Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tango

Tango

24-11-2010 om 21:13

Spelen jullie 9-jarigen nog?

Het valt me bij Tangodochter op dat ze nauwelijks nog met speelgoed speelt. Onlangs haalde ze de playmobil wel weer eens tevoorschijn omdat ze een vriendinnetje mee had die dit leuk vond. Maar dit werd ook redelijk snel weer opgeruimd. Verder speelt ze met vriendinnen vooral fantasieverhalen en knutselt ze wat. Daarnaast zit ze veel achter de computer: hyves, spelletjes en Popstars e.d. kijken.
Hoe is dat bij jullie meiden van 9? Is het spelen met speelgoed nu al over? Ik was nog blij dat ze zo'n Zhu Zhu Pet vroeg aan Sinterklaas en heb haar een imitatie-versie ervan in de schoen gegeven. Ze was er reuzeblij mee, maar nu een krappe week verder speelt ze er al niet meer mee.

joos

joos

24-11-2010 om 21:49

Barbies op het moment

de barbies zijn helemaal hot op dit moment. Dochter is ook 9. Ze speelt hele verhalen, en vooral Ken speelt een grote rol. Ik mag dan niet meeluisteren, maar ik herken het helemaal van vroeger van mezelf.

Puck

Puck

24-11-2010 om 22:15

Ja hoor

Hier juist heel weinig achter de computer en juist heel veel spelen. Favorieten zijn hier de playmobil (daar heeft ze ook ontzettend veel van ondertussen) en barbies. Soms komt de Polly pocket te voorschijn of wordt er geknutseld, getekend of gekleid.

Annet

Annet

24-11-2010 om 22:23

Ja hoor

Onze oudste meid is al weer 13, zit in 2e klas Gymnasium, en er wordt thuis nog steeds gespeeld. Meestal met broertje van 8, of alleen, of met een enkele vriendin (met de meeste vriendinnen is dit not done).
Ze speelt fantasiespel, bouwen met kapla, playmobil (ook fantasiespel), bordspelen.

Fraz

Fraz

24-11-2010 om 22:30

Ja en wat minder

dochter van 11 speelt nog heerlijk met barbies en veel fantasiespel maar ook maakt ze hele ontwerpen voor Sims (eerst op papier en dan op de computer). Laatst ook weer eens met zoon van bijna 9 een treinbaan neer gelegd. Zoon van bijna 9 speelt een stuk minder. Wel gezelschapsspellen en veel voetballen met vriendjes en dus een enkele keer met dochter maar verder het liefst wi-en etc.

Banc

Banc

24-11-2010 om 22:36

Niet meer met speelgoed

zoon van net 10 speelt ook niet meer met speelgoed. Liefst spelcomputers, pc, tv. Wel hangt hij ook som hele dagen buiten in de speeltuin, of ondersteboven aan een boom :-) dat dan weer wel.Speelgoed kan wel opgeruimd worden.

Maylise

Maylise

25-11-2010 om 00:09

Mijn zoon van net 11 en mijn nichtje van net 9 spelen allebei nog heel veel met voornamelijk lego en playmobil. Met playmobil spelen ze altijd hele ingewikkelde verhalen waarbij elk figuurtje een hele eigen geschiedenis en alles heeft wat ze ook nog eens gewoon onthouden terwijl er zeker 100 van die figuurtjes liggen. Heel verbazingwekkend dat ze dat wel uit elkaar houden terwijl ze vergeten waar ze hun schoenen hebben uitgedaan.

Verder verzinnen ze ook veel toneelstukjes (vaak samen met oudere zus van bijna 14 die spelen af en toe ook nog heerlijk vindt) of ze gaan samen knutselen of op de wii spelen.

Buiten spelen doen ze allebei op zich ook graag maar waar we nu wonen kan dat even niet. In ons nieuwe huis waar we binnenkort intrekken is wel weer die ruimte. Zoon speelt graag voetbal op straat als hij de kans krijgt.

Nichtje vindt barbies niet zo leuk maar dat heeft ze nooit gevonden. De sylvanian families speelt ze wel regelmatig mee hoewel haar voorkeur ook bij lego/playmobil ligt.

Kapla is even uit de gratie de laatste maanden maar wie weet komt dat wel weer in.

Er wordt hier dus nog volop gespeeld. Zelfs bij mijn bijna 14 jarige dochter merk ik af en toe nog wel de neiging dat ze toch nog weer even gaat spelen. Dan zitten de poppen opeens keurig gekapt weer netjes op een rij of hebben de barbies andere outfits aan.

Voor kerst/sinterklaas vragen zoon en nichtje dan ook (nog meer) lego en playmobil. Daarnaast wil nichtje graag littlest pet shop want dat spaart ze.

Maylise

Zoon van 11,5

Speelt veel.
Graag met de DS en de Wii natuurlijk, maar even goed heel veel met Dirkszusje en speelgoed. Favoriet zijn plastig pokemonpoppetjes en dan spelen ze allerlei battles.

maan.

maan.

25-11-2010 om 08:15

Verschillend

Ene dochter heeft vanaf een jaar of zeven al niet meer naar speelgoed omgekeken (vooral veel lezen/tekenen), andere dochter daarentegen speelt op haar tiende jaar nog volop, vooral barbies.

Ja hoor

Hier 12-jarige die nog steeds speelt. Bij voorkeur buiten..en als het weer het niet toelaat binnen. Het varieerd. Als ze alleen is, is het veel tekenen (topmodels) en op de Wi en in haar kamer rommelen. Met vriendinnetjes is het afhankelijk van die vriendin, ze heeft vriendinnen waarbij het écht not-done is te spelen..maar ook een barbievriendin...en daarmee speelt ze ook graag met de mini-baby-borns en met buurmeisje speelt ze van alles, dan 's met de barbie's dan 's een borspelletje en dan's met de lego en de volgende keer weer buiten (een-wieleren, trampoline, straatspelen, hut bouwen,pichnicken etc.)
groeten albana

9 jarige zoon

speelt weinig. Hij speelt nog wel regelmatig met kapla, soms met lego technics. Maar playmobil ligt toch wel wat te verkommeren. Dit weekend heeft hij zijn (dubbele) racebaan nog eens opgezet en daar zal hij nu ook redelijk wat mee spelen.
Maar voor Sint wil hij geen echt speelgoed meer. Hij vraagt een walkie talkie en voor de rest kan hij weinig bedenken.
Hij houdt wel van gezelschapspelletjes.

Toch een beetje spijtig dat ik niet zo'n speelachtige kinderen heb.

Julia64

Julia64

25-11-2010 om 10:47

Ook weinig

Soms nog met Kapla e/o Lego inderdaad.
Verder tekent hij nog wel eens, en toevallig hebben we gisteren weer eens een puzzeltje gelegd, maar verder is het vooral Wii, DS wat de klok slaat, en gezelschapsspelletjes zoals Koehandel of Set.

Hier wel

Dochter van 9 speelt nog uitgebreid met speelgoed maar dan meestal wel met d'r zusje van 4. Ook vinden ze rollenspellen heel leuk. Maar als de jongste 's avonds naar bed is gaat de oudste vaak toch nog wel even alleen verder met bijvoorbeeld Playmobil.

Guinevere

Guinevere

25-11-2010 om 11:09

Zoon 8,5 jaar

Hier een zoon van 8,5 jaar. Bij vlagen speelt hij nog volop, zelfs met het peuterspeelgoed en de houten blokken. Lego ook natuurlijk. Ik zie wel een kentering in zijn gedrag. Als hij met vrienden afspreekt, zitten ze namelijk de hele tijd boven op zijn kamer naar muziek te luisteren en te hangen. Of zelf muziek te maken. Pre-pubergedrag noem ik het. Ik vind het wel grappig, die hangkinderen op zolder.

@ guinevere

"Ik vind het wel grappig, die hangkinderen op zolder." Nou, over 5 jaar geloof je echt niet dat je dit ooit geschreven hebt! :-)

Lou

Lou

25-11-2010 om 12:45

Nee

Mijn dochter van 9 zei laatst: "Wat is mijn kamer toch netjes hè mam. En ik heb toch in geen weken opgeruimd!" Dat klopt, want ze haalt zelden nog speelgoed tevoorschijn. Ze zit veel op Hyves en leest veel. Daarnaast maakt ze heel veel schilderijen, sommige weken wel elke dag één. Knutselen wil ze ook nog wel eens aan beginnen. Maar echt met speelgoed spelen, nee dat lijkt wel afgelopen.

Polly Shearman

Polly Shearman

25-11-2010 om 14:53

Hier nog heel veel

hier 11,5 jaar en 9 jaar ( en nog een van 4) maar die oudste twee spelen heel veel, met lego, met allerhande popjes,vliegtuigen auto's echt van alles.
Speelgoed zwermt door het hele huis,
middelste speelt ook veel buiten, met wave-board, en ballekestamp! Oudste mag maar half uur per dag gamen.
Voor sinterklaas vragen ze allemaal lego ( dat kan je volgens hun nooit genoeg hebben... nou mama vind van wel) Ik geloof dat we wel 100 kilo lego in huis hebben.. en de kinderen maar zingen : "er kan nog meer bij"

groet, polly

Astrid

Astrid

25-11-2010 om 20:08

Mijn 9 jarige is alleen maar aan het tutten

Mijn dochter van 9, bijna 10 speelt eigenlijk al jaren niet meer. Ze kan zich ontzettend goed alleen bezig houden met van alles, maar niet met echt speelgoed. Het liefst loopt ze uren te tutten voor de spiegel. Met alles wat ze tegen komt in mijn kast qua sieraden en smeerseltjes. Ook de toiletkast wordt geplunderd.
Wat ze nog meer doet: knutselen (boekjes maken, zelf enveloppen maken etc.), schilderijen maken,Tina en Top model lezen, eindeloos tekenen in Top Model boeken, uren met haar kapsel en kleding bezig zijn, haar kleding op pimpen, make-up op doen, heel veel muziek downloaden voor haar I Pod en heel veel internetten. Van 10x de H&M site bekijken tot talloze spelletjes doen en veel Hyves en mailen met haar klasgenoten. Gelukkig leest ze ook nog veel. Kan ook daar uren zoet mee zijn. D'r Barbies en Playmobil e.d. heeft ze jaren geleden al aan haar jongere zusje gegeven. Vond ze toen al te kinderachtig. Misschien zie ik haar nog wel een keer kleren voor de Barbies gaan maken want ze wil graag op mijn naaimachine. Ze is heel creatief. Ik vind haar gedrag best ouwelijk voor een bijna 10 jarige. Lijkt wel een puber.

Haar broer van 12 (2e voortgezet) speelt juist nog wel. Heeft dat altijd gedaan. Hij zou het liefst nog het Playmobil ziekenhuis voor de Sint krijgen, maar daar vind ik hem nu te oud voor. Bovendien kan ik hier zo een hele stad van Playmobil neerzetten. Er is hier echt heel veel.

Zusje van 7,5 zie ik nog jaren spelen. Dat is echt een poppenmoedertje.

Tango

Tango

25-11-2010 om 21:22

Leuk, al die verschillen

Het ene kind speelt dus nog veel meer dan het andere op die leeftijd. Zie ik hier ook wel terug hoor, bij vriendinnetjes van dochter, hoewel de meeste toch zo zijn als zij. Veel rollenspellen en toneelstukjes en erg weinig speelgoed. 1 vriendinnetjes heeft nog meer playmobil staan en ander speelgoed dan zij, maar dit wordt volgens mij ook niet meer aangeraakt.
Ik vind het ergens wel jammer hoor en wil dat playmobil ook nog niet weg doen. Haar broertje kan er ook nog wel mee spelen hoor, maar dat is ook al niet echt een speler. Als je hem een bak playmobil geeft, ligt vervolgens zijn hele kamer onder en gaat hij daarna iets anders doen.
Ach, de tijd gaat zo snel, een beetje puberen doet Tangodochter ook al, in ieder geval qua gedrag. Lichamelijk nog niet gelukkig. Maar dat wordt natuurlijk de volgende stap.

Fiorucci

Fiorucci

26-11-2010 om 07:06

Bijna 11.....

Bijna 11 is mijn dochter, en met haar vriendin zijn ze het ene moment bezig met hun nagels, en dan weer met barbies of een haren kam knuffel die hier erg in is.
Met gezelsschapsspellen, tekenen, knutselen, en soms ook weer met muziek zoeken voor een disco slaapfeestje.
Soms gepuber, veel gegiechel..:)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.