Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Speurtocht in de winter?

ik zit zoals altijd lekker vroeg (nog 3 maanden ;-) te bedenken wat dochter voor feestje gaat geven. Nu wil ik een speurtocht doen, met fotos en raadsels/opdrachtjes/vragen. De dames zitten in groep 3 en kunnen dan aardig lezen en een speurtocht in 2 groepjes lijkt mij een leuk idee. Het begint in huis (ze verdienen de volgende foto als ze het ding gevonden hebben en de vraag juist beantwoord hebben) en eindigt bij het speeltuintje om de hoek waar ze dus ook nog wat kunnen spelen.

- is het geschikt in de winter (8 meisjes van 6 en 7 jaar) ivm kou ?
- hoe lang duurt zoiets of hoe lang is leuk ?

Margreet

Margreet

10-11-2009 om 11:50

Jahoor

Anderhalve week geleden nog gedaan, toen werd jongste 7 en 2 jaar geleden gedaan toen oudste 7 werd.
Zolang het droog is, is het prima te doen, op kou kan je je kleden. Hou er rekening mee dat je ong. 2 keer zo lang doet over de afstand als dat je het alleen zou lopen zonder opdrachtjes enzo. De speurtocht twee weken terug was bijna 3 km. en we deden er ong. anderhalf uur over en dat was prima te doen.
Veel plezier!

Leuk manda!

Wij gaan het aanstaande vrijdag doen. In het donker! Ze zijn wel nog een jaar ouder dan bij jou (zoon wordt 8 - is ie al geworden, gisteren).

Ik denk altijd maar, hoe van een nadeel een voordeel te maken? Het is heel vroeg donker, dus bij 6 hebben we een 'nachtfeest' gedaan. Geweldig. Tussen 6 en 7 naar buiten, dan kun je kleuters echt wijs maken dat ze stil moeten zijn omdat IEDEREEN al slaapt. Nu zijn ze daar te oud voor dus we gaan met kompas lopen.

We deden dat bij de zesde verjaardag trouwens van half 5 tot half acht. Ontvangst met rauwkost, kadootjes uitpakken en spelen, patat eten (voor de balans met de rauwkost;-)), uurtje naar buiten en afsluiten met versieren van eierkoeken.

Snoepspel is ook super. In een rondje snoepjes leggen, iets uit de keuken in het midden als kompasnaald, en dan mogen ze draaien en het snoepje pakken waarnaar de naald wijst als ie stopt. Kunnen ze hun zakjes mee vullen.

Manda Rijn

Manda Rijn

11-11-2009 om 14:07 Topicstarter

Leuk

en dan hebben we na die speurtocht nog een uur a 1,5.

Ik ben er erg voor om na de speurtocht thuis een film op te zetten (met popcorn) maar is dat niet te 'makkelijk' ?

Bastet

Bastet

11-11-2009 om 18:10

Manda

Nee,dat vind ik niet,hoor,na een speurtocht in de kou lekker even film kijken,heerlijk toch?
Groetjes,bastet

reina

reina

12-11-2009 om 09:53

Manda

Ik weet niet of het kan, maar het is ook leuk om als ze terugkomen vuurkorven/vuurpotten aan te hebben gestoken, warme chocomel/ warme appelsap met kaneel te schenken en bijv. marshmellows of brooddeeg aan stokken te geven die ze boven het vuur mogen roosteren.

Manda Rijn

Manda Rijn

12-11-2009 om 12:24 Topicstarter

Leuk reina

maar ik vind dat nog te link met zoveel kinderen, wel een leuk idee voor over een aantal jaar.

Anja

Anja

12-11-2009 om 15:08

Wij morgen

Morgen vieren we feestje van zoon die 10 geworden is. Rond het scoutinggebouw. De bedoeling is BUITEN. Vanuit school(15.15) tot 20.00 Eerst in het bos spelletjes; douanespel, hollandse leeuwen. Veel kruip en sluip werk. Fysiek actief gedoe. Hierna vuur maken en broodjes bakken, bananen met koetjesrepen in folie, gepofte aardappel, ananas in folie. Dan nog een spel op het plein voor het scoutgebouw(licht) omdat er een aantal jongens echt bang zijn in het donker. Hasd ik niet verweacht; die van ons vindt dat juist spannend.

Maar het weer...Deze week valt best nog mee maar morgenmiddag schijnt het echt slecht te worden. Echt balen. Het vuur kan onder een soort overkapping wel doorgaan. Maar ik weet niet of ik genoeg vermaak voor binnen weet- heb maar wat bingoprijsjes gekocht,weet nog wat andere spellen. Maar zijn er nog ideeen? Misschien iets met zaklampen?(mag ik je draadje hiervoor 1 dagje gebruiken Manda?)

Anja

Manda Rijn

Manda Rijn

12-11-2009 om 16:31 Topicstarter

Hoi anja

tuurlijk leen maar hoor !

ik vind jullie feestje wel super lang duren, bijna 5 uur.

Ik zelf heb er na 3 uiterlijk 4 uur wel genoeg van.

Manda Rijn

Manda Rijn

12-11-2009 om 17:00 Topicstarter

Schatzoeken, quiz, hints?

2 teams maken, geen idee of de ruimte binnen zich er voor leent maar je kan ze met zaklampen binnen laten schatzoeken en wie de meeste schatten heeft krijgt een prijsje ? En dan een quiz met 20 vragen en nog een rondje hints ?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.