Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Snoep tip

We geven ons kind sinds een paar weken 1 keer per week snoep. Dat mag ze (6) zelf over de week verdelen. Een hit! Ze zeurt nooit meer om snoep, is reuzetrots, eet de ene dag wel drie snoepjes en de volgende dag niks ('dan heb ik morgen nog') en soms mag ik zelfs 1 van haar (kan zij eens uitdelen). Ik kan het echt aanbevelen! Volgens mij is het nog leerzaam ook.
Loes

Tanneke

Tanneke

27-08-2011 om 01:56

Hier ook zo gedaan

Loes, wij deden hier hetzelfde met mijn zoon. die heeft een eigen lade in de keuken waar snacks in zitten. Die vul ik begin van de maand aan.
Aan hem de keus of hij alles in een keer op eet of elke dag een snoepje pakt ofzo.
Op is op. als er niks meer in zit, zal hij moeten wachten tot de volgende aanvulronde.

We doen het al 3 jaar zo en het werkt perfect. Hij zeurt nooit om snoepjes en eet er eigenlijk nauwelijks meer uit.
Soms moet ik zelfs snoep wegdoen,omdat het niet gegeten werd.
Er ging ook helemaal niet gek veel in hoor en we hebben nooit gedoe gehad met snoepen. Hij eet liever een stukje kaas of een stuk fruit.

Ieder zijn manier

Hier krijgen de kinderen 1 keer op een dag een snoepje, ze mogen zelf kiezen wanneer. Heb nooit zeurende kinderen over snoep omdat we deze 'regel' al vanaf het begin hebben.

Rafelkap

Rafelkap

27-08-2011 om 13:37

En dan zeg ik als ouwe zeur

Het is wel heel leuk en leerzaam, alleen minder goed voor de tanden (ikv zuurmomenten). Behalve op de dagen dat je kind alles al op heeft :-)
Hier is snoep niet standaard in ons eetpatroon. Ik merk ook; hoe meer ik verwen, hoe meer er wordt gezeurd.

Tanneke

Tanneke

27-08-2011 om 20:11

Niet veel

Snoepen is uiteraard niet goed voor de tanden,vooral niet als het verspreid over de dag gedaan word. Het was niet alleen leerzaam bedoeld ofzo of om van het gezeur af te zijn.
Voor mijn zoon werkt het juist heel goed TEGEN het snoepen. Hoe minder gedoe ik maak van een snoepje , hoe minder hij er eet. Soms gaan er dagen voorbij dat hij helemaal niet snoept. Hij geeft er gewoon niet veel meer om.
Het werkt voor sommigen goed en voor anderen weer helemaal niet. Die trappen er niet in en eten die hele lade leeg als ze de kans krijgen :)

Hij poetst voor het naar school gaan en voor het slapen gaan en dan flost hij ook nog eens uitgebreid ( is een beetje een tik van hem). Daarbij drinkt hij weinig tot geen sap, helemaal geen frisdrank. Hij eet heel erg veel fruit (ook niet altijd goed voor de tanden begrijp ik,maar ja, zo is er altijd wat).

Goed weekend allemaal

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.