2010 om 17:51

Vergeten

Mmmm, ik weet natuurlijk niet hoe jou zoon in elkaar steekt en of hij zulke dingen echt vergeet, maar mijn kinderen "vergeten" ook nogal eens iets. Dat is dan een synoniem voor "dat wil ik niet vertellen"

charlotte

charlotte

21-01-2010 om 18:15

Nee

nee, dat soort "vergeten" zou ik ook nog wel begrijpen. Maar hier vergeten ze dat soort dingen echt. Letterlijk!
Je wil niet weten wat hier vergeten word, door zowel zoons als hun vader.
Het is om te janken!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.